Fiberflutes – glutenfrie flutes med få kulhydrater

Disse glutenfrie flutes er perfekte til dig, der gerne vil spare på kulhydraterne. Kun 2 g kulhydrat pr. person og med masser af gode fibre til maven.

At dyppe sådan et godt madbrød i olivenolie med lidt flagesalt er altså ret lækkert. Og disse glutenfrie/low carb flutes blev så vellykkede, at jeg næsten helt glemte, at de ikke var “rigtigt brød”. Næsten… men du ved…

De fungerer også superfint som sandwichbrød. I går tog Søren fx et halvt flutes, flækkede det i to på langs, som han ristede på brødristeren og lavede sig en sandwich. Så super velegnet til dig, der mangler noget hurtigt til morgenmad/frokost eller som skal have madpakke med.

Fiberflutes - opskrift på glutenfrie flutes med få kulhydrater - low carb/LCHF

Fiberflutes

Udskriv Pin
Glutenfrie flutes med få kulhydrater
2 flutes
|
30 min

Ingredienser

 • 3 æg store
 • 1 dl kokosmælk eller fløde
 • 35 g smør smeltet
 • 40 g Pofiber reklamelink
 • 40 g hørfrø
 • 1 tsk salt
 • birkes til drys

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Pisk æg med kokosmælk og smeltet smør.
 • Rør resten af ingredienserne i og lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
 • Form dejen til flutes. Skyl hænderne i koldt vand, hvis det klistrer for meget. Drys evt. lidt birkes på toppen.
 • Bag i ovnen i ca. 25 minutter eller indtil flutes’ne er gyldne.

Prøv også

Dette er en slags grundopskrift. Som en lækker variant, kan du tilsætte lidt løgpulver eller lidt fintrevet parmesanost til dejen. Det er også virkelig godt!

Glutenfrie flytes med få kulhydrater

Flutene her er meget kulhydratfattige og indeholder ca. 3,5 g kulhydrat pr stk. Og man spiser vel næppe et helt flutes, så mere realistisk er det at sige, at de indeholder 2 g kulhydrat pr. portion. Så de kan vel egentlig spises af dem, der spiser striks LCHF/Keto også, hvis der engang imellem skal brød på bordet.

Er du interesseret i at blive hjulpet godt i gang med striks LCHF, kan du tage et kig på min online guide #striksLCHF – en praktisk guide og hvis du gerne vil have en fysisk bog at bladre i, kan du tage et kig på mine KETO-bøger

Jeg har i øvrigt ikke talt hørfrøene med, da de er hele og passerer ufordøjet igennem systemet, medmindre du lykkes med at kvase skallerne helt med tænderne. Men selv hvis de var talt med, ville forskellen være minimal.

Fiberflutes - opskrift på glutenfrie flutes med få kulhydrater - low carb/LCHF
Fiberflutes - opskrift på glutenfrie flutes med få kulhydrater - low carb/LCHF
Fiberflutes - opskrift på glutenfrie flutes med få kulhydrater - low carb/LCHF

Kan Pofiber byttes med loppefrøskaller/husk?

Nej, desværre ikke i disse mængder.

I opskrifter hvor der kun er brugt 1-2 spsk Pofiber, kan du godt. Men når Pofiber er brugt som decideret mel og i større mængder (1-2 dl), kan loppefrøskaller ikke bruges.

Madbandittens Juleopskrifter

Tag alle mine bedste juleopskrifter med i køkkenet med denne lille jule-ebog.

Low Carb juleopskrifter uden gluten og uden sukker.

Madbandittens Juleopskrifter: 59,-

100 kommentarer til “Fiberflutes – glutenfrie flutes med få kulhydrater”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Nej altså maizena er jo ekstremt high carb. Måske forveksler du Pofiber med kartoffelmel, Det er IKKE det samme.

   Et natskyggefrit alternativ kunne måske være kokosfibermel. Grunden til at jeg ikke bruger det, er at det jo smager sødt og Pofiber er smagsneutralt, hvilket jeg synes er mere velegnet her❤️

   Svar
 1. Hejsa.
  Skal der ikke bagepulver i flutene? Er helt ny ud i keto, men følger dine opskrifter. Smager super godt.
  Er ved at bage fiberboller og derefter flytes.

  Svar
  • Du kan sagtens putte bagepulver i. Jeg glemmer det tit, fordi jeg ikke synes, det har den store effekt i melfrit bagværk.

   Svar
  • Hej Ritta
   Det er en rød pakke, der står på glutenfrihylden. Det skulle være meget, meget mærkeligt om ikke Bilka har det. Stort set alle supermarkeder har det.

   Svar
  • Det vil jeg næsten garantere at man ikke kan.

   Pofiber fås i de fleste store supermarkeder og koster en 20’er (står på glutenfrihylden).

   Svar
 2. Hej Jane :)

  Sidder og surfer lidt rundt på din blog efter opskrifter og inspiration, da min mand og jeg er startet op på LCHF – vi er spændte på om vi bliver lige så glade for det, som så mange af de andre der kommenterer på dine opskrifter og indlæg (det er jeg nu sikker på at vi gør!)
  Nåh, men jeg ville høre, nu har jeg set mange af dine opskrifter på almindelig mad og også et par enkelte på brød og boller hvor der skal bruges fløde – og det er muligvis lidt et “dummy-spørgsmål”, men jeg bliver lidt i tvivl hver gang jeg ser en opskrift med fløde, om det er piskefløde eller almindelig madfløde der refereres til? Du ville jo nok skrive det hvis det var, men jeg vil gerne være sikker og helst gerne gøre det rigtigt første gang (så vidt muligt :))

  Hilsener fra Nanna

  Svar
  • Hej Nanna

   Altid piskefløde og aldrig mærkelige erstatningsprodukter i mit køkken. Og aldrig underlige flødeprodukter tilsat mel. Det ville gå imod hensigten :))

   Svar
 3. Mangler der ikke noget bagepulver eller gær – der er godt nok ikke meget flutes at nyde af – og der er nogle virkelig kulhydrattunge ting i – hørfrø f.eks. Har du en udregning for disse flutes

  Svar
  • Jeg ved ikke lige om du har læst teksten, men deri står jo både om kulhydrater og hvorfor hørfrø ikke tælles nævneværdigt med.
   Gær har ingen funktion i melfrit bagværk. Bagepulver kan nogle gange gøre lidt. Hvis man kan skaffe guargummi, synes jeg, det kan give en bedre ‘krumme’.

   Svar
  • Nej, det kan du desværre ikke. Du kan bruge kokosfibermel i stedet men det vil give dig et sødligt brød. Fordelen ved Pofiber er at det er smagsneutralt.

   Svar
 4. Er ret ny her….
  Hvis man stadig er inde for sine “tilladte” kulhydrater, vil det så være i orden en dag at tage et knækbrød f.eks. eller jævne sin sovs med en skefuld maizena? eller andet?

  Svar
  • Min holdning er at det burde betyde mindre hvad de kulhydraterne bruges på. Men det er lidt kontroversielt og ikke alle er enige med mig i det. Måske kan der være noget i ikke at spise hele dagsrationen på én gang men ellers ville jeg ikke bekymre mig, så længe det samlede indtag af kulhydrater er lavt set på dagsbasis.

   Svar
 5. Hej Jane! :) Jeg er netop ved at prøve dine flutes af. På billedet ligner det, at du har fået 2 okay store, flotte flutes ud af din opskrift, men jeg har selv kun fået det to små – hvad der minder om sandwich flutes. Har du lavet de store flutes af dobbelt portion eller x3 måske?
  De bedste hilsner Tanya.

  Svar
  • Ift. sundhed, LCHF eller?

   I mine øjne er rapsolie et dårligere valg end olivenolie. Olivenolie er klart det bedste valg, da den indeholder flest enkeltumættede fedtsyrer. Når jeg køber mayonnaise fx, køber jeg dog med rapsolie i stedet for solsikkeolie.

   Svar
 6. Uhh, virkelig gode flütes :-D Har lige spist et halvt friskbagt flüte med smør og leverpostej til morgenmad. Det var super lækkert og meget mættende. Mit yndlings brød indtil videre :-)

  Svar
 7. Hej. Jeg vil rigtig gerne bage dine flutes, men bruger ikke pofiber. Kan det erstattes? Og med hvad?
  Tusind tak for god inspiration ?
  Vh Camilla

  Svar
  • Du kan prøve med kokosfibermel men ellers synes jeg, du skal kigge i opskriftsarkivet. Der er masser af brødopskrifter uden Pofiber :)

   Svar
 8. Se lyder fode og dejlige nemme at lave? Dem skal jeg så meget prøve, så når vi grille så er flutes med hvidløgssmør jo bare lækker??

  Svar
 9. Hej Jane – Først må jeg sige, at jeg elsker din hjemmeside og dine mange opskrifter. Jeg ville høre dig ad, om der er nogle af dine brød-opskrifter, som man kan bruge til sno-brød? Jeg har fået et bålsted i fødselsdagsgave med al tilbehør til og ungerne vil gerne have snobrød, men min mave trives pt ikke ret godt med brød. Har du nogle forslag til snobrødsdej?
  VH Karina

  Svar
 10. Har i dag lavet disse brød, dog som små brød i rugbrøds form, Lecue, der blev 5 stk. Gode men uh altså den æggesmag i alle brød, har du ikke en opskrift uden alle de æg?

  Svar
 11. Nogen der ved hvad man kan skifte æg ud med og har god erfaring med det. Jeg kan nemlig heller ikke tåle æg.

  Svar