Sojamarinerede oksespyd med Goma-dressing

Oksespyd marineret i en lækker og stærk sojamarinade med hvidløg, chili og ingefær gør kødet her både mørt og velsmagende. Og den cremede Goma-dressing er perfekt til.

Kender du Goma-dressing? Du har sikkert smagt den på Sticks’n’sushi. Det er en japansk dressing lavet på bl.a. sesam og soja. Ingredienserne herudover lader til at variere alt efter hvem du spørger. Jeg har lavet min helt egen variant, som både er fyldt med sundt fedt og masser af umami-smag og på den måde blev det både et virkelig velsmagende, mættende og tilfredsstillende måltid.

Måske oplever du også, hvordan mad med masser af smag gør dig mæt med mindre mad, hvorimod mad, der smager af ingenting slet ikke giver samme effekt. Sådan har jeg det i hvert fald.

Tak for jeres vilde historier!

Imens jeg husker det, vil jeg også lige huske at takke alle jer, der skrev til mig i går med jeres succeshistorier. Jeg skrev ud i mit nyhedsbrev og efterspurgte jeres gode historier, og jeg vil sige, at der var mere end én af de historier, der kom ind, som gav mig en klump i halsen og en tåre i øjenkrogen. I er for vilde!

Men lad os nu lave noget lækker mad!

Sojamarinerede oksespyd med goma-dressing - lækre, møre og spicy oksespyd med cremet og lækker sesam-dressing (goma dip)

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

OKSESPYD MED GOMA-DRESSING – 4 PERSONER

SÅDAN

Goma-dressing:

Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål. Tilsæt lidt vand, hvis blandingen er blevet for tyk. Opbevar Goma-dressingen i køleskab.

*Om tahin/sesamsmør

Jeg er normalt stor fan af Urtekram og deres lækre produkter, men lige netop deres tahin synes jeg er bitter og grynet. For at få en cremet Goma-dressing har jeg derfor brugt tahin/sesamsmør fra Biogan, som har en lækker og nøddesmørsagtig konsistens.

Du finder den i helsekosten eller online her: Tahin fra Biogan (adlink)

Hvad skal jeg spise til?

Hvis du virkelig vil imponere familien eller vennerne, serverer du selvfølgelig hjemmelavet sushi til.

Men mangler du bare lidt grønt tilbehør, kan du prøve den friske og syrlige sushi-salat? Det synes jeg ville være et lækkert bud og ellers har jeg én idé mere, men den kommer først på bloggen i næste uge. Yes, totalt cliffhanger her!

Sojamarinerede oksespyd med goma-dressing - lækre, møre og spicy oksespyd med cremet og lækker sesam-dressing (goma dip)

Sojamarinerede oksespyd med Goma-dressing

Udskriv Pin
4
|
4 min

Ingredienser

  • 400 g oksekød jeg brugte en flanksteak
  • 8 spsk sojasauce eller glutenfri tamari reklamelink
  • 1 rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk revet ingefær
  • salt og friskkværnet peber
  • Kokosolie

Gomadressing

Sådan gør du

  • Skær kødet i lige store strimler på ca. 2 cm i tykkelse.
  • Halver chili, fjern kernerne (lad nogle af dem sidde, hvis du vil have stærk marinade) og hak kødet i små stykker
  • Bland tamari/soya  med finthakket chili, hvidløg og revet ingefær.
  • Vend kødet i marinaden og stil det køleskabet i 30 minutter eller hvad du har tid til.
  • Steg kødstrimlerne på grillen eller på en grillpande med lidt kokosolie ca 2-3 minutter på hver side.

Gomadressing

  • Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål. Tilsæt lidt vand, hvis blandingen er blevet for tyk.
  • Opbevar Goma-dressingen i køleskab.

Noter

*Om tahin/sesamsmør
Jeg er normalt stor fan af Urtekram og deres lækre produkter, men lige netop deres tahin synes jeg er bitter og grynet. For at få en cremet Goma-dressing har jeg derfor brugt tahin/sesamsmør fra Biogan, som har en lækker og nøddesmørsagtig konsistens.
Du finder den i helsekosten eller online her: Tahin fra Biogan (reklamelink)

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

En kommentar til “Sojamarinerede oksespyd med Goma-dressing”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Tip:
    Jeg faldt over enkel opskrift på goma-dressing den anden dag. Faldt i hvert fald i min smag ? Den gik strålende sammen med lynstegt tun!
    Erstattede blot sukker med sukrin og tilføjede mirin. Er fra bageglad.dk.

    Goma/sesamdressing:
    50 g sesamfrø
    3 spsk riseddike
    2 spsk sojasauce
    2 tsk sukrin melis
    3 spsk sesamolie
    Sriracha efter egen smag.
    (Evt. 1,5 spsk mirin)

    Sesamfrø ristes af på panden. Ikke for meget!
    Stavblend sesam med riseddike, soja, sukrin og sesamolie (evt. mirin) og smag til med sriracha. Tilsæt vand for tilpas konsistens.

    Svar