Min holdning til forskellige sødemidler

Sødemidler – hvilke er gode, og hvilke skal man undgå? Hvilke påvirker blodsukkeret, og hvilke er gode på LCHF? Og hvilke bruger jeg selv og hvorfor?

De spørgsmål har jeg fået så mange gange i løbet af årene, og jeg har derfor omsider lavet en oversigt over de sødemidler, jeg bruger og hvorfor, hvilke jeg bruger sjældent og hvilke jeg aldrig bruger.

Husk, at der er tale om mit valg og ikke en lov, der er mejslet i sten. Om du vælger noget andet, er 100% din sag.

Jeg havde bare brug for en side, jeg kunne henvise til, når folk spørger mig, hvordan jeg forholder mig til stevia og hvorfor Sukrin anbefales på LCHF, når det angiveligt indeholder rent kulhydrat, og hvad jeg synes om Aspartam og lightsodavand.

Find min oversigt her: Sødemidler

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

9 kommentarer til “Min holdning til forskellige sødemidler”

Skriv en kommentar

 1. hej jeg er diabetiker type 2, og har her læst om de forskellige sukkerærter, men jeg har et spørgsmål da jeg har fået øjnene op for stiviaen, hvis jeg selv dyrker den, tørre bladene, og måler dem, er den så ren nok til brug for mig ( diabetiker)
  Mvh hanne

  Svar
 2. Hej Jane
  Tak for en fantastisk god blog. Jeg finder mange god ideer på dine sider.

  Jeg har en bonus-datter, som “ÆLSKER” søde drikke og jeg fornemmer ofte, at hun ikke er sulten til måltiderne, hvilket jeg tror er resultatet af de søde drikke hun indtager (altså at hun “drikker sig mæt”).

  Jeg har fundet en hjemmeside, som hedder Bolerosaft.dk, hvor man kan købe smags-pulvere til at opløse i vand. Der står på flere af deres produkter, at de ikke påvirker blodsukkeret. Jeg tænker, at det måske kan være et godt alternativ til hende.
  Kender du deres produkter? Og i givet fald; hvad er din mening om dem?
  Har du evt. andre alternativer når nu rent vand ikke hitter?

  Mange hilsner
  Pia

  Svar
 3. Meget pudsigt du kommer med den oversigt nu, for jeg har for meget kort tid siden købt 2 af dine bøger “Spis dig mæt & glad” samt “mæt & Slank”, og i den forbindelse sad jeg faktisk og tænkte “Jamen hvad så med Perfekt Sød”? :-) Nu har jeg fået svaret :-) Tak.
  Men jeg tænkte på om du har nogen erfaring med at smelte SukrinMelis på panden – som man jo kan gøre med alm. sukker? Kan man mon det ?

  Svar
  • Ja hvor pudsigt :)
   Og nej, sukrin opfører sig generelt lidt mærkeligt ved opvarmning på den måde men jeg har ikke så stor erfaring med det. Sukrin Gold kan næsten sådan karameliserer men bliver også nemt en hård klump…

   Svar
   • Jeg havde nemlig en ide med lidt karamel til isen, Men tak, så er der ingen grund til at skulle kaste sig ud i det :-)

    Svar
 4. Super god oversigt. Det er altid dejligt at blive lidt klogere.
  Jeg er dog selv nået frem til, at mit forbrug af sødning i praksis er så begrænset, at jeg bare vælger det, jeg bedst kan lide, hvilket i praksis vil sige kokossukker, honning og ahornsirup (og rørsukker, hvis der skal bruges en lidt større mængde i eksempelvis en kage). Overvejer, om jeg skal give fibersiruppen et forsøg. Det lyder som et interessant produkt.

  Svar
  • Tak :)
   Jeg har det lidt som dig. Hvis forbruget er begrænset, er det så nødvendigt at lave krumspring for alternative veje. Men altså, jeg er glad for fibersiruppen og synes, den giver en fin sødme uden bismag.

   Svar