Stenbiderrogn er jo forårets budbringer, og jeg skal love for, at det er blevet forår, imens jeg har været i Thailand. Hvor er det fantastisk. Og om foråret skal man spise stenbiderrogn – med masser af fed cremefraiche og finthakket rødløg. Det bliver ikke meget bedre.
Det kan jeg ikke lide, siger du måske. Kan du så komme i gang med at ændre den mening, siger jeg! Eller også kan du spise de gode ostevafler med en god røget laks og så den samme cremefraiche og rødløg. Så langt vil jeg gerne strække mig.
Altså det her er jo ikke så meget en opskrift, som det bare er en hyggelig idé. Og jeg går lige nu og samler gode idéer sammen.
Vafler fungerer glimrende som erstatning for de traditionelle blinis men hvis du vil prøve en helt anderledes måde at spise stenbiderrogn, kan du prøve den lækre avokado-tatar med stenbiderogn. Jeg siger dig, den er lækker!
STENBIDERROGN PÅ VAFLER – 2 PERSONER TIL FROKOST
- 2-4 ostevafler
- 100 g stenbiderrogn
- 100 g cremefraiche 38%
- 1 finthakket rødløg
- karse til drys
SÅDAN
2. Fordel en god klat cremefraiche og stenbiderrogn på hver vaffel og pynt med finthakkede rødløg, karse og evt. citron.
Vil du hellere have blinis end vafler, så se min opskrift på low carb blinis her: Low carb blinis
Hvor er jeg dog vild med dit indlæg!
Stenbidderrognen er også for mig tegnet på forårets komme, og jeg har lige som dig fødselsdag heromkring, så det er altid noget som er på menuen den dag.
Et lille tip er hvis du får helt frisk stenbidderrogn som IKKE er saltet kan de fryses og smager lige så skønt og frisk når du tager dem op igen! Det gør at stenbidderrognsæsonen kan blive liiiiidt længere (de har med at forsvinde overraskende hurtigt fra fryseren alligevel)
Kh. Anne
Jeg er helt enig – elsker stenbiderrogn (selv om jeg plejer at købe dem på glas). Min favoritmad her: et stykke brød (som jo så godt kunne være et LCHF-brød af en slags), smør, et par skiver torskerogn, godt med mayonnaise, stenbiderrogn, citronsaft, løgringe/hakket løg og så en rå æggeblomme lagt i løgringen. Gerne ledsaget af en god øl og “en lille skarp”.