Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • SHOP
    • International publications
  • LCHF Kickstart
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Kager
    • Desserter
    • Lækkerier
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • FAQ om LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • KETO
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til Keto – striks LCHF
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO Living
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
  • Maveproblemer
    • Fordøjelse og maveproblemer
Hjem » Opskrifter » Aftensmad » Blomkålssuppe med hvidløg, ost og sprødstegt chorizo

Blomkålssuppe med hvidløg, ost og sprødstegt chorizo

26. februar 2017 af Jane Faerber 26 kommentarer

Blomkålssuppe med masser af hvidløg, ost og sprødstegt chorizo. Perfekt LCHF-suppeopskrift

Denne blomkålssuppe kunne lige så godt hedde hvidløgssuppe, for den indeholder godt med hvidløg og har en dejlig stærk smag. Jeg har både brugt godt med hvidløg i suppen, hældt en smule hvidløgsolie ud over suppen og toppet den med sprødstegt hvidløg.

Jeg ved godt, at mange er lidt bange for tilberedt blomkål – det lugter og smager jo af prut! Og jeg er helt på din side her! Jeg gør altid mit ypperste for at skjule den umiskendelige duft og smag, fx ved at skrue op for andre smagsgivere. Ofte laver jeg fx thai-inspireret suppe med blomkål og her har den fået hvidløg for alle pengene.

FLADE VINTERBATTERIER

Her sidst på vinteren, hvor batterierne er ved at være flade, er det dejligt at spise noget mad med masser af kraft og smag. Og det har denne blomkålssuppe. Men det kræver, at du kan lide hvidløg!

Jeg kan virkelig mærke, at hele familien er ved at være trætte nu. Det er altid, som om man kører lidt på benzindampene her sidst i februar. Jeg mærker det især ved at ungerne begynder at skrante lidt. Snotnæser har vi ikke haft mange af i denne vinter, men på det sidste har de begge haft lidt ondt i halsen og været mere trætte end normalt.

Vega kæmpede for at holde sig vågen til Melodi Grand Prix i går og småsov på sofaen fra kl. 20.30 for at kapitulere helt og gå i seng kl 21.00. Hun er aldrig specielt god til at være oppe om aftenen, men i øjeblikket er hun bare træt.

Selv nyder jeg, at dagene er blevet længere og der allerede er mere lys, men jeg trænger til en gedigen sol- og varmeindsprøjtning. Vi har noget ferie i slutningen af marts og nedtællingen er i den grad startet.

I mellemtiden fylder vi energidepoterne op med denne lækre suppe.

Blomkålssuppe med masser af hvidløg, ost og sprødstegt chorizo. Perfekt LCHF-suppeopskrift

BLOMKÅLSSUPPE – 4 PERSONER

  • 1 stort blomkål eller 2 små
  • 6 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1,5 l grøntsagsbouillon (eller kyllingebouillon)
  • Salt og friskkværnet peber
  • En lille håndfuld frisk timian
  • ¼ l fløde
  • 50 g parmesan, fint revet

Hvidløgsolie

  • 1 dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg

Topping

  • 2 fed hvidløg
  • 200 g chorizo skåret i skiver

SÅDAN

1. Del blomkålen i mindre buketter og hak hvidløg og løg groft.

2. Kom alle grøntsagerne, timian og bouillon i en gryde og kog til grøntsagerne er møre.

3. Blend suppen, evt. med stavblenderen direkte i gryden.

4. Tilsæt fløden og give suppen et opkog.

5. Rør parmesan ud i suppen og smag til med salt og peber.

6. Hvidløgsolie: Blend hvidløget og olien til hvidløgsolie, lad den gerne trække lidt

7. Steg chorizoen sprød på en pande.

8. Skær de sidste hvidløg i skiver og steg dem godt gyldne i fedtet fra chorizoen.

9. Server suppen med chorizo, ristede hvidløg og hvidløgsolie.

Mangler du et godt suppebrød, kan jeg anbefale de mættende osteboller eller de gode fiberflutes.

Måske vil du også læse

  • Vietnamesiske forårsruller med rejer og avokado
  • Porchetta - bedste opskrift på den italienske rullesteg. Perfekt LCHF-aftensmad --> Madbanditten.dkPorchetta – opskrift på italiensk rullesteg med sprøde svær
  • Tapenadebagt kuller med råstegte rødbeder
  • Blomkålspizza opskrift - Madbanditten.dkBlomkålspizza og hjemmelavet urtesalt

Skrevet i: Aftensmad

Skriv et svar Annuller svar

Kommentarer

  1. Sandra skriver

    6. februar 2019 ved 11:04

    Tusinde tak for hurtigt svar 🙂 Jeg regner mig frem!

    Svar
  2. Sandra skriver

    5. februar 2019 ved 22:33

    Hej Jane
    Opskriften ser super lækker ud! Ville man kunne spise suppen hvis man er på keto, selvfølgelig uden brød? Og i så fald hvad er ca kulhydrat indhold? (Kan godt selv regne det ud, så det er kun hvis du ved det på forhånd)

    Mvh. Sandra

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      6. februar 2019 ved 09:22

      Jeg har ingen beregning på den men jeg ville gætte på den fint kunne fungere 🙂

      Svar
  3. Emilie skriver

    29. april 2018 ved 20:41

    Rigtig lækker og anbefalelsesværdig opskrift! Jeg brugte kun 1/3 del af hvidløgsfeddene fordi min lille 2-årigt skal have det ned også. Men stadig rigtig lækker! Det eneste jeg ville ændre er udtalelsen om at den lugter og smager af prut hehe;) Jeg må indrømme at jeg var liiige ved ikke at turde lave den, da det virkelig ikke var særlig appetitligt at der stod det med prutsmag😂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      30. april 2018 ved 10:50

      Haha ja, men i det mindste var det ærlig snak 🙂

      Ej fedt at suppen faldt i god jord. Den er også vældig populær herhjemme!

      Svar
  4. Christel skriver

    14. februar 2018 ved 18:42

    Tak for mad! Wow en lækker opskrift! Og nem 🙂 Stegte også lidt bacontern som topping, så ungerne havde lidt at vælge imellem + bredbladet persille. Lignede et helt festmåltid. Tak for din altid inspirerende blog! Kh Christel

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      14. februar 2018 ved 19:40

      Ja, den smager fantastisk, ikke? Vi har den på menuen igen i morgen,. Glæder mig allerede 🙂

      Svar
  5. Søren skriver

    6. februar 2018 ved 18:20

    Fantastisk suppe!!! Det var helt sikkert ikke sidste gang den blev serveret 😊

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. februar 2018 ved 07:20

      Så dejligt at høre! Tak!

      Svar
  6. Anja skriver

    4. december 2017 ved 12:27

    Super lækker supper – jeg tilføjede også kartofler – min datter var ellevild 🙂

    Svar
  7. Louise skriver

    15. oktober 2017 ved 18:25

    Hej Jane
    Hold nu fast for en lækker suppe!
    Vi havde ikke helt nok blomkål så supplerede med en rest glaskål og det gjorde det ikke dårligere.
    Jeg har før spist LCHF i 1½ år og tabt mig 32 kilo, med stor inspiration fra dine opskrifter. Nu er de 20 røget på igen efter en snart 2-årig kulhydrat-fest, så fra i dag var det op på hesten igen og den bedste måde at starte op igen, er med dine opskrifter i baghånden, så tusind tak 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      17. oktober 2017 ved 07:33

      Hvor er du sej, Louise! Rigtig god vind med at blive de kilo kvit!

      Svar
  8. Anne Lind skriver

    28. april 2017 ved 07:51

    Kære Jane,

    Så er denne suppe prøvesmagt af hele familien, godkendt OG produceret i en mængde på omkring 12-14 liter.
    Denne mængde skal bruges som skrub-af-mad til min datters konfirmation imorgen, og jeg har stegt nogle bacontern til at putte i. Så er det hele klar på forhånd 😊

    Jeg vil sige dig tusind tak for inspirationen til at lave denne suppe, og glæder mig til at servere den for gæsterne.

    De bedste hilsner herfra
    Anne Lind

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      28. april 2017 ved 08:01

      Shiiit, du er sej, Anne! Fedt at suppen faldt i god jord. Håber gæsterne bliver glade for den og håber mest af alt, at din datter (og du) får en skøn dag i morgen!

      Svar
  9. Karina skriver

    15. marts 2017 ved 20:02

    Wuhuu… Det er den bedste blomkålssuppe der er lavet her i huset til dato! (optur for mig, for min mand er kok, og plejer at have ret godt styr på supperne😉) det blev serveret med bacon… Kom ikke helt så meget væske i, men det skyldes nok lige så meget størrelsen på blomkålshovedet 😊
    Må indrømme at jeg inden servering tænkte, hvad jeg dog skulle bruge olien til, men det var så lækkert, og selvfølgelig med til at holde fedtprocenten oppe 😊
    Men lige et spørgsmål om ketose (jeg har intet at måle med, så ved ikke hvor jeg er på skalaen): hvordan søren holder du fedt-energiprocenten oppe på omkring 80? Jeg havde sat mig for at ville prøve, men jeg synes det er rigtig svært, når man nu også gerne vil have lidt grønt?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      16. marts 2017 ved 08:45

      Yay, hvor dejligt at høre!

      Fedtenergiprocenten på min kost ligger som regel omkring 65-70%. Det er mere end rigeligt for mig for at være i ketose. Og der er kæmpe forskel mellem 65 og 80 i praksis. Hvis jeg skal op på 80, plejer jeg at lade morgenmaden være bulletproof kaffe med masser af smør og kokosolie, så jeg på den måde har ét måltid, der er rent fedt. Det plejer at skyde fordelingen i den retning 🙂

      Svar
      • Karina skriver

        16. marts 2017 ved 09:25

        Tak, det vil jeg prøve
        😊

        Svar
  10. Betina Bruun skriver

    2. marts 2017 ved 19:42

    Fantastisk suppe.
    Havde ingen timian så der blev drysset en håndfuld persille i tallerkenen.
    Tak for en god opskrift.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. marts 2017 ved 07:49

      Hvor dejligt at høre, Betina <3

      Svar
  11. Fie skriver

    2. marts 2017 ved 08:31

    Kan denne suppe indgå i striks LCHF?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      2. marts 2017 ved 14:39

      Det synes jeg bestemt godt!

      Svar
  12. Luise Amstrup skriver

    26. februar 2017 ved 20:45

    Shannon, det står under punkt 5 😉

    Og ja suppen lyder skøn. Tak for (altid) supergod inspiration, denne her ryger helt klar på madplanen i denne uge.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      27. februar 2017 ved 08:08

      Til shannons forsvar vil jeg sige, at jeg faktisk havde glemt at skrive det ind i opskriften i første omgang – og siden hen rettede det. Nogle gange går det lige lidt stærkt 🙂

      Svar
  13. Shannon skriver

    26. februar 2017 ved 17:07

    Det må prøves!
    Men du skriver “med ost”….hvor er osten henne i opskriften ?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      27. februar 2017 ved 07:57

      Ups, det er skrevet ind nu – det gik vist lidt stærkt 🙂

      Svar
  14. Birgitte B skriver

    26. februar 2017 ved 14:16

    Den er hermed sat på madplanen til næste søndag 😉 elsker suppe. Vi spiser det hver søndag fra september til april. Ofte som kødløs ret. Kh. Birgitte

    Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD DIG NYHEDSBREV

signup

KETO LIVING

keto

POPULÆRE INDLÆG

  • Opskrifter
    Opskrifter
  • Aftensmad
    Aftensmad
  • Keto opskrifter
    Keto opskrifter
  • Brunkål
    Brunkål

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

INSTAGRAM

Indlæs mere...Følg på Instagram

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved