Gurkemeje er jo det nye sort, og det kan heldigvis flettes ind flere steder. Det er jo allerede i karry men her har jeg stegt mine spejlæg i både karry og ekstra gurkemeje. At bruge karry i mine æg er sådan et tilbagevendende tema her på bloggen, men det smager altså bare virkelig dejligt.
Husk at bruge godt med peber i kombinationen med gurkemeje, da det øger optagelsen af det aktive stof (curcumin) i gurkemejen. Lidt fedt er også godt for optagelsen, men det giver sig selv her, hvor det indgår i en madret. Men tager du fx ingefær-gurkemeje-shot, så tag det enten i forbindelse med et måltid eller rør en smule olie ud i shottet.
Dette var på morgenbordet i weekenden. Søren og jeg fik æg, og ungerne fik vafler.
Jeg havde været i Aarhus i nogle dage og lige så træt, jeg kan være af min familie ind imellem, lige så meget savner jeg dem, så snart jeg har været væk fra dem i mere end 24 timer.
En slags familieforbandelse, kan man kalde det. I hvert fald fik jeg sådan lyst til at lave noget særligt til morgenmad i lørdags, og derfor satte vi os ved dette dejlige bord.
Vaflerne er bananvafler, og selvom de ikke var helt low carb, skal jeg nok bringe opskriften en af dagene. I mellemtiden kan du fornøje dig med de mange andre vaffelopskrifter.
SPEJLÆG MED BACON, KARRY OG GURKEMEJE TIL 2 PERSONER
- 120 g (øko-)bacon i tern
- et drys karry
- et drys gurkemeje
- 10 basilikumblade
- 5 æg
- smør eller kokosolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
- evt. 1 avokado
- evt. lidt tomater
SÅDAN
2. Fordel de 10 basilikumblade ud over panden og slå æggene ud oveni dem. Steg spejlæggene som normalt.
3. drys med salt og godt med friskkværnet peber.
4. Server evt. med avokado og tomatsalat til.
Skriv et svar