Kold frokosttærte med laks og rejer

Denne kolde frokosttærte med laks og rejer er nok den ultimative LCHF tærte. Den har en bund af æg og smør, og så er den toppet med fed cremefraiche, avokado, laks og rejer. Fortæl mig lige, hvordan det kan blive bedre? Og så er den jo perfekt her til påskebordet.

Det skøre ved tærten her, er at bunden består af kogte æg, der er blandet med smør, men det er også det, der gør den helt perfekt til LCHF’eren.

Jeg troede helt bestemt, at jeg havde lagt den på bloggen men da jeg ville finde den som et del af påsketemaet, kunne jeg ikke finde den.

Opskriften lavede jeg oprindeligt til Mæt & Slank med LCHF , men da bogen var blevet alt, alt for lang, måtte vi skære nogle opskrifter fra. Denne endte derfor i LCHF Året Rundt i stedet.

På billedet herunder laver jeg den i TV2 Lorry for 100 år siden. Værten var så sød, husker jeg. Han kunne slet ikke begribe, at man kunne spise både smør og fed cremefraiche, og at jeg oven i købet kaldte det sundt. LCHF er et vindende koncept på det punkt!

Kold frokosttærte med laks og rejer - Den ultimative LCHF tærte med æg, smør, cremefraiche, laks og rejer

Billedet øverst er taget af Columbus Leth.

Kold frokosttærte med laks og rejer - Den ultimative LCHF tærte med æg, smør, cremefraiche, laks og rejer

Kold frokosttærte med laks og rejer

Udskriv Pin
8
|
1 t

Ingredienser

Bund

  • 5 æg
  • 150 g smeltet smør
  • 2 spsk finthakket purløg
  • friskkværnet peber

Fyld

  • 200 g cremefraiche 38 %
  • 2 modne avokado
  • 100 g røget laks
  • 100 g kutterrejer
  • 1 lille dusk dild
  • 1 citron
  • ca. 70 g stenbiderrogn eller rød kaviar

Sådan gør du

Bund

  • Kog æggene, til de er hårdkogte, smelt smørret og hak purløget fint.
  • Hak de hårdkogte æg groft og bland dem med smeltet smør, finthakket purløg og friskkværnet peber.
  • Fordel massen i en springform og sæt den i køleskabet i et par timer, til den er helt fast.

Fyld

  • Smør et godt lag cremefraiche over tærtebunden.
  • Del avokadoerne, fjern stenene, skær avokadokødet i skiver og fordel dem ovenpå cremefraichen.
  • Læg nu rejer og strimler af røget laks ovenpå avokadoskiverne og pynt til sidst med hakket dild og rogn.
  • Skær citronen i både. Server frokosttærten med citronbåde.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

9 kommentarer til “Kold frokosttærte med laks og rejer”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. pyha, det var godt nok en kvalm bund, når ikke der er noget brød under. Jeg vil foretrække at lave den med en anden æggebund næste gang.

    Svar
    • Ja jeg kan forestille mig, den er lidt heftig, hvis man ikke spiser LCHF til daglig og er vant til den fede mad. Det er sådan, vi har det, når vi spiser sukker. Det er kvalmende – måske fordi det er uvant.

      Svar
      • Jeg har spist LCHF i et år, så jeg er vant til det. Denne bund var dog i overkanten til mig, men resten af familien spiste den med brød under og synes, det var godt.

        Svar
  2. Skal prøves på Lørdag. Ser så lækkert ud. ?Skal der virkelig bruges 150 g smeltet smør til bunden??

    Svar
  3. Jeg lavede den til min fødselsdag i februar. Den er super lækker og var et stort hit blandt gæsterne :-) Den skal helt sikkert laves igen snart!

    Svar