Chiaknækbrød med oregano og peber

Idéen med at lave de populære chiaknækbrød med oregano og peber kom fra en læser her på bloggen, som tippede mig om denne lækre variant.

Jeg har næsten altid chiaknækbrød på lager. Jeg bruger da min gode, gamle opskrift, ja eller faktisk bruger jeg ikke opskrift længere men bikser bare kerner, salt vand sammen i en skål.

Chiaknækbrød er stort set den eneste slags “LCHF-brød”, jeg gider og spise, men til gengæld gider jeg så ret godt at spise dem. De smager jo fuldstændig forrygende. Jeg har tidligere lavet smagsvarianter med fennikelfrø og med rosmarin men varianten her med oregano og peber var altså lige i skabet.

Disse chiaknækbrød med oregano er super velegnede til tapasaftener, osteborde eller slet og ret til morgenbordet eller til den lille sult om eftermiddagen. Jeg har tit haft dem med til fællesmorgenmad på ungernes skole eller til andre sociale sammenkomster, og de forsvinder ofte før det almindelige brød.

Jamen så gode er de!

Prøv den lækre variant her.

Chiaknækbrød med oregano og peber - opskrift på glutenfrie og low carb knækbrød uden æg

Chiaknækbrød med oregano og peber

Udskriv Pin
20 stk
|
1 t 30 min

Ingredienser

  • 2,5 dl hørfrø
  • 1 dl chiafrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk tørret oregano
  • friskkværnet peber
  • 3 dl vand

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 150 grader.
  • Bland alle kerner sammen i en skål sammen med krydderier.
  • Hæld vand i og rør rundt. Dejen er nu meget våd – det er meningen. Lad den stå i 5-10 minutter, imens du lader hørfrø og chiafrø gelere. Det er dem, der agerer bindemiddel i knækbrødene.
  • Spred kerneblandingen ensartet ud på en bageplade med en dejskraber. Snit evt. firkanter i med en pizzaskærer.
  • Bag i ovnen i 1 time og 20 minutter-1,5 time eller indtil de er let gyldne i toppen.
  • Lad dem afkøle og bræk dem så forsigtigt i stykker. Er der nogle af dem, der går i stykker, kan du gemme dem og bruge dem som knas på en salat. Det er superlækkert også!

Noter

2,5 dl = 150 g hørfrø
1 dl = 80 g chiafrø 
1 dl = 55 g sesamfrø 
1 dl = 50 g solsikkekerner
1 dl = 55 g græskarkerner 
 
 
Chiaknækbrød med oregano og peber - opskrift på glutenfrie og low carb knækbrød uden æg
Chiaknækbrød med oregano og peber - opskrift på glutenfrie og low carb knækbrød uden æg

 

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

32 kommentarer til “Chiaknækbrød med oregano og peber”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej
    Jeg er ny i Keto, men har allerede tabt 5 kg forholdsvist hurtigt. Dine chiaknækbrød m oregano er fantastiske. Spiser et en gang imellem.
    Men hvorfor er der ikke energi anmærkninger på dine opskrifter her på nettet. Jeg har dine efterår og vinter bøger, men det er bare nemmere at søge på dit website.
    Venligst Jan

    Svar
    • Hej Jan
      Det er der ikke fordi jeg synes, det er fair at der er forskel på hvad man får gratis og hvad man får, når man køber et produkt. Men læs her hvordan du nemt kan lave dem selv: Energiberegninger

      Svar
  2. Hej Jane.
    har været på Keto i 6 uger, tabt 6,1 kg. :-) det er den bedste og nemmeste “kur” jeg har været på. De skønneste opskrifter på mad der smager. Har din bog “Keto på 4 uger”
    Har lige bagt disse dejlige knækbrød igen igen. Denne gang kom jeg en håndfuld tørrede tranebær i, det er ikke så ringe :-)
    VH. Sanne

    Svar
  3. Hej ?
    Vi startede så småt m keto for 8 dage siden. Vi er alle runde i familien, far mest og han har diabetes. Vi har helt droppet kartofler, pasta og ris, mindre sukker og lign. og han har tabt 2.5 kg og bruger under halvt det insulin han før tog!! På ingen måde er vi helt faset over, ungerne skal være med på de nye rammer. Jeg kan også mærke forandring og vi er alle målløs over hvor let det egentlig er. Bare vi havde gjort det tidligere, men bedre sent end aldrig!
    Tilfreds hilsen, Line

    Svar
    • Hej Line

      Årh hvor er det fantastisk at høre. Især med din far. Det er så vigtigt altså. Godt gået af jer!

      Svar
  4. Hej Jane
    Jeg bager disse lækre knækbrød 1 gang om ugen.
    Jeg har din keto bog hvor der står energi fordeling men ikke kcal pr 100 gram
    Kender du denne.
    Min knækbrød er knækbrød ?
    Så mange forskellige str.

    1000 tak for mange gode opskrifter

    Svar
    • Nej desværre. Lige netop denne er jo lidt speciel, da jeg har taget mig nogle friheder i energiberegningen pga. det høje indhold af hørfrø/chia. Men portionen er baseret på 20 stk, såvidt jeg husker, så du an bare sjusse dig lidt frem. Det er jo dybest set kun et estimat, jeg har lavet.

      Svar
  5. Hej Jane jeg har prøvet at skifte 1/2 delen af hørfrøene ud med finthakkede mandler og øko hampefrø, det bliver også godt ?

    Svar
  6. Jeg har
    bagt chiaknækbrød m oregano og peber. Smager fint, men de fik ikke for lidt! Gav dem 1t20 som du skrev – men jeg har en opskrift med samme ingredienser + lidt olie – de får 15 minutter og er perfekte. Mener du virkelig den lange bagetid?

    Svar
    • Ja det mener jeg helt alvorligt. Jeg bager dem hver eneste uge og de får mellem 1 time og 20 minutter – 1,5 time hver gang. Og så holder de sig sprøde forevigt??

      Svar
      • Tak Jane for hurtig tilbagemelding. Det må være min nye ovn, der varmer for meget – jeg checker og prøver mig frem. De knækbrød er fremragende, når man ikke spiser hvidt brød.

        Svar
        • God pointe med ovnen for min ovn er faktisk ret gammel. Det kan være, det spiller ind også :)

          Svar
  7. Dine chiaknækbrød er så lækre :D Jeg overvejer at lave en dobbelt portion, da tiden er knap for tiden. Men jeg kommer i tvivl om hvor længe de kan holde sig i en lufttæt beholder?

    Svar
  8. Hej Jane. Tak for de mange gode tips og opskrifter.
    I chiafrø skulle kulhydratindholdet være ca 5 g pr. 100 g vare og kostfiberindholdet 36 g pr. 100 g. Jeg har læst på nettet at de kulhydrater som kroppen kan optage, kan udregnes ved at trække kostfibertallet fra kulhydrattallet. Ved chiafrø vil det tal blive negativt. Har du et bud på, hvordan man regner de tilgængelige kulhydrater ud her?

    Hilsen Helle

    Svar
    • På danske næringsdeklarationer er fiberindholdet trukket fra kulhydraterne så den gælder desværre ikke her :)
      Men det er stadig svært at estimere de tilgængelige kulhydrater i chiafrø og hørfrø fx fordi de pga af den hårde skal vil passere ufordøjet igennem tarmsystemet. Nogle vil du knuse med tænderne men hvor mange? Jeg plejer at estimere med at mellem en tredjedel og halvdelen optages men det er nok lidt højt sat.

      Svar
  9. Hva nu hvis man ikke har nok chiafrø, kan man så måske komme lidt fiberhusk i istedet til at hjælpe bibderiet??

    Svar
  10. Du havde for nylig en opskrift på knækbrød med anis, hvor du skrev, at du havde forbedret din gamle knækbrødsopskrift. Det var så nemt at lave og smagte så godt. Men hvor finder jeg den igen?

    Svar
  11. Hej Jane
    Jeg har prøvet at lave chia-knækbrød efter din opskrift, og de smager ok, men på bagsiden af dem er de helt grå, sådan lidt lodne. Er der noget galt med mine chia-frø, eller ser dine knækbrød også sådan ud?
    Kh. Berit Filstrup

    Svar
  12. Sad lig og beregnede på opskriften med Lifesum, og kan se at de her lækre sager overholder ‘striks lchf’, så jeg blev helt lykkelig!!
    Har siden slut november været på striks stort set det meste af tiden, og den seneste tid virkelig gået hårdt ind på det. Og det er virkelig fantastisk at opleve hvordan kroppen bliver bedre og jeg har en helt anden og stor energi.
    Savner dog lidt det der knasende element, så jeg har virkelig forelsket mig i disse, da jeg kun behøver lidt engang imellem :)

    Svar
    • Hvor fedt, Maria! Jeg har det helt på samme måde. Jeg vender altid tilbage til (striks) LCHF, hvis det i en periode har kørt lidt løsere og hver gang forbavses jeg over, hvor utroligt dejligt det føles. :)

      Svar
  13. Kan man justere på mængden af de forskellige kerner
    Synes at kulhydratmængden i hørfrø er høj i forhold til fx græskarkerner

    Svar
    • Ja det kan du sagtens, men behold nogle af hørfrøene for deres gelerende effekt. Jeg gør dog det modsatte af dig og opjusterer mængden af hørfrø fordi størstedelen af dem passerer ufordøjet igennem fordøjelsessystemet og kommer hele ud i den anden ende. De er så at sige “gratis” ift. kulhydrater og kalorier, når de ikke knuses.

      Svar
  14. Mums, nogle lækre knækbrød – og osten ser virkelig også dejlig ud. Jeg bliver lidt lækkersulten efter knækbrød med ost – selvom jeg lige har spist frokost.

    Jeg er også helt tosset med chiaknækbrød, og dem foretrækker jeg fremfor andet LCHF-brød, som jeg ikke er blevet venner med.
    Faktisk er hele familien blevet meget glade for chiaknækbrødene, så en portion holder ikke så længe.

    Svar
  15. Lækre fotos!! Selvom jeg lige har spist en rest kage fra Augustas fødselsdag, bliver jeg alligevel sulten :)
    Jeg har tænkt på dit indlæg om 14dage alene i Paris – det lyder fuldstændig fantastisk! Jeg glæder mig til at høre hvordan det bliver for dig.
    I julegave, fra min mand, fik jeg en spadag på Vejlefjord – brunch og spa – ALENE. Jeg tænkte at han kender mig ret godt.
    Efter at være blevet mor er jeg blevet endnu mere opmærksom på hvor vigtig alenetid er for mig.
    Rigtig god tirsdag,
    KH
    Anne

    Svar
    • Wow hvor en lækker gave, Anne! Alenetid er også SÅ vigtigt for mig. Heldigvis får jeg jo en del af det i min arbejdstid nu og sammenlignet med dengang jeg arbejdede på storrumskontor, betyder det, at jeg ikke er helt fladmast i slutningen af dagen, når ungerne så kommer hjem. Det har virkelig gjort en verden til forskel. Og ja Paris om 94 dage. Glæder mig SÅ meget!

      Svar