Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Aftensmad » Low carb tærte med kylling og svampefyld

Low carb tærte med kylling og svampefyld

25. oktober 2016 af Jane Faerber 30 kommentarer

Low carb tærte med kylling - Kyllingetærte med svampefyld - low carb/LCHF tærte med tærtebund lavet af kylling.

Dette er faktisk en low carb tærte. Det særlige ved denne kyllingetærte er nemlig, at det er selve tærtebunden, der er lavet af kylling. Det giver en ret så proteinholdig og kulhydratfattig tærte, som mætter virkelig godt, og som – endnu vigtigere – smager rigtig godt.

Fyldet kan jo varieres i det uendelige efter dine smagsløg. Jeg har puttet svampe i, fordi det er efterår.

Server med en stor skål råkost til og gerne en lækker kold sovs eller dip. Den lækre Ajvar kunne være et godt valg her. Se idéer til tilbehør HER.

Nu ved du, hvad du skal have til aftensmad. Nemt, ikke? 😉

Kyllingetærte med svampefyld - low carb/LCHF tærte med tærtebund lavet af kylling.

LOW CARB TÆRTE MED KYLLING – 4 PERSONER (+ en frokost eller to)

TÆRTEBUND AF KYLLING

  • 400 g kyllingefilet (eller hakket kyllingefars)
  • 1 æg
  • 1 finthakket løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 lille håndfuld krydderurter (fx basilikum og persille)
  • salt og friskkværnet peber

SVAMPEFYLD

  • 300-400 g blandede svampe
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld finthakkede urter (fx timian, persille, basilikum)
  • 100 g revet ost
  • 3 æg
  • 1½ dl fløde
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

SÅDAN

1. Opvarm ovnen til 200 grader.

2. Skær kyllingekødet i mindre stykker og kør det igennem foodprocessoren sammen med resten af ingredienserne. Bruger du hakket kyllingefars, rører du det bare sammen med resten af ingredienserne.

3. Smør en tærteform eller en springform med smør og pres nu kyllingetærtebunden heri. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne.

4. Forbag kyllingebunden i ca. 15 minutter.

5. Imens tærtebunden forbager, renser du svampene og skærer dem i mindre stykker.

6. Opvarm smørret på en pande, rist det pressede hvidløg i smørret og kom derefter svampene på. Rist svampene, til de begynder at tage farve. Hæld væsken fra og vend krydderurterne i svampeblandingen.

7.  Tag tærtebunden ud af ovnen, hæld evt. væske fra. Fordel nu svampene ned i bunden. Fordel den revne ost herover. Pisk æg med fløde, salt og peber og fordel det udover.

8. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, eller til æggemassen er gennemstegt.

Er du frisk på en Keto-udfordring?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men tør du prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

Start med min bog Keto på 4 uger eller gå all in og tag på mit Keto-Kickstart kursus

Tilmeld dig senest søndag aften kl. 23.59 og du er med fra mandag morgen.

Måske vil du også læse

  • 5 x LCHF aftensmad - madplan5 x aftensmad til madplanen
  • Hvid fisk med grøn salsaHvid fisk med grøn salsa
  • Sprøde bønnefritter med parmesan --> Madbanditten.dkSprøde bønnefritter med parmesan
  • Flanksteak i lækker soja-ingefær-hvidløgsmarinade - god smag og helt mørt kød. Opskrift her:Flanksteak i soja-ingefær-hvidløg-marinade med forårsløg

Skrevet i: Aftensmad, Keto, STRIKS LCHF Tags: glutenfri, low carb

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Rikke Bay Olsen skriver

    12. december 2020 kl. 05:02

    Kan tærten fryses?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      12. december 2020 kl. 08:07

      Godt spørgsmål. Jeg har ikke prøvet men jeg vil tro, at den sagtens kan:)

      Svar
  2. Björn Björnsdóttir skriver

    24. juli 2020 kl. 09:17

    Glæder mig til at prøve!

    Svar
  3. Bettina skriver

    25. december 2019 kl. 19:55

    Den er da bare super lækker – og her ovenpå julemaden, så var det lige i øjet. Ved, det bliver en ynglingsret – også til at ta’ med, hvis jeg skal ud. Snildt, nemt og bekvemt!

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      25. december 2019 kl. 20:15

      Ej hvor skønt at høre :))

      Svar
  4. Katharina skriver

    1. november 2019 kl. 10:55

    Elsker dine opskrifter, men har så svært ved at overskue kcal og taste kulhydrater, protein og fedt. Bruger Lifesum og det fungere bare for mig med det overblik.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      1. november 2019 kl. 11:05

      Jeg har valgt ikke at tilbyde energibereninger på alt mit gratis materiale men har det med i mine købe-keto-produkter som fx Keto-bogen eller Keto-madplanerne. Det synes jeg egentlig er meget fair.

      Og fint med lifesum. Læs dog dette indlæg, så du undgår at falde i samme fælde som alle andre: https://www.madbanditten.dk/2019/01/28/begynderfejl-9/

      Svar
  5. Pia Dahl skriver

    7. januar 2019 kl. 13:21

    Hvilken str fad eller springform ?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. januar 2019 kl. 13:41

      Lille, måske 20 cm vil jeg skyde på.

      Svar
  6. Conny Jørgensen skriver

    22. marts 2018 kl. 21:14

    Kan kyllingetærten fryses?

    Svar
  7. Sisse Birgithe Drude Durbahn skriver

    22. september 2017 kl. 12:47

    Tusind tak for endnu en fantastisk opskrift….Lavede tærten i går aftes og den var en kæmpe succes..Ikke sidste gang vi har fået det her i huset…Og den smager lige så godt, når den er kold 😀

    Svar
  8. René Jerlebrink skriver

    13. januar 2017 kl. 13:26

    Kan man bruge forstegt kylling?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      14. januar 2017 kl. 09:37

      Det tror jeg ikke rigtigt. Du har brug for farsen til at kunne lave selve tærtebunden…

      Svar
  9. Ellen Clausen skriver

    26. oktober 2016 kl. 22:42

    Steker du kyllingfarsen på forhånd eller legger du den rå i formen ettersom du forsteker hele bunnen?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      27. oktober 2016 kl. 09:07

      Farsen er rå, når jeg putter den i formen 🙂

      Svar
  10. Heidi F skriver

    26. oktober 2016 kl. 11:18

    Har elsket den opskrift lige siden din bog ¨Året rundt¨udkom, Den er også en efterårs favorit hos os.
    Jeg skal til Norge i morgen og tænkte at den ville jeg lave deroppe, så jeg tjekkede lige at den ikke lå her på bloggen. Bogen blev slæbt med på job og en kopi taget. No need nu er den der jo SKØNT.
    Jeg har ikke problemer med at kanterne falder ned, men tænkte at hvis Trine og andre har kunne loppefrøskalder/husk være en ide at putte i for lidt mere substands.

    Svar
  11. Lis skriver

    26. oktober 2016 kl. 09:14

    Ser super godt ud og kan næste smage hvor godt det smager. Hvordan udskriver jeg din opskrift,? vil super gerne prøve den. Tænker at de er et link på din side men kan ikek finde det

    Svar
  12. Christine skriver

    26. oktober 2016 kl. 07:39

    Tror du man kan udskifte fløden med fx sødmælk, hvis man synes det bliver lige tungt nok til ens smagsløg?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      26. oktober 2016 kl. 07:43

      Ja, det tror jeg såmænd godt, man kan 🙂

      Svar
  13. Susie Jensen skriver

    25. oktober 2016 kl. 21:55

    Har du andre ideer til fyld?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      26. oktober 2016 kl. 07:42

      Det kunne fx være bacon og løg, spinat og broccoli, peberfrugt og squash, eller egentlig bare hvadsomhelst du ellers ville putte i en tærte 🙂

      Svar
      • Mette skriver

        11. november 2016 kl. 16:47

        Mit mundvand tager over …..
        Ville den være god at lave dagen før? Skal til babyshower og tænkte den ville være rigtig god til en glutenallergi ramt gæst der også kommer…
        Venligst Mette

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          12. november 2016 kl. 09:23

          Ja det tror jeg såmænd egentlig godt, den kan. Jeg har i hvert fald varmet en rest til frokost dagen efter og det er blevet helt fint 🙂

          Svar
  14. frejalyngbo skriver

    25. oktober 2016 kl. 17:27

    Det lyder virkelig spændende! I aften skal jeg have suppe, men snart! Snart!

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      26. oktober 2016 kl. 07:39

      Det er jo også perfekt vejr til suppe 🙂

      Svar
  15. Trine skriver

    25. oktober 2016 kl. 13:04

    Det er en genial ret 🙂 Jeg synes dog jeg døjer med at få farsen til at holde sin facon – du ved, den vil gerne falde sammen ude i kanterne og så er der ikke så meget tærtebund over det 😛 Hvad gør du for at den holder sig fint op ad kanterne? 🙂

    KH

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      25. oktober 2016 kl. 13:13

      Åh det ved jeg ikke lige. Det synes jeg ikke lige jeg genkender. Tærtefadet, jeg har brugt her, var en anelse for lille, så måske størrelsen på fadet spiller ind. Det er lige det eneste, der falder mig ind…

      Svar
  16. Ann skriver

    25. oktober 2016 kl. 10:20

    Hvor mange grader skal den ha? 😊

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      25. oktober 2016 kl. 11:15

      200 grader som der står i opskriften 😉

      Svar
  17. Josephine skriver

    25. oktober 2016 kl. 10:06

    Den her tærte er vores yndlings LCHF ret herhjemme! Den er tit på menuen og blevet sådan en opskrift der kan huskes i hovedet og hvor fyldet kan variere alt efter hvad der er i grøntsagsskuffen.
    Så tak for en dejlig opskrift på en hverdagsklassiker 😉

    Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler