Fyldt svinemørbrad med parmaskinke

En fyldt svinemørbrad rullet i parmaskinke er sådan en dejlig og lidt anderledes måde at spise svinemørbrad på. Her har jeg fyldt den med noget svampe-nøddefyld med flødeost – eller gedeost til de modige. Selvom jeg elsker ost, har jeg det noget stramt med gedeost. Måske er der nogen af jer, der kan foreslå en god “begynder-ged”?

Fyldt svinemørbrad med parmaskinke både til hverdag og fest

Vi køber tit øko-svinemørbrad, når de lige er på tilbud, og det er egentlig så nemt og taknemmeligt at lave. Og også en anelse kedeligt. Normalt serverer jeg svinemørbrad med en god svampesovs men fyldt svinemørbrad smager ærligt talt meget bedre.

Og så smager det fint koldt også. Jeg spiser jo næsten altid aftensmadsrester til morgenmad. Yes baby, det er den bedste start på dagen!

Og hey, folkens! Det er første dag i foråret! Vi klarede endnu en vinter. En lang – og ret mild – vinter. Nu bliver det hele snart lunt og rart igen. Aaaah! Glæder mig allerede til alt det lækre mad, vi skal spise, når det bliver lunere i vejret og vi får flere råvarer at lege med.

Men indtil da spiser vi lige lidt varmende vintermad.

Fyldt svinemørbrad med parmaskinke - lækker, velsmagende og sund aftensmad

Fyldt svinemørbrad med parmaskinke

Udskriv Pin
4
|
45 min

Ingredienser

  • 700 g svinemørbrad
  • 70 g parmaskinke
  • 30 g valnødder
  • 1 hvidløg
  • 200 g champignoner
  • 2 spsk frisk rosmarin
  • 200 g flødeost eller gedeost
  • 2 spsk fløde
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Afpuds svinemørbraden og skær en dyb lomme ned i midten af mørbraden, også gerne ind i siderne så der er mere plads. Krydr hele mørbraden med salt og peber.
  • Rist valnødderne på en tør pande. Lad dem køle af og hak dem groft.
  • Hak hvidløg fint og svits det i olie på panden.
  • Hak champignonerne groft og lad dem svitse med til de har smidt noget af væsken.
  • Tilsæt hakket rosmarin, salt og peber.
  • Lad svampeblandingen afkøle, hæld væske fra hvis der er meget. Gem evt. lidt champignon til pynt.
  • Bland flødeosten med svampeblandingen, nødder og smag til med salt og peber. Brug evt. en smule fløde for en mere lind konsistens
  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Fordel nødde-oste-blandingen i lommen af mørbraden
  • Pak mørbraden ind i parmaskinke, så den er helt dækket
  • Pensl den med lidt olivenolie, for mere sprødhed og steg den i ovnen i ca. 35 minutter eller til den er gennemstegt.
Fyldt svinemørbrad med parmaskinke - lækker, velsmagende og sund aftensmad

Anret gerne den fyldte svinemørbrad på en grøn bund af fx lidt grønkål eller rucola, og server med en dejlig grøntsagsret til, fx broccolisalat med bacon og ristede, saltede mandler. Og gem eventuelle rester til frokost i morgen.

Madbandittens Juleopskrifter

Tag alle mine bedste juleopskrifter med i køkkenet med denne lille jule-ebog.

Low Carb juleopskrifter uden gluten og uden sukker.

Madbandittens Juleopskrifter: 59,-

5 kommentarer til “Fyldt svinemørbrad med parmaskinke”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej igen ?
    Jeg spiser LCHF men min familie gør ikke.

    Vi skal ha gæster i morgen og tænkte om du havde forslag til en dip eller sauce til denne ret ? (lchf)

    Vil lave kartofler i ovnen til de andre og salat til mig.

    På forhånd tak ?

    Svar
  2. Hej Jane

    Jeg vil forslå dig at prøve Rondele flødeost. Der er en med ged som er lækker og luftig smøreost.

    Ellers sådan en gedegouda med krydderier. Min ostehandler har en med brændenælder og hvidløg. Den er rigtig lækker.

    Jeg har efterhånden fulgt dig i 3 år og har alle dine kogebøger. Spiste selv LCHF i et stykke tid men rutine faldt fra og kom aldrig op på hesten igen. Glæder mig derfor til at kunne deltage i et at dine LCHF kickstart i nærmere fremtid når jeg er klar til at komme op på hesten igen.

    Iøvrigt vil jeg sige at jeg har den dybeste respekt for dine holdninger og din blog. Det må ikke altid være lige let at lægge sit liv tilskue og blive dømt på alle ens valg i livet. Selvom jeg ikke altid deler din holdninger provokere det mig kraftigt når folk udelukkende kommenterer for at nedgøre andre. De kommentar jeg har overværet, har du taget i stiv arm og det tager jeg hatten af for.

    Jeg er i hvert fald glad for at følge med i dit liv og alt din lækre mad og jeg er langt fra den eneste.

    De kærligeste hilsner
    Lisa

    Svar
    • Ej så dejligt med et forslag, tak!

      Og tak for de pæne ord. Det er dejligt at høre for ja, der kommer nogle gange nogle skøre, vrede mennesker forbi og det er sgu altid lidt mærkeligt!

      Og jeg vil glæde mig til at byde dig velkommen på Kickstart, når du er klar til det! :)

      Svar