Grillet spidskål med brunet smør

Grillet spidskål med brunet smør smager uhørt godt. Også selv hvis kålen er grillet på grillpande og ikke på rigtig grill. Jeg er helt vild med smagen af brunet smør. Jeg elsker den nøddeagtige, sødlige smag, som smørret får, når det brunes, og det er jo vitterligt verdens nemmeste “sovs”, som samtidig smager fantastisk til… stort set alle grøntsager.

Fx fungerer det superlækkert i mine hasselback butternut squash og i opskriften her er det så brugt til grillet spidskål til dem, der gerne vil spare mere på kulhydraterne.

Mand, hvor jeg glæder mig til sommer! Min mad om sommeren består rigtig ofte af en eller anden form for kød fra grillen og så enten salat eller grøntsager, der også er grillet. Søren har godt nok grillet det meste af vinteren her, men jeg er helt sikker på, at han glæder sig til, at det ikke længere skal foregå med lommelygte og tykke trøjer.

Grillet spidskål med brunet smør og hasselnødder - lækkert, LCHF tilbehør

Grillet spidskål med brunet smør

Udskriv Pin
2
|
20 min

Ingredienser

  • 1 stort spidskål eller to små
  • 2 spsk smagsneutral kokosolie
  • 50 g smør
  • citronsaft
  • salt
  • 1 lille håndfuld ristede hasselnødder

Sådan gør du

  • Skær spidskålen i fire store både – hvis du lader stokken være på, er det nemmere at holde sammen på den.
  • Varm kokosolien op på en pande (skip dette, hvis du griller)
  • Læg spidskålen med skæresiden nedad og rist den hårdt på begge sider. Den må gerne blive lidt brændt i kanterne.
  • Tilsæt smørret og lad det brune i panden.
  • Brug en ske til at fordele det brunede smør ud over spidskålen.
  • Dryp godt med citronsaft ud over og drys med salt og grofthakkede ristede hasselnødder.
Grillet spidskål med brunet smør og hasselnødder - lækkert, LCHF tilbehør
Grillet spidskål med brunet smør og hasselnødder - lækkert, LCHF tilbehør

BRUNET SMØR I KASSEROLLE

Hvis nu du griller din spidskål ude på grillen, laver du det brunede smør i en kasserolle. Det gør du ved at smelte smør ved middelhøj varme. I starten vil det bruse op og der vil komme “skum” på toppen. Fjern den eller lad den være.

Når smørret er brunet, tager du den af varmen. Det er færdigbrunet, når det stopper med at bruse, og smørret har skiftet farve fra gult til brunt under skummet.

Lad smørret stå lidt og lad bundfaldet falde til bunds og skummet fortage sig lidt. Fjern herefter rester af skummet med en ske og hæld resten – minus bundfaldet – over i en skål.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

7 kommentarer til “Grillet spidskål med brunet smør”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Årh grillet mad mums!

    Vi har også gjort meget i det, men har ikke lys ude ved grillen, ikke et problem før den dag ilden fangede noget fedt og min opfindsomme bedre (eller noget) halvdel mente at man i mangel af andet kunne tage en sæk pottemuld og smide på….

    Så jeg venter på lange lyse dage, hvor han får fjernet de 10 liter sort muld, så jeg kan få grillmad igen…

    Svar
    • Haha, ååh nej! Jeg vil afsløre, at vi også har haft ild i grillen ved flere lejligheder men vi er dog heldigvis gået uden om pottemulden. Til gengæld har vi måtte hente takeout, når vi har stået der med en brændt sort kylling… :-/

      Svar
  2. Elsker grillet/ stegt spids kål? hvad med ramsløgs pesto, ramsløgene er jo lige på trapperne, en dejlig forårs bebuder.

    Svar
  3. Hvor ser det bare enormt lækkert ud!! Nogle gange er det mest simple, også det bedste. Jeg synes desværre at jeg også reagerer på ghee i øjeblikket.. Det der mælkeallergi er virkelig noget skrammel.
    Den tallerken du har brugt på fotoet, hvor er den fra? Den er ualmindelig smuk!
    KH til dig,
    Anne

    Svar
    • Ej æv med de reaktioner, Anne? Er det huden, der driller eller andet? Og tallerkenen er fra Broste :)

      Svar