Blomkålssuppe med hvidløg, ost og sprødstegt chorizo

Denne blomkålssuppe kunne lige så godt hedde hvidløgssuppe, for den indeholder godt med hvidløg og har en dejlig stærk smag. Jeg har både brugt godt med hvidløg i suppen, hældt en smule hvidløgsolie ud over suppen og toppet den med sprødstegt hvidløg.

Jeg ved godt, at mange er lidt bange for tilberedt blomkål – det lugter og smager jo af prut! Og jeg er helt på din side her! Jeg gør altid mit ypperste for at skjule den umiskendelige duft og smag, fx ved at skrue op for andre smagsgivere. Ofte laver jeg fx thai-inspireret suppe med blomkål og her har den fået hvidløg for alle pengene.

Blomkålssuppe med saft og kraft

Her sidst på vinteren, hvor batterierne er ved at være flade, er det dejligt at spise noget mad med masser af kraft og smag. Og det har denne blomkålssuppe. Men det kræver, at du kan lide hvidløg!

Jeg kan virkelig mærke, at hele familien er ved at være trætte nu. Det er altid, som om man kører lidt på benzindampene her sidst i februar. Jeg mærker det især ved at ungerne begynder at skrante lidt. Snotnæser har vi ikke haft mange af i denne vinter, men på det sidste har de begge haft lidt ondt i halsen og været mere trætte end normalt.

Derfor fylder vi energidepoterne op med denne lækre suppe.

Blomkålssuppe med masser af hvidløg, ost og sprødstegt chorizo. Perfekt LCHF-suppeopskrift

Blomkålssuppe med hvidløg, ost og sprødstegt chorizo

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
35 min

Ingredienser

 • 800 g blomkål
 • 6 fed hvidløg
 • 100 g løg
 • 1,5 l grøntsagsbouillon eller kyllingebouillon
 • Salt og friskkværnet peber
 • 1 håndfuld frisk timian
 • 2,5 dl fløde
 • 50 g parmesan fint revet

Hvidløgsolie

Topping

 • 2 fed hvidløg
 • 200 g chorizo skåret i skiver/tern

Sådan gør du

 • Del blomkålen i mindre buketter og hak hvidløg og løg groft.
 • Kom alle grøntsagerne, timian og bouillon i en gryde og kog til grøntsagerne er møre.
 • Blend suppen, evt. med stavblenderen direkte i gryden.
 • Tilsæt fløden og give suppen et opkog.
 • Rør parmesan ud i suppen og smag til med salt og peber.

Hvidløgsolie

 • Blend hvidløget og olien til hvidløgsolie, lad den gerne trække lidt

Topping

 • Steg chorizoen sprød på en pande.
 • Skær de sidste hvidløg i skiver og steg dem godt gyldne i fedtet fra chorizoen.
 • Server suppen med chorizo, ristede hvidløg og hvidløgsolie.
Blomkålssuppe med masser af hvidløg, ost og sprødstegt chorizo. Perfekt LCHF-suppeopskrift

Mangler du et godt suppebrød, kan jeg anbefale de mættende osteboller eller de gode fiberflutes.

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

31 kommentarer til “Blomkålssuppe med hvidløg, ost og sprødstegt chorizo”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hejsa
  Lækker skøn suppe når nu man er syg og energien er flad
  Kan du fortælle energifordelingen i suppen ?

  Svar
 2. Hej Madbanditten.
  Kunne det være en fejl at blomkålssuppen skal laves med 1,5 liter vand. Min suppe var tynd som vand, også efter tilsætning af fløde. Chorizo’en faldt til bunds så det så ikke så indbydende ud.

  Svar
  • Åh godt spørgsmål. Det er jo hundrede år siden jeg har lavet opskriften men det kan da godt tænkes, at det er i overkanten.

   Svar
 3. Hej Jane
  Opskriften ser super lækker ud! Ville man kunne spise suppen hvis man er på keto, selvfølgelig uden brød? Og i så fald hvad er ca kulhydrat indhold? (Kan godt selv regne det ud, så det er kun hvis du ved det på forhånd)

  Mvh. Sandra

  Svar
 4. Rigtig lækker og anbefalelsesværdig opskrift! Jeg brugte kun 1/3 del af hvidløgsfeddene fordi min lille 2-årigt skal have det ned også. Men stadig rigtig lækker! Det eneste jeg ville ændre er udtalelsen om at den lugter og smager af prut hehe;) Jeg må indrømme at jeg var liiige ved ikke at turde lave den, da det virkelig ikke var særlig appetitligt at der stod det med prutsmag?

  Svar
  • Haha ja, men i det mindste var det ærlig snak :)

   Ej fedt at suppen faldt i god jord. Den er også vældig populær herhjemme!

   Svar
 5. Tak for mad! Wow en lækker opskrift! Og nem :) Stegte også lidt bacontern som topping, så ungerne havde lidt at vælge imellem + bredbladet persille. Lignede et helt festmåltid. Tak for din altid inspirerende blog! Kh Christel

  Svar
 6. Hej Jane
  Hold nu fast for en lækker suppe!
  Vi havde ikke helt nok blomkål så supplerede med en rest glaskål og det gjorde det ikke dårligere.
  Jeg har før spist LCHF i 1½ år og tabt mig 32 kilo, med stor inspiration fra dine opskrifter. Nu er de 20 røget på igen efter en snart 2-årig kulhydrat-fest, så fra i dag var det op på hesten igen og den bedste måde at starte op igen, er med dine opskrifter i baghånden, så tusind tak :)

  Svar
 7. Kære Jane,

  Så er denne suppe prøvesmagt af hele familien, godkendt OG produceret i en mængde på omkring 12-14 liter.
  Denne mængde skal bruges som skrub-af-mad til min datters konfirmation imorgen, og jeg har stegt nogle bacontern til at putte i. Så er det hele klar på forhånd ?

  Jeg vil sige dig tusind tak for inspirationen til at lave denne suppe, og glæder mig til at servere den for gæsterne.

  De bedste hilsner herfra
  Anne Lind

  Svar
  • Shiiit, du er sej, Anne! Fedt at suppen faldt i god jord. Håber gæsterne bliver glade for den og håber mest af alt, at din datter (og du) får en skøn dag i morgen!

   Svar
 8. Wuhuu… Det er den bedste blomkålssuppe der er lavet her i huset til dato! (optur for mig, for min mand er kok, og plejer at have ret godt styr på supperne?) det blev serveret med bacon… Kom ikke helt så meget væske i, men det skyldes nok lige så meget størrelsen på blomkålshovedet ?
  Må indrømme at jeg inden servering tænkte, hvad jeg dog skulle bruge olien til, men det var så lækkert, og selvfølgelig med til at holde fedtprocenten oppe ?
  Men lige et spørgsmål om ketose (jeg har intet at måle med, så ved ikke hvor jeg er på skalaen): hvordan søren holder du fedt-energiprocenten oppe på omkring 80? Jeg havde sat mig for at ville prøve, men jeg synes det er rigtig svært, når man nu også gerne vil have lidt grønt?

  Svar
  • Yay, hvor dejligt at høre!

   Fedtenergiprocenten på min kost ligger som regel omkring 65-70%. Det er mere end rigeligt for mig for at være i ketose. Og der er kæmpe forskel mellem 65 og 80 i praksis. Hvis jeg skal op på 80, plejer jeg at lade morgenmaden være bulletproof kaffe med masser af smør og kokosolie, så jeg på den måde har ét måltid, der er rent fedt. Det plejer at skyde fordelingen i den retning :)

   Svar
 9. Shannon, det står under punkt 5 ?

  Og ja suppen lyder skøn. Tak for (altid) supergod inspiration, denne her ryger helt klar på madplanen i denne uge.

  Svar
  • Til shannons forsvar vil jeg sige, at jeg faktisk havde glemt at skrive det ind i opskriften i første omgang – og siden hen rettede det. Nogle gange går det lige lidt stærkt :)

   Svar