Baconsalt

Baconsalt – tænk at der skulle gå så længe før jeg lavede det? Jeg laver jo ellers lystigt bacon-smør så man skulle mene, at baconsalt lå lige til højrebenet.

Bacon anses jo af mange for et af de bedste krydderier, man kan drysse på sin mad, og jeg er ikke uenig. Det har jo en fantastisk smagsforstærkende effekt.

Det næste må blive mandler ristet i baconsalt. Jeg spår allerede om en bestseller der.

Til daglig kan jeg anbefale at bruge det på spejlæg, på en god bøf, på et halvkedeligt kyllingebryst eller på dampet broccoli. Det pepper ligesom retten lidt op!

Baconsalt - opskrift på salt smagssat med bacon

Vil du prøve urtesalt i stedet?

Lyder urtesalt lækrere end baconsalt i dine ører så se HER, hvordan jeg laver hjemmelavet persillesalt (men du kan bruge alle slags urter).

Baconsalt - opskrift på salt smagssat med bacon

Baconsalt

Udskriv Pin
1 glas
|
10 min

Ingredienser

  • 100 g bacon
  • 150 g havsalt
  • 1 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Steg baconen hårdt i ovnen, det skal være meget sprødt, og læg det herefter til tørre på fedtsugende papir (køkkenrulle).
  • Blend eller hak den helt afkølede bacon til smulder.
  • Bland med salt og peber og hæld på glas

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

7 kommentarer til “Baconsalt”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Baconet? Jeg plejer at putte det i en kold ovn og sætte temperaturen på 200 grader varmluft. Efter 10-12 minutter, kigger jeg jævnligt til det og når det er helt hårdt stegt, tager jeg det ud og putter det på køkkenrulle. Måske 15-18 minutter i alt.

      Svar
  1. Så lækkert! Hvor længe vil du mene det kan holde sig? Jeg tænker baconsmulder ikke holder sig for evigt uden at blive ‘rancid’?

    Svar
    • Nej forevigt tror jeg heller ikke duer. Men når det er stegt så hårdt, tænker jeg, at det godt kan holde en rum tid. :)

      Svar