Breakfast bowl med bacon, æg og avokado

Breakfast bowl lyder lidt sejere end ‘morgenmadsskål’, ikke? Ikke desto mindre er det jo samme koncept. Morgenmad anrettet fint i en skål.

Vi er lidt i familie med den populære Buddha Bowl, som også ‘bare’ er en salat, der er pænt anrettet. En virkelig lækker salat godt nok…

Men vi spiser jo også med øjnene, og jeg nød i hvert fald denne breakfast bowl i fulde drag. Den var jo ikke så svær at nyde, den var jo fyldt med lutter gode ting.

Og det er faktisk det bedste ved LCHF/KETO, synes jeg. At det er så superenkelt men at smagen samtidig er i top. Det kræver vitterligt ikke de store køkkenkundskaber og alle kan derfor spise virkelig lækker mad – og pæn mad, hvis det er noget, der er vigtigt også.

Breakfast Bowl med bacon, æg og avokado - lækker, sund og mættende morgenmadsopskrift her:

Breakfast bowl med bacon, æg og avokado

Udskriv Pin
1
|
15 min

Ingredienser

 • 100 g bacon
 • 1 æg
 • 0,5 avokado skåret i skiver
 • 1 håndfuld spinatblade
 • agurk i skiver
 • evt. lidt sesamfrø til drys

Sådan gør du

 • Halver baconskiverne og steg dem sprøde på panden.
 • Kog ægget.
 • Anret det hele i en skål med spinaten nederst og så agurkeskiver, æg, avokado og bacon i hvert sit ‘hjørne’ (hvis man kan tale om et hjørne i en rund skål!)
 • Drys evt. lidt sesamfrø over avokadoen og server.
Breakfast Bowl med bacon, æg og avokado - lækker, sund og mættende morgenmadsopskrift her:
Breakfast Bowl med bacon, æg og avokado - lækker, sund og mættende morgenmadsopskrift her:

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

5 kommentarer til “Breakfast bowl med bacon, æg og avokado”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,

  Jeg følger LCHF og forsøger keto så godt som jeg nu kan, ud fra alt jeg har lært fra dig (startede op d.26 dec og det giver allerede effekt). Men nu går det pludselig op for mig at jeg måske laver en fejl – jeg spiser nemlig balsamico næsten hver gang jeg får salat. Må man det?

  Mvh Louise

  Svar
  • Jeg ser ikke KETO som noget, der afhænger så meget af de enkle madvarer men mere som noget, der skal spille i en helhed. Og her er den overordnede retningslinje, at de fleste skal holde sig under 20-30 g kulhydrat pr. dag. Hvordan man forvalter det, er langt mindre vigtigt. Får du fx 1-2 g kulhydrat pr. dag fra balsamico er det formentlig uden betydning. Optager det derimod 10 g kulhydrat, kunne man godt argumentere for at din kost ville være sundere, hvis du brugte dine kulhydrater anderledes, fx på grøntsager. Forstår du hvor jeg vil hen?

   Svar
   • Det forstår jeg – tak! Hvis jeg bruger ca 10 ml hver dag er det 2 g kulhydrat. Og set i det lys fortsætter jeg med balsamico, da jeg elsker det! Jeg bekymrede især også om det blev omdannet til sukker, og jeg dermed fik sukker uden at vide det.

    Svar
 2. Jeg bliver jo pensionist om ca ½ år, Jeg håber, jeg får mod til at rejse alene, præcis som du gør. Jeg har været i Paris for år tilbage, men kender ikke Paris som du gør. Du skal nyde, du er “fri”, du skal smage, lugte og læse dig til en skøn oplevelse, hvor du får masser af energi til nye pariserinspirerede opskrifter, vi andre kan glæde os over.

  Svar
 3. Du skal nyde det, det er hvad du skal. Savn er slet ikke tosset, jeg syntes man finder ud af alt det skønne man ikke lige ser og mærker i hverdagen kommer tilbage med stor styrke. Derudover er jeg sikker på at din mand og dine unger nok skal få råhygget og så også nyder dobbelt når du er tilbage igen. Fed måde at lade op på for hele familien.
  Gid weekend ☃️

  Svar