Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Aftensmad » Chicken Korma med blomkålsris og raita-dressing

Chicken Korma med blomkålsris og raita-dressing

8. februar 2017 af Jane Faerber 13 kommentarer

Chicken Korma - kylling korma - opskrift på krydret indisk gryderet med blomkålsris og raitadressing

Chicken Korma eller kylling korma, selvom det lyder lidt skørt på dansk, er en krydret indisk gryderet med en dejlig cremet konsistens.

Jeg brugte selvfølgelig mit hjemmelavede Garam Masala krydderi. Helt tilfældigt var det jo ikke, at jeg lavede det!

Mine unger elsker alle slags gryderetter. Så snart de er bare en smule krydrede, udbryder Vega, at hun da sørme synes, det er for stærkt, hvorfor hun er nødt til at drukne retten i fed cremefraiche. Jamen æblet falder ikke langt fra stammen her…

Lad dig ikke skræmme af den lange ingrediensliste. Det er krydderier det meste. Krydderier, som med al sandsynlighed står på din krydderihylde i forvejen!

Chicken Korma - kylling korma - opskrift på krydret indisk gryderet med blomkålsris og raitadressing

CHICKEN KORMA – 4 PERSONER

MARINADE

  • 500 g kylling i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk Garam masala
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk salt og friskkværnet peber

SAUCE

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 2 cm frisk ingefær, revet
  • 1 lille spsk Garam masala 
  • 1 dåse kokosmælk + den tykke del fra en ekstra dåse
  • 2 store spsk koncentreret tomatpure
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk kokosolie til stegning
  • 1 håndfuld hakkede mandler til drys

RAITA-DRESSING

  • 2 dl creme fraiche 38%
  • ½ agurk
  • 1 spsk friskhakket mynte
  • ½ tsk spidskommen
  • evt. lidt limesaft

TILBEHØR

  • Blomkålsris

SÅDAN

1.Bland karry, garam masala, salt og peber sammen med olien.

2. Kom kyllingen og marinaden i en frysepose og lad det gerne marinere i en del timer i køleskab.

3. Steg kyllingen i rigeligt kokosolie, til den er næsten gennemstegt. Læg den til side, til saucen er klar

4. Blend løg, hvidløg, chili og ingefær med 1 dl vand til en fin puré

5. Varm 2 spsk kokosolie op i en gryde og svits løgblandingen i et par minutter. Tilsæt krydderierne og lad dem svitse med.

6. Hæld kokosmælk + kokoscreme og tomatpuré i og lad det koge op

7. Tilsæt kyllingen og lad retten simre i 10 minutter.

8. Smag til og drys med hakkede mandler inden servering.

RAITA-DRESSING

Riv agurken groft og pres væsken ud

Bland creme fraiche sammen med agurk, hakket mynte, spidskommen og evt lidt limesaft. Lad det gerne trække lidt inden servering.

Server hele herligheden med blomkålsris.

Nysgerrig på at prøve Keto?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men tør du prøve selv?

Giv Keto et ærligt skud i 4 uger og mærk selv, hvor godt det føles at have en fedtforbrændende krop🔥

Start her: Keto på 4 uger

Måske vil du også læse

  • Hverdagsmad på 30 minutter: Fisk i fad
  • Andebryst med peberrodssovs og sellerirøsti - dejlig opskrift på andAndebryst med peberrodssovs og sellerirøsti
  • Genbrugsmad
  • Flanksteak i lækker soja-ingefær-hvidløgsmarinade - god smag og helt mørt kød. Opskrift her:Flanksteak i soja-ingefær-hvidløg-marinade med forårsløg

Skrevet i: Aftensmad

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Gylsen skriver

    12. maj 2020 kl. 23:57

    Hej Jane
    Har prøvet flere af dine opskrifter og en succes hver gang. Tak for det.
    Er det kylllingefilet der skal bruges til denne ret eller en “hel” kylling?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      13. maj 2020 kl. 07:27

      Ja det er kyllingebryst fx som jeg skærer i tern 🙂

      Svar
      • Gylsen skriver

        16. maj 2020 kl. 22:57

        Tak for svar 🤗
        Det skal prøves i morgen.
        Er vild med alle dine opskrifter og har stor glæde af din bog som jeg også har købt.

        Svar
  2. Line Marie Kirkegaard skriver

    31. marts 2020 kl. 15:43

    Kære Jane

    Jeg har været omkring Chicken Korma MANGE steder – og din er uovertruffen! Selv ganget på til 80 personer går den lige hjem! Mange tak for en skøn blog

    Svar
  3. stellabm skriver

    12. marts 2020 kl. 01:35

    Ha ha ha ha.. jeg er vild med din datter 🙂

    Vi kom hjem fra Oman for et par måneder siden, og her havde vi begået et mindre raid af krydderier, bl.a. karry og st. spidskommen, som jeg har et kærlighedsforhold til… men det er krydderier, der sparker r..! Så nu har jeg også creme fraiche på køl til de gange, hvor jeg har været for rundhåndet 😀

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      12. marts 2020 kl. 06:52

      Ej hvor godt! Og jeg er glad for at høre, at jeg ikke er den eneste, der kan finde på at købe krydderier med hjem. Det føles jo næsten som at tage ferien med hjem, ikke?

      Svar
  4. Jan skriver

    13. januar 2019 kl. 15:16

    Kan anbefale at drysse med et krydderi der heder kasoori methi, jeg bruger det når jeg laver butter chicken. Dufter skønt og så bruger de det også ofte i Indien på disse retter.

    Svar
  5. Heidi F skriver

    8. juli 2017 kl. 08:15

    Fandt lige lidt left overs af krydderiet og mundvandet begyndte straks at løbe.
    Måske er det ikke en sommerret som sådan men lige hvad jeg har lyst til i dag.
    Jane fadet du servere det i hvor er det fra. Jeg har googlet og googlet uden held. Syntes kombinationen af porcelæn og træ er så frækt.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      8. juli 2017 kl. 08:26

      Åh det er et par år gammelt. Jeg tror nok, det er fra House Doctor 🙂

      Svar
  6. Vibber skriver

    12. februar 2017 kl. 07:53

    Mmmm, det lyder som en lækker ret. Den vil jeg lave til vi skal have ‘fantastisk tirsdag’ næste gang.
    Koncepten er: vi skiftes til at stå for værtsskabet. vennepar og deres to børn dukker op kl. 17.30 vi spiser sammen, drikker en kop kaffe. Og de damper af igen kl.20 😄
    Glæder mig til at prøve denne ret.
    God søndag 😊

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      13. februar 2017 kl. 07:48

      Det koncept er genialt! Vi havde noget lignende med vores underbo (vi bor i villalejlighed) dengang vores børn var små. Det lettede helt vildt og når man selv skal lave mad, gør det jo ikke en kæmpe forskel om man skal lave til 4 eller 8.

      Svar
  7. Heidi F skriver

    11. februar 2017 kl. 13:47

    Lavede den i går da jeg havde det der skulle bruges. Hold nu fast hvor var det lækkert. Glædede mig til frokost i dag men min anden halvdel havde haft nøjagtig samme tanke og væk var det.
    Jeg må straks i gang igen for jeg kan slet ikke få den ud af hoved og nok. Tænk at noget så nemt kan smage så vidunderligt. Mums siger jeg bare

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      13. februar 2017 kl. 07:49

      Ja, det er det fantastiske ved denne! Elsker når noget er nemt OG smager megagodt!

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler