Paprikagryde er en klassisk gryderet, og den er storfavorit i børnefamilien!
Nogle gange er det dejligt at genoplive sådan en gammel klassiker af en gryderet. Hvor mange af os er ikke vokset op med en god paprikagryde? Muligvis den fra pulver, der bare skulle røres ud i margarine og letmælk, men nostalgien kan jo være den samme.
Her har jeg lavet en helt hjemmelavet en. Jeg lavede den godt nok med kylling i stedet for svinekød, fordi det lige var det, jeg havde. Og så med den gode, fede og cremede sovs til. Hele familien lapper sådan nogle retter i sig.
Portionen her er rigtig stor, så foruden aftensmad til fire, er der morgenmad/frokost til 2, måske 3 personer også. Sådan rakte den hjemme hos os.
Blomkålsris er et super tilbehør. Foretrækker ungerne almindelige ris, kan de få det. Et trick er også at blande almindelige ris og blomkålsris. Når sovsen er god, er der ingen, der opdager det.
PAPRIKAGRYDE – CA. 6 PERSONER
- 200 g bacon (rigtigt gerne et stykke, du selv skærer fra)
- 240 g cocktailpølser (øko fås i bl.a. Irma og Brugsen)
- 1 stor squash (eller bedre: 2 røde peber)
- 400 g kyllling eller svinekød, skåret i tern
- 2-3 spsk sød paprika
- 1-2 tsk røget paprika
- 2-3 spsk koncentreret tomatpuré
- evt. 2 spsk (sukkerfri) ketchup (fx den hjemmelavede)
- 0,5 liter piskefløde
- 100 g flødeost naturel
- salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
- evt. lidt persille eller timian til drys
SÅDAN
2. Skær squashen i små mundretter bidder og steg dem sammen med bacon og pølser. Tag panden af blusset og lad dem vente.
3. I en gryde opvarmer du smør eller kokosolie og bruner kyllingestykkerne heri. Drys med paprika og røget paprika, så krydderierne ristes med.
4. Tilsæt piskefløde, tomatpuré og evt. ketchup og lad den koge op. Når den koger, skruer du ned og lader den simre i ca. 15-20 minutter, eller indtil fløden er kogt godt ind.
5. Vend flødeost rundt i sovsen, og rør den ud, til klumperne er væk. Hæld bacon-pølse-squash-blandingen over i sovsen og lad det hele varme igennem. Smag til med salt og peber og server.
Hej Jane
Jeg synes du laver dejlige opskrifter og har også købt en af dine bøger, så familien er i gang herhjemme og det går så godt.-)
Jeg har dog brug for lidt “hjælp”;-), hvordan kan jeg printe dine opskrifter ud herinde på din hjemmeside?
Hvis jeg trykker på det “lille grønne ikon” og derefter print under de muligheder der kommer frem, så kommer der jo alt muligt ud, udover opskriften(altså mange sider;-)). Er det den eneste måde at printe ud herinde, eller har jeg overset “en print-knap”;-)?
De bedste hilsner og god dag til dig.
Charlotte
Æv duer den ikke? Så er der ingen andre muligheder. Vi arbejder på en stor relancering af siden, som min udvikler lige nu er ved at kode. Der er det tænkt ind. Men vi lancerer først senere på året…
Bruner du kødet af først og så kommer paprika på, eller kommer du det hele i samtidig? Synes jeg har problemer med at paprikaen sætter/brænder sig fast i bunden af gryden. Og jeg steger ved middel varme.
Jeg gør som i punkt 3. Bruner kød, på med krydderi. Jeg kan også godt opleve at det brænder lidt men jeg roder bare lige godt rundt i bunden,
Hej Madbandit!
Servere man noget til eller spises retten alene ;)?
Vi ville normalt spise blomkålsris eller letkogte broccoli eller noget i den retning til gryderetter.
Tak for svar! Tænkte nok blomkålsris ville være godt til 😜
Er denne Keto venlig?
Hvor mange kh er der i en portion?
Hej Vibeke
Du kan udregne kulhydratindhold ved hjælp af online programmer som fx madlog.dk. Jeg tilbyder kun energiberegninger på mine købeprodukter.
Hvorvidt den ‘er keto’, kan du læse om her: https://www.madbanditten.dk/2019/01/14/er-det-keto/
Tog chancen og lavede den dagen før. Stor succes.
Kan den tilberedes dagen før, man skal servere den for gæster?
Den er så lækker 🙂
MUMS!!!
Jeg havde ingen coctailpølser, men tilføjede en smule mere bacon, brugte røde peberfrugter, og tilsatte et fed hvidløg. Det smagte så lækkert, og har mættet rigtig længe nu!
Tak for en dejlig opskrift Jane <3
Øøøj det er jo bare så godt! den skal vist snart på menuen herhjemme igen 🙂
Hej.Jeg har prøvet med bønne fritter til er et hit hos børn.Ellers lækker ret.
Jeg fik min nye pålægsmaskine hjem for et par dage siden. ( den gamle strejkede). Det er superlækkert at kunne skære lige nøjagtig de skiver man har brug for. Den er alle pengene værd😀
Ja mon rester kan fryses
Yes! 🙂
Mon den er fryseegnet?
Hvordan jævner du saucen hvis den er for tynd?
Jeg jævner den ikke. Jeg lader den koge godt ind og rører så flødeost ud i den. Så har jeg en fin og cremet sovs.
Den smager da bare SÅ godt og så kan hele familien enddag lide den!
Tak for en rigtig god opskrift! 🙂
Jeg tillod mig lige at tilføje en lille løg og et shot med ingefær, gurkemeje og citron. Det her er helt klart en opskrift der kommer på bordet igen i fremtiden 🙂
Så dejligt at høre! jeg glæder mig også allerede til vi skal have den igen 🙂
Aftensmaden er reddet ❤️
Og så tænker jeg “græskar” – mon ikke det vil gøre sig godt i denne ret?
Mums hvor lækkert😋😋 Hvaf får i til retten ? Blomkåls ris??
Ja, blomkålsris og diverse grønt 🙂
Kan man købe lødige cocktailpølser i dag eller er det stadig sådan noget maskinudbenet udefinerbart snask som i min barndom i 70-erne?
Haha, ja adder! Husker så tydeligt konsistensen af cocktailpølserne fra dåse! Dem, jeg har brugt her, var økologiske cocktailpølser som min lokale Brugs har. Da jeg så dem, kaldte de nærmest på en ret som denne! 😉
💪🏼 så røg den lige på madplanen! Tak Jane 😍
Sådan! velbekomme 🙂
Skal lave det idag, men bliver lidt i tvivl. Steger du kyllinge fileterne hele eller skærer du dem i stykker? 🤔 Glæder mig så meget til retten! 😁
Min fejl. Jeg skærer dem ud i stykker først. Har opdateret opskriften. Tak 🙂
Mums! Den må jeg meget snart lave til min familie 🙂