Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Aftensmad » Paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser

Paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser

27. oktober 2016 af Jane Faerber 33 kommentarer

LCHF paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser

Paprikagryde er en klassisk gryderet, og den er storfavorit i børnefamilien!

Nogle gange er det dejligt at genoplive sådan en gammel klassiker af en gryderet. Hvor mange af os er ikke vokset op med en god paprikagryde? Muligvis den fra pulver, der bare skulle røres ud i margarine og letmælk, men nostalgien kan jo være den samme.

Her har jeg lavet en helt hjemmelavet en. Jeg lavede den godt nok med kylling i stedet for svinekød, fordi det lige var det, jeg havde. Og så med den gode, fede og cremede sovs til. Hele familien lapper sådan nogle retter i sig.

Portionen her er rigtig stor, så foruden aftensmad til fire, er der morgenmad/frokost til 2, måske 3 personer også. Sådan rakte den hjemme hos os.

Blomkålsris er et super tilbehør. Foretrækker ungerne almindelige ris, kan de få det. Et trick er også at blande almindelige ris og blomkålsris. Når sovsen er god, er der ingen, der opdager det.

LCHF paprikagryde. Opskrift på en god gammel klassiker af en gryderet med dejlig cremet flødesovs.

PAPRIKAGRYDE – CA. 6 PERSONER

  • 200 g bacon (rigtigt gerne et stykke, du selv skærer fra)
  • 240 g cocktailpølser (øko fås i bl.a. Irma og Brugsen)
  • 1 stor squash (eller bedre: 2 røde peber)
  • 400 g kyllling eller svinekød, skåret i tern
  • 2-3 spsk sød paprika
  • 1-2 tsk røget paprika
  • 2-3 spsk koncentreret tomatpuré
  • evt. 2 spsk (sukkerfri) ketchup (fx den hjemmelavede)
  • 0,5 liter piskefløde
  • 100 g flødeost naturel
  • salt og friskkværnet peber
  • smør eller kokosolie til stegning
  • evt. lidt persille eller timian til drys

SÅDAN

1. Opvarm smør eller kokosolie på en pande og steg bacon og cocktailpølser heri.

2. Skær squashen i små mundretter bidder og steg dem sammen med bacon og pølser. Tag panden af blusset og lad dem vente.

3. I en gryde opvarmer du smør eller kokosolie og bruner kyllingestykkerne heri. Drys med paprika og røget paprika, så krydderierne ristes med.

4. Tilsæt piskefløde, tomatpuré og evt. ketchup og lad den koge op. Når den koger, skruer du ned og lader den simre i ca. 15-20 minutter, eller indtil fløden er kogt godt ind.

5. Vend flødeost rundt i sovsen, og rør den ud, til klumperne er væk. Hæld bacon-pølse-squash-blandingen over i sovsen og lad det hele varme igennem. Smag til med salt og peber og server.

LCHF paprikagryde. Opskrift på en god gammel klassiker af en gryderet med dejlig cremet flødesovs.

Vil du bruge Keto til vægttab?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men er det tid til at prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

Få hjælp med min bog Keto på 4 uger eller gå all in og start på mit 6 ugers lange Keto-kursus på mandag.

Måske vil du også læse

  • Vikingegryde - opskrift på lækker og billig gryderet, som hele familien vil kunne lide.Vikingegryde
  • Jægergryde - opskrift på lækker gryderet med svinemørbrad og pølser i en dejlig cremet flødesovsJægergryde
  • Enebærgryde - lækker low carb gryderet - perfekt til en blæsende efterårsdagEnebærgryde
  • Lynstegt tun med sesam - lækker og delikat forret til gæsterLynstegt tun med sesam

Skrevet i: Aftensmad, Keto, STRIKS LCHF

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Charlotte skriver

    11. september 2020 kl. 08:14

    Hej Jane
    Jeg synes du laver dejlige opskrifter og har også købt en af dine bøger, så familien er i gang herhjemme og det går så godt.-)
    Jeg har dog brug for lidt “hjælp”;-), hvordan kan jeg printe dine opskrifter ud herinde på din hjemmeside?
    Hvis jeg trykker på det “lille grønne ikon” og derefter print under de muligheder der kommer frem, så kommer der jo alt muligt ud, udover opskriften(altså mange sider;-)). Er det den eneste måde at printe ud herinde, eller har jeg overset “en print-knap”;-)?
    De bedste hilsner og god dag til dig.
    Charlotte

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      11. september 2020 kl. 08:24

      Æv duer den ikke? Så er der ingen andre muligheder. Vi arbejder på en stor relancering af siden, som min udvikler lige nu er ved at kode. Der er det tænkt ind. Men vi lancerer først senere på året…

      Svar
  2. Tine skriver

    28. april 2020 kl. 16:44

    Bruner du kødet af først og så kommer paprika på, eller kommer du det hele i samtidig? Synes jeg har problemer med at paprikaen sætter/brænder sig fast i bunden af gryden. Og jeg steger ved middel varme.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      28. april 2020 kl. 17:51

      Jeg gør som i punkt 3. Bruner kød, på med krydderi. Jeg kan også godt opleve at det brænder lidt men jeg roder bare lige godt rundt i bunden,

      Svar
  3. Kathrine skriver

    9. september 2019 kl. 16:56

    Hej Madbandit!
    Servere man noget til eller spises retten alene ;)?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      10. september 2019 kl. 10:24

      Vi ville normalt spise blomkålsris eller letkogte broccoli eller noget i den retning til gryderetter.

      Svar
      • Kathrine skriver

        10. september 2019 kl. 17:27

        Tak for svar! Tænkte nok blomkålsris ville være godt til 😜

        Svar
  4. Vibeke skriver

    19. juni 2019 kl. 16:55

    Er denne Keto venlig?
    Hvor mange kh er der i en portion?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      19. juni 2019 kl. 19:34

      Hej Vibeke

      Du kan udregne kulhydratindhold ved hjælp af online programmer som fx madlog.dk. Jeg tilbyder kun energiberegninger på mine købeprodukter.

      Hvorvidt den ‘er keto’, kan du læse om her: https://www.madbanditten.dk/2019/01/14/er-det-keto/

      Svar
  5. Dorte Silleborg (Hobbitten) skriver

    27. april 2019 kl. 20:12

    Tog chancen og lavede den dagen før. Stor succes.

    Svar
  6. Dorte Silleborg (Hobbitten) skriver

    24. april 2019 kl. 07:46

    Kan den tilberedes dagen før, man skal servere den for gæster?

    Svar
  7. Lene Jæger skriver

    25. oktober 2018 kl. 12:31

    Den er så lækker 🙂

    Svar
  8. Sandie skriver

    18. august 2018 kl. 20:22

    MUMS!!!
    Jeg havde ingen coctailpølser, men tilføjede en smule mere bacon, brugte røde peberfrugter, og tilsatte et fed hvidløg. Det smagte så lækkert, og har mættet rigtig længe nu!
    Tak for en dejlig opskrift Jane <3

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      19. august 2018 kl. 09:24

      Øøøj det er jo bare så godt! den skal vist snart på menuen herhjemme igen 🙂

      Svar
  9. Birgitte skriver

    15. maj 2017 kl. 09:50

    Hej.Jeg har prøvet med bønne fritter til er et hit hos børn.Ellers lækker ret.

    Svar
  10. Susan Müller skriver

    12. januar 2017 kl. 15:59

    Jeg fik min nye pålægsmaskine hjem for et par dage siden. ( den gamle strejkede). Det er superlækkert at kunne skære lige nøjagtig de skiver man har brug for. Den er alle pengene værd😀

    Svar
  11. Nina skriver

    4. januar 2017 kl. 10:18

    Ja mon rester kan fryses

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      4. januar 2017 kl. 12:34

      Yes! 🙂

      Svar
  12. Louise skriver

    3. november 2016 kl. 14:52

    Mon den er fryseegnet?

    Svar
  13. Katitzie skriver

    31. oktober 2016 kl. 18:49

    Hvordan jævner du saucen hvis den er for tynd?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      1. november 2016 kl. 08:36

      Jeg jævner den ikke. Jeg lader den koge godt ind og rører så flødeost ud i den. Så har jeg en fin og cremet sovs.

      Svar
  14. karin skriver

    31. oktober 2016 kl. 16:42

    Den smager da bare SÅ godt og så kan hele familien enddag lide den!
    Tak for en rigtig god opskrift! 🙂
    Jeg tillod mig lige at tilføje en lille løg og et shot med ingefær, gurkemeje og citron. Det her er helt klart en opskrift der kommer på bordet igen i fremtiden 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      1. november 2016 kl. 08:36

      Så dejligt at høre! jeg glæder mig også allerede til vi skal have den igen 🙂

      Svar
  15. Maj-Brit skriver

    28. oktober 2016 kl. 08:06

    Aftensmaden er reddet ❤️
    Og så tænker jeg “græskar” – mon ikke det vil gøre sig godt i denne ret?

    Svar
  16. Lakshmi skriver

    27. oktober 2016 kl. 17:54

    Mums hvor lækkert😋😋 Hvaf får i til retten ? Blomkåls ris??

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      28. oktober 2016 kl. 08:07

      Ja, blomkålsris og diverse grønt 🙂

      Svar
  17. Susan Soll skriver

    27. oktober 2016 kl. 17:17

    Kan man købe lødige cocktailpølser i dag eller er det stadig sådan noget maskinudbenet udefinerbart snask som i min barndom i 70-erne?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      27. oktober 2016 kl. 22:04

      Haha, ja adder! Husker så tydeligt konsistensen af cocktailpølserne fra dåse! Dem, jeg har brugt her, var økologiske cocktailpølser som min lokale Brugs har. Da jeg så dem, kaldte de nærmest på en ret som denne! 😉

      Svar
  18. Sarah skriver

    27. oktober 2016 kl. 14:54

    💪🏼 så røg den lige på madplanen! Tak Jane 😍

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      28. oktober 2016 kl. 08:07

      Sådan! velbekomme 🙂

      Svar
      • Sarah skriver

        30. oktober 2016 kl. 17:05

        Skal lave det idag, men bliver lidt i tvivl. Steger du kyllinge fileterne hele eller skærer du dem i stykker? 🤔 Glæder mig så meget til retten! 😁

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          30. oktober 2016 kl. 18:43

          Min fejl. Jeg skærer dem ud i stykker først. Har opdateret opskriften. Tak 🙂

          Svar
  19. Z skriver

    27. oktober 2016 kl. 08:40

    Mums! Den må jeg meget snart lave til min familie 🙂

    Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler