Buddha Bowl med laks og edamame-dip

Opskriften er sponsoreret af Royal Greenland.

Festlig, farverig frokost, som tilfredsstiller alle sanser. En mættende Buddha Bowl med laks og med dip af edamamebønner.

Forestil dig lige, hvor veltilpas man føler sig med sådan en omgang i maven. Her er ingen følelse af ladhed eller trang til en lur efter frokost. Tværtimod!

Hvad er en Buddha Bowl?

En Buddha Bowl er bare en salat, som er anrettet med ingredienserne opdelt, så det ser fint ud. Gerne i farver. Vi spiser jo med alle sanser.

Jeg synes, at en Buddha Bowl skal indeholde en blanding af sødt og salt og noget sprødt og blødt, og ud fra det har jeg sammensat min Buddha Bowl her.

Jeg har en bund af spinat, og så har jeg noget sødt fra bagt hokkaidogræskar og noget salt fra de to skiver gourmet sliced laks, og så har jeg noget sprødt fra grøntsagerne og noget blødt fra både edamamedippen og fra avokadoen. Det var en perfekt kombi, hvis du spørger mig, hvor alle sanser blev tilfredsstillet.

Det er første gang, jeg har lavet edamamedip, men bestemt ikke den sidste. Det er da noget af det lækreste! Og så mætter det virkelig godt.

Buddha Bowl med gourmet laks og edamamedip - low carb og LCHF opskrift

Buddha Bowl med laks og edamame-dip

Udskriv Pin
4
|
2 t 30 min

Ingredienser

  • 500 g hokkaidogræskar
  • 150 g spinat
  • 200 g røget laks jeg brugte gourmet sliced laks fra Royal Greenland
  • 200 g avokado skåret i tynde skiver
  • 1 kg spidskål fintsnittet, jeg brugte et rødt
  • 300 g gulerødder revet, evt. med juliennejern
  • 250 g squash revet, evt. med juliennejern
  • 70 g lucernespirer
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • sorte sesamfrø til drys
  • 1 lime i både

Edamamedip

  • 300 g edamamebønner uden bælg
  • 4 spsk olivenolie
  • 0,5 lime saft herfra (eller lidt citronsaft)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld spinat
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Halver hokkaido, skrab kernerne ud og skær de to halve i tynde skiver (ca. 0,5 cm)
  • Vend hokkaidoskiverne i olie og placer dem på en bageplade med bagepapir. Drys lidt salt over dem.
  • Bag dem i 25-30 minutter i ovnen.
  • Mens hokaidoskiverne er i oven, laver du edamamedippen.

Edamamedip

  • Overhæld edamamebønnerne med kogende vand og lad dem ligge i vandet i 5 minutter. Dræn vandet fra i en si.
  • Blend edamamebønnerne med resten af ingredienserne i foodprocessoren. Tilsæt lidt vand, hvis massen er for tyk.

Buddha bowl

  • Anret spinat i bunden af skålene.
  • Fordel resten af ingredienserne i hvert sit “hjørne”, hvis man kan tale om et hjørne af en skål.
  • Drys til sidst lidt sorte sesamfrø over.
  • Rør evt. en dressing af god olivenolie og citron/lime og brug med rund hånd.
Buddha Bowl med gourmet sliced laks og edamamedip - low carb og LCHF opskrift

Laksen, jeg brugte, hedder “gourmet sliced laks” og er fra Royal Greenland. Opskriften her er lavet i samarbejde med dem.

Den første opskrift i serien var de lækre håndholdte sushi-kræmmerhus med rejer.

I modsætning til almindelig røget laks, er den gourmet slicede laks skåret i tykke skiver. Det giver en luksus-agtig følelse og fungerer supergodt i salater som her.

Buddha Bowl med gourmet sliced laks og edamamedip - low carb og LCHF opskrift
Buddha Bowl med gourmet sliced laks og edamamedip - low carb og LCHF opskrift

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

16 kommentarer til “Buddha Bowl med laks og edamame-dip”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.

    Det ser lækkert ud. Jeg kan dog ikke greje hvad det gule på billedet er. Er det guleroden? Og er løgspirer mon for krads i stedet for lucernespirer?

    Vh Camilla

    Svar
    • Ja, det var en gul gulerod. Du ved, dem man kan købe i de der blandede pakker fra Søris med gule, lilla og orange gulerødder :)

      Løgspirer har jeg aldrig smagt så det tør jeg ikke sige…

      Svar
  2. Jeg skal have den her bowle i aften. Uhm glæder mig. Resten af familien skal have citronkylling på græskarbund?
    Du skriver ofte at ingredienser skal i food processor. Kan man istedet bruge sin blender? Eller er en blender mere til væskefyldte ting?
    Tina

    Svar
    • Nogle gange kan man godt bruge blender. Andre gange er det nødt til at være foodprocessoren. Generelt blender blenderen finere end foodprocessoren og har også tit brug for ekstra væske :)

      Svar
    • Får bare lyst til at skrive at fordi edamame bønner mætter meget længe pga proteinindhold, tror jeg det vil være dumt at udelade dem :-)
      Har selv brugt dem meget i forbindelse med vægttab da jeg fik konstateret diabetes 2 og bruger dem fortsat som mætningsgivende ingrediens i min mad. Mvh Helle

      Svar
  3. Kan frosne edamamebønner bruges? Og så bare give dem lidt længere tid i det kogte vand .. eller?

    Svar
  4. Kan man gemme hokkaidoskiverne? Tænker at jeg vil lave retten som middagsmad, og et helt hokkaido er lidt voldsomt til mig, selvom jeg er gravid og spiser ret meget ?

    Svar
  5. Hej Jane. Er edamamebønner ikke et andet ord for soyabønner? Og er soya ikke hormonforstyrrende? Eller har jeg misforstået noget?

    Svar
    • Edamamebønner er umodne sojabønner. Soja indeholder rigtigt nok fytoøstrogener, der kan forstyrre hormonbalancen ved store mængder. Her tænker jeg dog mest på dem, der “i sundhedens navn” drikker sojamælk, spiser sojayoghurt og bruger diverse vegetariske sojabaserede køderstatningsprodukter. Jeg ville ikke være bekymret over at spise edamamebønner engang imellem eller bruge lidt soja (tamari) som smagsforstærker i mad fx.

      Svar
  6. Wow en flot skål salat.

    En sådan omgang skal jeg helt sikkert have med i madpakke til frokost i næste uge, for det ser virkelig lækkert og dejligt ud.

    Tak for god inspiration.

    Svar