Kanelbrød med kanelsnask

I sidste weekend bagte jeg kanelbrød. Jeg bager ellers næsten aldrig! Og da slet ikke kage. Men sagen var, at vi skulle have haft gæster om søndagen til rester af nytårsdessert, men da Søren blev syg og vi måtte aflyse gæsterne, røg kagen tilbage i fryseren.

Men på en måde var jeg lige tunet ind på noget kage-agtigt, så om eftermiddagen gik jeg i køkkenet og bagte dette kanelbrød i stedet. Og det blev faktisk rigtig godt.

Kanelbrød er sådan en hybrid mellem et sødt brød og en kage. Selve brødet er ikke specielt sødt, så hvis du vil have det sødere, skal du putte mere sødning i.

Det, der virkelig løfter oplevelsen er jo det lækre kanelsnask. Jeg tænker, at hvis man lavede opskriften i en kageform og måske fordoblede kanelsnasket, så ville man have en kanonlækker, melfri/glutenfri brunsviger. Nu ved du det!

Apropos brunsviger, så har jeg jo allerede en opskrift på det her: Brunsviger

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Kanelbrød med kanelsnask. Perfekt opskrift til dig, der savner lidt sødt og blødt til eftermiddagskaffen. Glutenfri, melfri og sukkerfri.

Kanelbrød med kanelsnask

Udskriv Pin
8
|
30 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk æg med Sukrin Gold. Tilsæt smeltet smør og pisk igen.
  • Tilsæt de tørre ingredienser, pisk godt igennem og lad dejen hvile lidt.
  • Hæld den i en lille brødform beklædt med bagepapir.
  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Smelt smør i en kasserolle og tilsæt fibersirup og kanel. Rør rundt til blandingen er godt blandet.
  • Hæld smør-kanel-blandingen ud over brøddejen. Den bliver nu våd og mærkelig.
  • Bag den i ovnen i ca. 20 minutter. Tag ud, lad afkøle i ca. 10 minutter og vip så forsigtigt ud af formen.

Noter

Pofiber giver altid anledning til en masse spørgsmål. Derfor:
Pofiber fås på glutenfrihylden i mange supermarkeder, i nogle Matas og i de fleste helsekostbutikker. Det kan ikke erstattes med husk/fiberhusk eller loppefrøskaller i denne opskrift.
Det kan muligvis udskiftes ca. 1:1 med enten kokosfibermel eller det fedtreducerede mandelmel fra Funktionel Mad (ikke almindeligt mandelmel.)

Kanelbrød med kanelsnask. Perfekt opskrift til dig, der savner lidt sødt og blødt til eftermiddagskaffen. Glutenfri, melfri og sukkerfri. Kanelbrød med kanelsnask. Perfekt opskrift til dig, der savner lidt sødt og blødt til eftermiddagskaffen. Glutenfri, melfri og sukkerfri.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

24 kommentarer til “Kanelbrød med kanelsnask”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Det ved jeg desværre ikke rigtigt. Jeg har kun lavet snasket med forskellige typer sirup og jeg er helt enkelt i tvivl om om sukrin gold vil smelte helt. Det har jeg ikke rigtigt nogen erfaring med…

      Svar
  1. Er vild med konstateringen: “Den bliver nu våd og mærkelig”. Den fik mig til at smile. Glæder mig til at bage denne herlighed imorgen.

    Rigtig god søndag aften,
    Kh Frederikke

    Svar
  2. Hej Jane

    Kan jeg erstatte Sukrin Gold med kokossukker? Og profiber med almindeligt kokosmel? Og fibersirup med kokossukker også? :)

    Tak for god inspiration!

    Svar
    • Sukrin Gold med kokossukker = JA.
      Pofiber med kokosmel = kun hvis du mener kokosFIBERmel
      Fibersirup med kokossukker = Ja

      :)

      Svar
    • Loppefrøskaller og husk er det samme så ja :) Men hvis det er fiberhusk, du har (den gule) skal du halvere mængden :)

      Svar
    • Hej Marie – Det kan du godt.
      Jeg prøvede denne opskrift i går og den er bare super lækker! Tak for endnu en rigtig dejlig opskrift. Anne

      Svar
  3. Jeg har heller ikke sirup, men vil prøve med Sukrin gold i stedet. Tror du jeg skal bruge samme mængde? 1/2 dl?

    Svar
    • Jeg ved ikke rigtigt om det klumper sammen ved opvarmning. Det var derfor jeg var lidt forbeholden med det…

      Svar
      • Jeg var alligevel heldig at de havde fibersirup i den lokale føtex. Vi har lige smagt brødet, hold op det smager godt!

        Svar
        • Sikke en dejlig kage.
          Jeg bagte den i en lille springform.
          Jeg kom dog et æble i tynde både ovenpå. Jeg stak dem sådan ned i dejen inden jeg hældte snasket på. Og så serverede jeg creme fraiche til.
          Manden er glad, for jeg kommer jo ikke til at bage kejserkage igen som jo er en sukkerbombe, og så var det her et udmærket bytte.
          Jeg snupper lige et lille stykke mere?

          Svar