Smoothie Bowl med broccoli og blåbær

At starte dagen med en Smoothie Bowl med broccoli og blåbær og fyldt med gode sager er så dejligt, og jeg glæder mig til sommer, hvor det igen bliver mere oplagt at spise iskold morgenmad.

Den slags bekymrer Vega sig dog ikke om, og hver weekenden spørger hun, om jeg ikke nok vil lave en smoothie bowl til hende. Favoritten er (selvfølgelig) en med banan, avokado og kakaopulver, som bliver nærmest chokolade-softice-agtig.

Hun er også glad for den “grønne is”, som hun kalder min Greenie Bowl. Her har jeg peppet den op med blåbær. Og det trick kan du bare bruge, hvis du har et barn, der stejler over, at noget er grønt. Bruger du de ægte blåbær (dem, der er sorte indeni – ikke hvide) fra frost, overdøver de nemt den grønne farve.

Smoothie Bowl med broccoli og blåbær - sund morgenmad til børn og voksne

Smoothie Bowl med broccoli og blåbær

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 min

Ingredienser

 • 200 g broccoli frost
 • 100 g blåbær frost
 • 30 g banan kan bytte med 0,5 avokado for lower carb version
 • 0,5 tsk vaniljepulver
 • 1 dl kokosmælk
 • 1-2 tsk lakridspulver virkelig lækkert sammen med blåbær! (kan udelades)

Sådan gør du

 • Blend hele balladen i en high speed blender. Hold pause ind imellem og skrab ned af siderne.
 • Hæld i en skål og top med dine favorit toppings.

Noter

Skålen her er toppet med:
 • kokos
 • nøddemysli
 • bananskiver
 • kakaonibs
 • bipollen

Selv foretrækker jeg lidt endnu en Breakfast Bowl à la den, jeg bragte i går, indtil det bliver varmere i vejret.

Iflg. mit IG-feed så er alle lige nu på enten Maldiverne, i Thailand eller på andre fjerntliggende tropeøer. Det synes jeg er ret så unfair. Jeg vil også have sand mellem tæerne og gå rundt i klipklappere og sommerkjoler.

Vinterferiehyggen aflyst

Vores hyggeaften i går, hvor vi skulle have været ude og spise sushi blev aflyst, for Silas kom hjem fra farmor og farfar og var helt slatten og næsten grøn i hovedet med kvalme. Ligesom sin mor så udholder han hellere kvalmen i 24 timer end at kaste op og komme videre. Det er jo så dumt egentlig, men sådan har vi det altså.

I dag er han vågnet frisk og frejdig, og jeg tror, der må sushi på menuen i aften så. Men inden da står den på forårsoprydning (=udrydning) herhjemme. Dødkedeligt men utroligt dejligt, når det først er gjort.

Har du spændende planer for weekenden?

Smoothie Bowl med broccoli og blåbær - sund morgenmad til børn og voksne

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

8 kommentarer til “Smoothie Bowl med broccoli og blåbær”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg har ofte problemer med at min maskine ikke klarer at mixe alt dette sammen uden mere væske, har du nogle ideer om hvilken væske ville være god, jeg har bare brugt vand og det er ikke så godt

  Svar
  • Jeg tænker at du måske får et bedre resultat ved at lade grøntsagerne/frugten tø en anelse op inden i stedet for at tilsætte ekstra væske. Jeg overhælder nogle gange de store klumper med varmt vand inden jeg blender og så blender jeg lidt af flere omgange. Du ved blende, skrabe ned fra kanten, blende igen etc. Håber det giver mening :)

   Svar
  • 1 avokado, 1 banan i skiver (frosset), ca. 1 spsk kakaopulver, fløde eller kokosmælk og vaniljepulver – det hele blendes sammen og serveres med det samme :) Smager som banan-chokolade-softice!

   Svar
 2. Hej Jane

  Hvilket mærke har “ægte” blåbær på frost. Har prøvet dem der hvide indeni i sådan en opskrift med den grønne. Det bliver nemlig en højst besynderlig farve ?

  Svar
  • De er typisk fra frost. Bl.a. Irmas frosne blåbær eller dem fra Coop Änglamark er begge ægte (sorte) blåbær.

   Svar
 3. Den skal vi så meget prøve herhjemme? Måske barnet også vil kunne li det?
  Jeg har det på præcis sammen med kvalme, ligge heller i fosterstilling hele dagen end at kaste op?

  Håber i får en god lørdag med oprydning.. jeg skal slibe et gammelt køkkenskab ned og ha det malet.. iaften skal jeg spise hos en veninde og i biografen og se mr gray? Barnet skal sove hos mormor..

  Svar
  • Ja er det ikke skørt. Man ligger der og er helt grøn i hovedet og hvis man bare kunne kaste op, ville det være løst… Suk!

   Lyder som en lækker lørdag! <3

   Svar