Mozzarella-fyldte kødboller i tomatsovs

Disse mozzarella-fyldte kødboller eller bare kødboller fyldt med ost vakte kæmpe begejstring rundt om hele bordet, og jeg forstår det godt. Tænk at finde sådan en lækker lille overraskelse inde i en halvkedelig kødbolle!

Hakket oksekød er jo som bekendt på menuen her i børnefamilien mindst en gang om ugen, og det gælder derfor om at være lidt kreativ. Jeg laver fx tit kødboller af alverdens forskellige slags men disse mozzarella-fyldte kødboller strøg altså ind i toppen af hitlisten. Og så gav det sådan lidt Italien-vibe at spise dette måltid. Vi skal til Italien til sommer, og ingen af os har rejst særligt meget i Italien, så det glæder vi os vildt meget til.

Men Italien eller ej! Sæt lige denne på madplanen snarest, ikke? Jeg lover, at du ikke kommer til at fortryde det!

Mozzarella-fyldte kødboller med tomatsovs - opskrift på lækre kødboller med ostefyldMozzarella-fyldte kødboller med tomatsovs - opskrift på lækre kødboller med ostefyld

Server med squashspaghetti – dvs. squash i tynde strimler, lavet med enten juliennejern, spiralizer eller gulerodsskræller.

Mozzarella-fyldte kødboller med tomatsovs - opskrift på lækre kødboller med ostefyld

Mozzarella-fyldte kødboller i tomatsovs

Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Kødboller

  • 600 g hakket oksekød
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk basilikum
  • 1 æg
  • 2 tsk salt og godt med friskkværnet peber
  • 200 g frisk mozzarella gem resten til gratinering
  • smør til stegning

Tomatsovs

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 finthakket løg
  • 800 ml hakkede tomater 2 dåser
  • 2-3 tsk oregano
  • 2-3 tsk basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. en smule sødning til at fremhæve tomatsmagen

Topping & tilbehør

  • 50 g revet parmesan
  • resten af mozzarellaen
  • 2 2 store squash til "spaghetti"
  • lidt friske basilikumblade

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland kødet med æg og krydderier.
  • Form kødboller af farsen og kom et lille stykke mozzarella ind i hver. Gem resten af mozzarellaen.
  • Brun kødbollerne på panden i rigeligt smør/kokosolie, så de får lidt stegeskorpe, men uden at stege dem færdigt.
  • Læg kødbollerne til side et øjeblik.

Tomatsovs

  • Svits løg og hvidløg i resten af fedtstoffet fra kødbollerne sammen med krydderierne til sovsen.
  • Hæld de hakkede tomater på og lad det koge op.
  • Smag til med ekstra krydderier og evt lidt sødning, hvis tomaterne er for syrlige
  • Giv gerne saucen et ekstra skvæt olivenolie eller fløde, når den er ved at være færdig
  • Fordel kødbollerne i et ovnfast fad og hæld tomatsaucen over
  • Fordel resten af mozzarellaen og en god håndfuld revet parmesan over
  • Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til osten er gylden.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

8 kommentarer til “Mozzarella-fyldte kødboller i tomatsovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kan man også spise retten, hvis man spiser keto?
    Bør man i så fald udelade løgene eller går det, når det bare fungerer som smagsgiver?

    Svar
  2. Lavede denne ret her til aften. Og jeg var i himmelen.
    Jeg lavede dog spidskål vendt i smør sammen hvidløg, lige stegt på panden.
    Oh du gode Gud !

    Svar
  3. Det bedste ved Italien er at det er rent LCHF venligt at gå ud og spise. Man bestiller nemlig kun kødet/fisken eller fjerkræet og så hvis man vil have noget til ? Så bestiller man det man har lyst til af enten grønsager/salat/ris/pasta/kartofler. Så glæd dig Jane, der kan man faktisk relativt nemt leve efter LCHF ?

    Svar
  4. Endnu en lækker opskrift der også bare må prøves. Er lidt i tvivl på forståelsen af mozzarellaen ? 200 g gem resten til gratinering, er det fordi man ikke kan stoppe 200 g ind i kødet?
    Her til morgen stod den på kold cowboy kylling og karry mayo. Skøn måde at starte en mandag på.

    Svar
    • Ja præcis. jeg havde lidt til overs fra kødbollerne, som jeg brugte til gratinering.

      Og dejlig start på ugen, hva? <3

      Svar