Bedste chokoladekage uden mel – kun 4 ingredienser

‘Bedste chokoladekage’ er alligevel at love en del, men jeg synes, vi kommer tæt på mål her. Eller i hvert fald kommer vi tæt på, hvordan jeg synes en chokoladekage skal smage.

Jeg kan godt lide, at den er tung og næsten konfektagtig (det signalerer jo tårnhøjt smørindhold), og så skal den være sød men uden at være hvinende. I mine øjne er det den bedste chokoladekage.

Jeg har jo lavet tonsvis af chokoladekageopskrifter igennem årene og en af dem, jeg bliver ved med at vende tilbage til er brownien fra Spis dig mæt & glad. Eller i hvert fald fremgangsmåden i den. Jeg synes, det giver et virkelig lækkert resultat.

Bedste chokoladekage uden sukker

Det her med ‘uden sukker’ er jo altid en tilsnigelse. Der er jo sukker i mørk chokolade. Jo, jeg ved godt, at der findes sukkerfri chokolade også men de smager dårligt og giver mig ondt i maven. Og helt ærligt: Livet er for kort til dårlig chokolade (og dårlig vin).

En god konfektagtig chokoladekage kræver noget sødning for den smagsforstærkende effekt. Laver jeg chokoladekage til gæster, bruger jeg ofte kokossukker eller almindeligt rørsukker. Ingen af disse typer er Low Carb.

Ønsker man en kraftigt sukkerreduceret kage, er Sukrin Gold et fint valg. Men smag dig lidt frem. Nogle oplever, det har en for kraftig bismag.

Bedste chokoladekage uden mel - lækreste konfektagtige chokoladekage uden mel - nem opskrift her - 4 ingredienser

Bedste chokoladekage uden mel

Udskriv Pin
Kun 4 ingredienser og du har en lækker og fudgy chokoladekage.
12
|
30 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Smelt smør, chokolade og sukker/sødning sammen i en gryde ved lav varme. Lad blandingen køle af.
  • Del æggene i hvider og blommer og rør blommerne ud i chokoladeblandingen.
  • Pisk hviderne stive i en skål og rør forsigtigt de stive æggehvider ind i chokoladeblandingen.
  • Læg bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm) og smør siderne godt med smør.
  • Hæld chokoladedejen heri og bag den i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil du kan stikke en kniv i midten, uden at der kommer dej på den.

Noter

Lad kagen afkøle helt inden servering, rigtig gerne i køleskab natten over. Jo mere gennemkold den er, jo mere konfektagtig konsistens har den.
Sigt evt. lidt flormelis/SukrinMelis (reklamelink) eller lidt godt kakaopulver (reklamelink) ud over før servering. En klat vaniljecreme, lidt vaniljeis eller en runde friske bær ville også være dejligt til.
Bedste chokoladekage uden mel - lækreste konfektagtige chokoladekage uden mel - nem opskrift her - 4 ingredienser

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

65 kommentarer til “Bedste chokoladekage uden mel – kun 4 ingredienser”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane, og alle I andre keto-banditter.

    Forpurrer Jeg noget af kagens kemiske sammensætning ved, at erstatte chokolade med sukkerfri chokolade?
    – og hvor mange carbs indeholder din opskrift?

    Mvh Line :)

    Svar
    • Kemiske sammensætning? Det tror jeg ikke lige jeg forstår. Hvis du mener makronæringsstofsammensætning vil det i hvert fald gøre den mindre kulhydratholdig.

      Så du kan sagtens bruge sukkerfri chokolade. Jeg spiser bare ikke selv sukkerfri chokolade men prioriterer smag over carbs. Men det er jo et personligt valg.

      Se hvordan du laver dine egne energiberegninger her: Energiberegninger

      Svar
    • Sukrin er erythritol :)

      Sukrin Gold er blandingsprodukt med erythritol, tagatose og steviolglykoside. Jeg synes, det har lidt mindre bismag end rent Sukrin/erythritol. Men ingen af dem bryder jeg mig om i de mængder, må jeg indrømme.

      Svar
  2. Hej Jane.
    Du skriver at man kan bruge rørsukker i din chokoladekage, er det ganske almindeligt rørsukker. Det er fordi rørsukker indeholder jo 100 g kulhydrat pr 100g
    Mvh Jesper

    Svar
    • Ja det har ingenting med Low Carb at gøre. Det er et personligt valg, jeg træffer, når jeg har gæster fx eller fordi jeg ikke har lyst til at spise sødemidler og spiser kage så afsindigt sjældent, at jeg synes, det bliver ubetydeligt i det store billede. Beklager hvis det var uklart.

      Svar
  3. har lige bagt kagen, med enkelte modikifationer: tilføjede 4 tsk. monin sugarfree hazelnut og 3 tsk vanille (samme). brugte 8 små æg. Smager himmelsk!

    Svar
  4. Hej Jane, jeg lavede denne kage i går. Den er helt fantastisk. Og så nem! Vi fik flødeskum og jordbær til – og ungerne øko vanilje is, mums. De er helt med på at fredagsguf er blevet til eksperimenter fra Madbanditten istedet ?.
    Jeg er vild med din blog, dine holdninger, din måde at skrive på og alle dine skønne opskrifter. Tak ?
    Kh. Rikke ?

    Svar
  5. Hej Jane,
    Skal den køle helt af, som i på køl, inden der kommer æg i?
    Det ser mig nemlig lidt klumpet ud nu?
    Er der så at starte forfra eller kan det gå?
    Vh Camilla

    Svar
  6. heeei jeg har tænkt mig at lave din kage i dag og hvis jeg tog halvdelen fra og putter det på toppen efter den er bagt vil jeg så ikke kunne få salmonella når der er æggehvide i? :-)

    Svar
    • Nej, der er ingen salmonellarisiko i danske æg længere og det har der ikke været i mange, mange år. Af en eller anden grund er det bare en af de ting, der er svære at aflive. Fødevarestyrelsen har fjernet advarslen mod at spise rå æg også for mange år siden.

      Svar