Glutenfrie grøntsagsboller med solsikkekerner

Lune boller på morgenbordet eller måske bare en hurtig klapsammen med ost til frokost. Og så med mættende boller lavet af grøntsager? Det er, hvad du får her.

Grøntsagsboller – boller med grøntsager

At bruge grøntsager i bagværk er et tilbagevendende tema her på bloggen. Det tjener flere formål, synes jeg.

Selvfølgelig er det rart lige at få lidt ekstra grønt indenbords, men ofte fungerer grøntsagerne også som en slags fylde. Så bliver bagværket nemlig lidt mindre nødde-tungt, og det er også rart. Jeg vil hellere spise flere grøntsager end flere nødder.

De grøntsagsbrød, jeg har spist flest af, er de gode grøntsagsfladbrød. De findes i utallige versioner her på bloggen (fx her, her og her). De er perfekte i en god sandwich.

Grøntsagsbollerne her er blødere men også rigtig dejlige. Prøv dem med en tyk skive flødehavarti imellem og måske lidt smør. Nam!

Find opskriften på grøntsagsbollerne herunder.

Glutenfrie grøntsagsboller med gulerod, squash og solsikkekerner. Virkelig velsmagende boller uden mel og med få kulhydrater. Gode på morgenbordet og i madpakken. Opskrift her:

Glutenfrie grøntsagsboller med solsikkekerner

Udskriv Pin
6
|
25 min

Ingredienser

  • 125 g gulerod
  • 150 g squash
  • 0,5 dl solsikkekerner
  • 3 æg
  • 2-2,5 dl Pofiber reklamelink, se nedenfor for info og bytteforslag
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Riv gulerødder og squash. Pres væsken ud af den revede squash ved hjælp af et par stykker køkkenrulle eller et rent viskestykke. Hæld begge dele i en skål.
  • Slå æggene ud oven i grøntsagerne og rør godt rundt. Tilsæt resten af ingredienserne og rør rundt. Lad dejen hvile lidt, så fibrene får lov at suge væsken til sig.
  • Form til 6 boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag i 15-20 minutter eller til de er gyldne ovenpå.

Noter

Pofiber? Kan jeg bruge XXX i stedet….?

Pofiber er kartoffelfibre (ikke at forveksle med kartoffelMEL). Det fås i supermarkedet på glutenfrihylden eller hos helsekosten og koster en 20’er.
Pofiber kan IKKE erstattes af husk/fiberhusk/loppefrøskaller med samme resultat.

Glutenfrie grøntsagsboller med gulerod, squash og solsikkekerner. Virkelig velsmagende boller uden mel og med få kulhydrater. Gode på morgenbordet og i madpakken. Opskrift her:

Pofiber? Kan jeg bruge XXX i stedet….?

Pofiber er kartoffelfibre (ikke at forveksle med kartoffelMEL). Det fås i supermarkedet på glutenfrihylden eller hos helsekosten og koster en 20’er.

Pofiber kan IKKE erstattes af husk/fiberhusk/loppefrøskaller med samme resultat.

Vil du have flere vellykkede boller med grøntsager i, så prøv en af de andre favoritter her:

Søde spinatboller

Gulerodsbrud med solsikkekerner

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

10 kommentarer til “Glutenfrie grøntsagsboller med solsikkekerner”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. De smager fantastisk!
    Jeg lavede dobbelt portion.
    Da den første plade var færdig, syntes jeg, bollerne så lidt ‘flade’ ud, så jeg kom bagepulver og lidt ekstra vand i den sidste halvdel af dejen. Det fungerede ret godt, bollerne blev mere luftige, selv om de selvfølgelig slet ikke kan sammenlignes med en traditionel mel-dej.

    Svar
  2. Jeg har netop lavet en portion, men syntes at de er meget tørre og ligner små kanonkugler der hurtigt smuldre. Har jeg gjort noget forkert?

    Svar
    • Det ved jeg ikke. Er du vant til melfri bagning og den anderledes konsistens den type bagværk har? Det er jo lidt specielt og i hvert fald meget anderledes end normalt brød.

      Her synes jeg dog hverken de er tørre eller kanonkugleagtige pga. grøntsagsindholdet…

      Svar
  3. Smager også godt med gulerod/rødbede :) Brugte pulp fra min juice, der skulle dog tilsættes lidt vand til brøddejen, da pulpen er meget tør. :) Tak for inspiration

    Svar
    • Jeg har opbevaret dem nogle dage i køleskab og så lunet dem på brødristeren, inden jeg har spist dem. Og de kan sagtens fryses :)

      Svar