Brownie med avocado

En brownie med avocado er vel nærmest sund, eller hvordan er det nu, det er? Det er nu ikke, derfor jeg har lavet denne. Det var mere, fordi jeg havde en avocado, der var gået en smule over på modenhed, og jeg syntes, det var synd at smide den ud.

Brownie med avocado

Normalt tror jeg, at man bager brownie med avocado, fordi man af en eller anden grund ikke vil bruge smør. Sådan har vi det jo heldigvis ikke her, så min brownie indeholder både avocado og smør. Win-win, kan man sige.

Faktisk lavede jeg den i sommer, men jeg har fuldstændigt glemt at bringe opskriften her på bloggen, så nu får du den her midt i januar i stedet.

Brownie med avocado - dejlig opskrift uden mel, gluten og sukker.

Brownie med avocado

Udskriv Pin
10
|
40 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
 • Smelt smør, kakaosmør og fibersirup i en kasserolle.
 • Blend æg med kakaopulver, stevia, vaniljepulver og avokado, til avokadoklumperne er væk. Hæld over i en skål og pisk godt igennem med elpiskeren.
 • Hæld den smeltede smørmasse over til æggemassen og pisk godt sammen.
 • Hæld i en bageform beklædt med bagepapir og bag i ovnen i ca. 15-17 minutter. Lad afkøle før du skærer i den.

Og så er der lige det med glasuren…

Sandheden er, at jeg ikke syntes, at denne brownie med avokado havde helt nok chokoladesmag, så derfor supplerede jeg med et lag kokos-chokoladeglasur, som er blødt kokossmør rørt med kakao og en smule sødning. Lidt som på banankagen her.

Må man egentlig spise kage i januar?

Det synes jeg gerne. Vi skal fx have gæster på søndag til rester af nytårsdessert (også brownie), som siden nytår har opholdt sig i fryseren. Og jeg skal afsløre så meget, at jeg ikke nåede at smage den til nytår. Jeg spiste mig så mæt i maden og de lækre oste, vi fik bagefter, at jeg ikke kunne presse en bid ned. Andet end sjusser. De røg sjovt nok nemt ned… Well…

Brownie med avocado - dejlig opskrift uden mel, gluten og sukker.

Andre gode chokoladekager

Mangler du ingredienser for at lave denne, så fortvivl ej! Der findes masser af andre gode chokoladekager her på bloggen, så inden du vælger, vil du måske tage et kig på disse to:

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

17 kommentarer til “Brownie med avocado”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg har netop brugt denne opskrift til en god lille hapser, som vi skal ha’ med til besøg i datters nye lejlighed. Lige flyttet hjemmefra?.
  Jeg har tilføjet lidt pekannødder, for det hører der sig til i en brownie efter min smag?.
  Mht. glasuren er keg gået lidt på kompromis med mig selv, for det plejer jeg egentlig ikke at bruge, men synes ligesom dig, at kagen manglede lidt intens chokoladesmag. Så jeg valgte version 1 – den med kokossmør og chokolade. Da jeg kun havde de meget bitre chokolade-versioner hjemme (læs; 90%) tilføjede jeg lige 3 tsk. fibergold.
  Tror den er gået hen og blevet fjong?

  Svar
 2. Jeg har brugt denne opskrift til brownie, og efterfølgende stukket den ud til små bunde? https://www.madbanditten.dk/2017/01/13/brownie-med-avocado/
  Whiskeymousse
  200 g mørk chokolade (jeg brugte 90%)
  4 pasteuriserede æggeblommer
  2 spsk. Sukrin
  2,5 dl piskefløde
  3 spsk. Whiskey
  3 pasteuriserede æggehvider

  Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den i en skål over et vandbad. Pisk æggeblommer og sukrin til en luftig og tyk masse med en håndmixer – pisk godt i ca. 5 minutter. Bland den letafkølede, smeltede chokolade sammen med æggeblommerne. Pisk fløden til skum, og vend det sammen med chokolademassen. Tilsæt whisky til moussen.

  Pisk æggehvider stive i en skål.Tilføj en tredjedel af de piskede æggehvider til moussen, og pisk godt. Vend forsigtigt den resterende del af de piskede æggehvider i moussen.

  Kom moussen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på de små kagebunde.

  Svar
 3. Lidt uden for nummer…. jeg ved det godt… men synes at kunne huske at I har været på Kap Verde. Kan dog ikke finde nogen beskrivelse nogen steder…. husker jeg forkert?
  Er i øvrigt lige startet op på lchf igen efter 3 års pause. Kom i ketose efter bare et par dage… og bliver der, selv med liberal kost. Dejlig følelse. Skal ikke specielt tabe mig, men har det bare godt her?

  Svar
  • Godt gået, Rosa!

   Og jo, det er rigtigt, vi har været på Kap Verde, men det var “før Madbanditten”. Jeg tror, det har været i 2008-2009 eller deromkring. Vi var ikke sådan helt begejstrede for det, men måske var det fordi det var i januar og det var ikke særligt varmt. Måske 19-21 grader. Det blæste en pelikan fra Atlanterhavet, så det føltes koldere. Strandene var supersmukke men det føg med sand, hvilket ikke var så festligt for vores dengang 3-årige tvillinger..

   Svar
 4. MUMS! Den ser godt nok lækker ud. Dén skal jeg bage næste gang.

  Et lille tip og anbefaling om Vita Biosa – både til dig og andre. Jeg var i Helsam for at skulle have forsyning, men kunne ikke få den originale, så jeg endte hjem med den med Hyben. Og den er altså ganske udmærket. Sådan lidt syrlig og frisk.

  Jane: Der er 2,2% hybensaft i den på 500 ml. + samme næringsindhold som den originale. Så jeg tænker, at den med hyben stadig er LCHF-godkendt, ikke? – hvis vi kun tænker LCHF-principper. Og hvis den ikke er det, så er det jo alligevel så lidt man får om dagen.

  Svar
  • Perfekt! I min verden ville det også falde under bagatelgrænsen. Jeg har smagt den med Aronia, og den var også bedre. Men jeg har vænnet mig til den originale og holder faktisk lidt af den bitre bræksmag ;-)

   Svar
 5. Den ser godt nok lækker ud mums og skønt med ingen løftet pegefinger i januar.
  Efter at have afprøvet diætist i et par uger, vejet og målt min mad og fundet det ganske uinspirerende er det på tide at komme “hjem”. Min datter finder at det er fantastisk at hun får brød og pasta og har det fint med afmålte portioner. Vi havde en lang snak i går aftes der lød på at vi godt kan kombinerer vores livsstile selvom vi spiser efter forskellige principper. Sjov nok har hun bemærket at mit humør ikke har været det bedste. Hun syntes klart at jeg må tilbage på lchf. Wohooo bare tanken får min energi til at svinge. Så nu er det en tur i Torvehallerne efter fisk, ost og grønt.
  Håber virkelig du laver et forløb nr 2 i løbet af året for jeg kom jo desværre ikke med på det der lige er starte. Håber at det bliver et super forløb for de heldige der har taget imod tilbuddet. Rigtig dejlig weekend ☃️

  Svar
  • Hej Heidi
   Sikke fantastisk for dig!
   Vi har møde fredag i næste uge for at planlægge nye datoer for forløb. Jeg skal nok RÅWE højt, når de er klar! :)

   Svar