Hjemmelavet Garam Masala krydderi

Garam Masala betyder “stærkt krydderi” og på den måde er verden et enkelt sted nogle gange. I weekenden lavede jeg mit eget hjemmelavede Garam Masala krydderi, fordi jeg ville lege lidt med indiske gryderetter. Indisk mad er ikke helt min stærke side, så det virkede som et godt udgangspunkt for at lære lidt nyt.

Man kan købe superfine Garam Masala krydderiblandinger, men da jeg ikke var helt så forudseende, blandede jeg min egen. Jeg kan godt lide at blande mine egne krydderiblandinger. Det betyder nemlig, at jeg får jeg lov at styre 100%, hvad der er i. Mange krydderiblandinger indeholder sukker eller store dele salt, og hvor gerne jeg end vil have salt, virker det nogle gange lidt dyrtkøbt. For det andet kan jeg få smagen nøjagtig, som jeg kan lide den, når jeg blander selv.

Jeg har tidligere lavet både en virkelig god mexicansk krydderiblanding og en lækker kebab krydderiblanding, som jeg bruger flittigt. Især mexi-krydderiet har jeg svært ved at finde uden sukker i butikkerne. Og nu udvider jeg altså samlingen med en Garam Masala krydderiblanding.

Normalt når man skal lave en god Garam Masala krydderiblanding, skal man bruge hele krydderifrø og -kapsler, som først ristes for at frigøre smag. Det punkt sprang jeg elegant over, og jeg har derfor kaldt min opskrift for “lynversionen”.

Garam Masala krydderi - bland din egen indiske krydderiblanding. Nemt og hurtigt. Opskrift her:

Hjemmelavet Garam Masala krydderi

Udskriv Pin
|
5 min

Ingredienser

 • 2 spsk stødt spidskommen
 • 3 spsk stødt koriander
 • 2 spsk stødt kardemomme
 • 4 tsk stødt sort peber
 • 2 tsk stødte nelliker
 • 2 tsk stødt kanel
 • 1 tsk stødt muskatnød
 • 1 tsk stødt chili valgfrit
 • 2 tsk stødt gurkemeje valgfrit

Sådan gør du

 • Bland hele baduljen sammen i en skål og hæld på et tætsluttende glas.
 • Jamen, det var det!
Garam Masala krydderi - bland din egen indiske krydderiblanding. Nemt og hurtigt. Opskrift her:

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

4 kommentarer til “Hjemmelavet Garam Masala krydderi”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg har kommet stødt ingefær i også. Duper lækkert. I mange af de andre opskrifter har jeg fundet paprika også… men det er jeg ikke så vild med.

  Svar
  • Jeg har kun dem, jeg linker til i indlægget. Altså mexi og kebab. Begge er dog lækre til kylling, synes jeg :)

   Svar