Citronfromage med lakrids-nøddecrunch

Citronfromage er jo virkelig old school. Her er vi for mit vedkommende tilbage i min barndom i Jylland, hvor citronfromage var fast gæst på dessertbordet. Men først nu forstår jeg, hvorfor den var så populær. Den er nem at lave til mange, og alle forberedelserne foregår dagen før! Genialt!

Citronfromage – nem og kulhydratfattig dessert

Og så er citronfromage en nem dessert at lave temmelig kulhydratfattig til dem, som synes, det er vigtigt.

Når vi er i Frankrig hos min far og Birgitte, har Birgitte altid lavet citronfromage. De har et citrontræ i haven og drukner i citroner, og flere gange om året fylder hun derfor fryseren med citronfromage i små portionsglas. De bliver endnu bedre af være blevet frosset, siger hun. Tip hermed videregivet!

Citronfromage - lækker dessert med få kulhydrater. Sukkerfri og LCHF-opskrift

Citronfromage med lakrids-nøddecrunch

Udskriv Pin
8
|
6 t

Ingredienser

Citronfromage

  • 4 blade husblas
  • 3 æg delt i blommer og hvider
  • 3-4 spsk SukrinMelis reklamelink
  • 3 dl fløde
  • 2-3 øko-citroner, skal og saft

Nøddecrunch

  • 100 g blandede nødder fx mandler, pekan og macadamia
  • ½ spsk vand
  • 1 spsk Sukrin Gold reklamelinks
  • 1 spsk lakridspulver reklamelinks

Pynt

  • 200 g friske hindbær kan udelades

Sådan gør du

Citronfromage

  • Udblød husblassen i koldt vand.
  • Pisk æggehviderne stive i en skål.
  • Pisk æggeblommer sammen med SukrinMelis i en anden skål.
  • Pisk fløden næsten stiv i en tredje skål.
  • Opvarm citronsaften, smelt husblassen heri og tilsæt derefter citronskallen. Lad massen afkøle, inden du pisker den i æggeblommemassen. Vend forsigtigt flødeskummet i lidt efter lidt. Vend til sidst hele herligheden i de stive æggehvider.
  • Kom blandingen i små portionsskåle og sæt dem i køleskabet i min. 6 timer inden servering.

Nøddecrunch

  • Hak nødderne groft og rist dem let på en tør pande ved middel varme sammen med vand og Sukrin Gold/kokossukker.
  • Læg nødderne til afkøling på et stykke bagepapir. Vend dem i lakridspulver lige før servering.
  • Pynt citronfromagen med hakkede nødder og evt. friske hindbær inden servering.
Citronfromage - lækker dessert med få kulhydrater. Sukkerfri og LCHF-opskrift

Billede: Columbus Leth til Mæt & Slank med LCHF (reklamelink)

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

16 kommentarer til “Citronfromage med lakrids-nøddecrunch”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hold nu op en lækker fromage! Den er et hit her hos os. Jeg overvejer at kaste mig ud i en limefromage næste gang.

    Tak for alle dine fantastiske opskrifter. De er nemme at følge og gør ofte mine søndage hvor jeg laver madplan en hel del nemmere ?

    Svar
  2. Eeelsker citronfromage.
    Et lille tip. Hvis du smelter husblassen over vandbad i lille skål med det vand, der hænger ved også kommer citronsaft i bagefter skal du ikke vente på at det køler ned.

    Svar
  3. Jeg har lidt svært ved at riste nødderne på en tør pande med vand ?
    Men ellers lyder det super simpelt og lækkert. Det må prøves.

    Svar
  4. Den er så lækker frisk og syndig på en og samme tid. I din/vores bog derhjemme skriver jeg altid kommentarer til opskrifterne. Citronfromage er et hit.
    Fandt lige ud af at der er mange opskrifter jeg ikke engang har afprøvet endnu selvom de ser drøn lækre ud.
    Jeg er i Oslo hvor min dejlige halvdel arbejder. Alting er så dyrt her, så i sidste uge lavede jeg stroganoff og kylling i creamy peanutbutter frøs ned og tog med herop. Manden min strålede og kunne li selv klare at lave blomkåls ris til. Vel og mærket i næste uge når jeg ikke er her mere, for bestillingen i denne weekend er din kyllingetærte og en gang saltet torsk med squash, champignon i karry fløde sovs mums.
    Ha en skønne weekend ??

    Svar
  5. Din citronfromage er god. Men den her lakridsnøddecrunch – Arhmeen, to die for! Lakrids klæder – som vi ved – ALT! ?

    Vh og god dag
    fra
    Lene

    Svar