Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Aftensmad » Sushi-cones med rejer og wasabidip

Sushi-cones med rejer og wasabidip

12. november 2016 af Jane Faerber 9 kommentarer

Sushi-cones - sushi lavet i et lille kræmmerhus af nori tang. Perfekt til håndholdt sushi. Her i LCHF-verision med blomkåls-sushi-ris men du kan sagtens bruge almindelige ris også. Se den sunde sushi-opskrift her:

Opskriften er sponsoreret af Royal Greenland.

Sushi-cones – har du hørt om dem? Sushi lavet i små ‘kræmmerhuse’ af nori tang! Lige siden jeg så dem på Sticks’n’Sushi har jeg haft lyst til at lave dem selv. Det er nemlig smart med sådan en håndholdt sushi-rulle, synes jeg.

Jeg er ingen ørn til at lave sushi, så sværhedsgraden her er lav. Det betyder jo heldigvis, at alle kan være med.

Herhjemme er Silas helt vild med sushi, og jeg bruger derfor tit sushi til at lokke ham i køkkenet. Han er nemlig ikke altid specielt interesseret i at komme og lave mad sammen med mor. Eller det kræver lidt ekstra overtalelse. Men sushi gider han godt at lave.

Sushien her har jeg lavet med LCHF-venlig blomkålssushi-ris, men du kan selvfølgelig lige så fint bruge almindelige sushiris. Blomkålssushi-risene fungerer dog utroligt godt, synes jeg og giver en dejlig, let sushi.

Sushi-cones - sushi lavet i et lille kræmmerhus af nori tang. Perfekt til håndholdt sushi. Her i LCHF-verision med blomkåls-sushi-ris men du kan sagtens bruge almindelige ris også. Se den sunde sushi-opskrift her:

I mine sushi-cones her har jeg brugt fyld af kutterrejer, avokado, agurk, hakkede cashewnødder og stenbiderrogn og caviar, men du kan selvfølgelig fylde dem med lige netop dit favoritfyld.

Opskriften her er lavet i samarbejde med Royal Greenland. Sammen med dem skal jeg lave fire opskrifter, som skal gøre det nemt og lækkert at spise mere fisk. I kan godt allerede glæde jer til nr. 2, der kommer i næste uge!

Teknisk set er dette dog ikke “rigtig sushi”, da jeg har brugt kutterrejer i lage, men det fungerede superfint. Fyldet kan dog selvfølgelig varieres alt efter smag og behag.

Sushi-cones - sushi lavet i et lille kræmmerhus af nori tang. Perfekt til håndholdt sushi. Her i LCHF-verision med blomkåls-sushi-ris men du kan sagtens bruge almindelige ris også. Se den sunde sushi-opskrift her:

SUSHI CONES – 4 PERSONER

  • 4 stk nori tang (8 små cones)
  • 1 blomkål (800 g)
  • 80 g flødeost naturel
  • 200 g kutterrejer i lage fra Royal Greenland
  • 2 avokado, skåret i tynde skiver
  • 1 agurk, skåret i tynde stave
  • 1 lille håndfuld usaltede cashewnødder, finthakkede
  • stenbiderrogn og caviar fra Royal Greenland

Wasabicreme

  • 8 spsk cremefraiche 38 %
  • 4 spsk mayonaise
  • 3-4 tsk wasabi (afhængigt af hvor stærk, du vil have den)
  • salt og peber

SÅDAN

Riv blomkål til ris i foodprocessoren. Jeg gør det ved at skære blomkålen i grove stykker og så “pulser” jeg dem i den store skål med S-kniven.

Hæld blomkålsrisene i en skål. Overhæld dem med kogende vand og lad dem ligge et minuts tid. Dræn vandet fra i en si.

Pres væsken ud af blomkålsrisene ved at knuge dem i et rent viskestykke. Hæld dem i en skål.

Rør/mos flødeosten ud i blomkålsrisene. Det hjælper til at gøre ‘risene’ mere medgørlige og klistrede, når du skal rulle din sushi.

RULNINGEN

Halvér noritangen ved at klippe med en saks.

Læg noritangen på et bræt eller en rullemåtte med den glatte side opad.

Fordel blomkålsrisene på 2/3 af tangen.

Fordel fyldet på skrå, i midten af det område der er dækket med ris (se nedenfor)

Drys finthakkede cashewnødder og stenbiderrogn/caviar over.

Fold tangen med fyld, fra nederste venstre hjørne, på skrå, ligesom et kræmmerhus. Luk kræmmerhuset ved at fugte lidt vand på det bare stykke nori-tang. Det gør, at det klistrer så fint sammen.

Læg sushirullerne i køleskabet i en times tid, så de lige får lov at “sætte sig”. Det gør, at noritangen føles mindre gummiagtig.

Sushi-cones - sushi lavet i et lille kræmmerhus af nori tang. Perfekt til håndholdt sushi. Her i LCHF-verision med blomkåls-sushi-ris men du kan sagtens bruge almindelige ris også. Se den sunde sushi-opskrift her:

WASABIDIP

Kom cremefraiche i en skål.

Tilsæt mayonaise og wasabi. Rør godt rundt.

Smag til med salt og peber.

Server sushi-cones med wasabidippen og med tamari (glutenfri soja) til dyppelse. Og spis dem med fingrene, fordi du kan!

Sushi cone - sushi lavet i et lille kræmmerhus af nori tang. Perfekt til håndholdt sushi. Her i LCHF-verision med blomkåls-sushi-ris men du kan sagtens bruge almindelige ris også. Se den sunde sushi-opskrift her:

Vil du bruge Keto til vægttab?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men er det tid til at prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

Få hjælp med min bog Keto på 4 uger eller gå all in og start på mit 6 ugers lange Keto-kursus på mandag.

Måske vil du også læse

  • Lækker low carb mexicansk tacofad til aftensmad. Se den ultranemme opskrift her: Madbanditten.dkMexicansk tacofad
  • Flyvende Jacob - opskrift på den svenske børneklassiker med dejlig flødesovs og toppings med banan og peanutsFlyvende Jacob
  • Chili sin carne - opskrift på en LCHF vegetarisk chiliChili sin carne
  • Indisk simremad med lækre toppings

Skrevet i: Aftensmad, Gæstemad, Sponsoreret indhold Tags: blomkålsris, glutenfri, LCHF, low carb

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Tina skriver

    24. januar 2017 kl. 15:24

    Skal man koge blomkålen? Altså jeg mener, kunne man ikke bare nøjes med at rive den til ris og så spise det rå?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      25. januar 2017 kl. 07:38

      Jo, du kan godt bruge dem rå. Jeg synes, de har lidt mere skarp smag rå end overhældet med kogende vand og drænet, men begge dele synes jeg smager dejligt 🙂

      Svar
  2. Elisabet Larsen skriver

    14. november 2016 kl. 13:52

    Kan anbefale at smage blomkålen der er rørt med ost til med lidt sushisu eller eddike. Det giver lige det sidste pift. Jeg har flere gange lavet det hvor jeg bare lægger nori i bunden af en firkantet skål, så “ris” fyld og “ris” i lag og så til sidst et lag nori.
    Man kan faktisk godt skære dem ud i firkanter hvis man har presset dem godt og ladet dem stå i køleskabet lidt.
    Personligt tager jeg bare en gaffel og gafler i mig. 😉
    Elsker den friske lette smag.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      14. november 2016 kl. 16:36

      Sikke dog en fantastisk og meget nemmere idé! Tak for den!

      Svar
      • Elisabet Larsen skriver

        14. november 2016 kl. 16:39

        Det skal dog loge siges at jeg ikke har prøvet med rejer, men kun med fisk eller hjemmelavet tunsnask.
        Ved ikke om de kan skæres pænt med rejer.

        Svar
  3. Christina skriver

    12. november 2016 kl. 11:27

    Hvor skønt at du deler idéen med os, der bor langt ude i provinsen og derfor er henvist til hjemmelavet sushi (og derfor aldrig har set dem før) 😉 Disse skal helt sikkert prøves, selvom jeg nu også synes, der er noget særligt over at spise sin mad med pinde 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      13. november 2016 kl. 18:51

      Det er rigtigt det med pindene, det synes jeg også. Som du kan se på billederne, har jeg lavet begge dele her 🙂

      Svar
  4. Pernille skriver

    12. november 2016 kl. 10:39

    Fun fact: de hedder faktisk Temaki Sushi (手巻き) som direkte oversat betyder sushi man ruller med hånden 👍🏻 og det smager fremragende. Populært i hjemmet Japan, fordi det er så nemt, da man bare sidder og laver det selv ved middagsbordet.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      12. november 2016 kl. 10:57

      Perfekt fun fact! Her er et andet: jeg har først lært at spise sushi indenfor det sidste år. Jeg har aldrig brudt mig om smagen men nu elsker jeg det. Med et sushi menukort i hånden er jeg dog stadig ‘lost in translation’☺️☺️

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler