Dette er faktisk en low carb tærte. Det særlige ved denne kyllingetærte er nemlig, at det er selve tærtebunden, der er lavet af kylling. Det giver en ret så proteinholdig og kulhydratfattig tærte, som mætter virkelig godt, og som – endnu vigtigere – smager rigtig godt.
Fyldet kan jo varieres i det uendelige efter dine smagsløg. Jeg har puttet svampe i, fordi det er efterår.
Server med en stor skål råkost til og gerne en lækker kold sovs eller dip. Den lækre Ajvar kunne være et godt valg her. Se idéer til tilbehør HER.
Nu ved du, hvad du skal have til aftensmad. Nemt, ikke? 😉
LOW CARB TÆRTE MED KYLLING – 4 PERSONER (+ en frokost eller to)
TÆRTEBUND AF KYLLING
- 400 g kyllingefilet (eller hakket kyllingefars)
- 1 æg
- 1 finthakket løg
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk dijonsennep
- 1 lille håndfuld krydderurter (fx basilikum og persille)
- salt og friskkværnet peber
SVAMPEFYLD
- 300-400 g blandede svampe
- 2 fed hvidløg
- 1 lille håndfuld finthakkede urter (fx timian, persille, basilikum)
- 100 g revet ost
- 3 æg
- 1½ dl fløde
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
SÅDAN
2. Skær kyllingekødet i mindre stykker og kør det igennem foodprocessoren sammen med resten af ingredienserne. Bruger du hakket kyllingefars, rører du det bare sammen med resten af ingredienserne.
3. Smør en tærteform eller en springform med smør og pres nu kyllingetærtebunden heri. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne.
4. Forbag kyllingebunden i ca. 15 minutter.
5. Imens tærtebunden forbager, renser du svampene og skærer dem i mindre stykker.
6. Opvarm smørret på en pande, rist det pressede hvidløg i smørret og kom derefter svampene på. Rist svampene, til de begynder at tage farve. Hæld væsken fra og vend krydderurterne i svampeblandingen.
7. Tag tærtebunden ud af ovnen, hæld evt. væske fra. Fordel nu svampene ned i bunden. Fordel den revne ost herover. Pisk æg med fløde, salt og peber og fordel det udover.
8. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, eller til æggemassen er gennemstegt.
Kan tærten fryses?
Godt spørgsmål. Jeg har ikke prøvet men jeg vil tro, at den sagtens kan:)
Glæder mig til at prøve!
Den er da bare super lækker – og her ovenpå julemaden, så var det lige i øjet. Ved, det bliver en ynglingsret – også til at ta’ med, hvis jeg skal ud. Snildt, nemt og bekvemt!
Ej hvor skønt at høre :))
Elsker dine opskrifter, men har så svært ved at overskue kcal og taste kulhydrater, protein og fedt. Bruger Lifesum og det fungere bare for mig med det overblik.
Jeg har valgt ikke at tilbyde energibereninger på alt mit gratis materiale men har det med i mine købe-keto-produkter som fx Keto-bogen eller Keto-madplanerne. Det synes jeg egentlig er meget fair.
Og fint med lifesum. Læs dog dette indlæg, så du undgår at falde i samme fælde som alle andre: https://www.madbanditten.dk/2019/01/28/begynderfejl-9/
Hvilken str fad eller springform ?
Lille, måske 20 cm vil jeg skyde på.
Kan kyllingetærten fryses?
Tusind tak for endnu en fantastisk opskrift….Lavede tærten i går aftes og den var en kæmpe succes..Ikke sidste gang vi har fået det her i huset…Og den smager lige så godt, når den er kold 😀
Kan man bruge forstegt kylling?
Det tror jeg ikke rigtigt. Du har brug for farsen til at kunne lave selve tærtebunden…
Steker du kyllingfarsen på forhånd eller legger du den rå i formen ettersom du forsteker hele bunnen?
Farsen er rå, når jeg putter den i formen 🙂
Har elsket den opskrift lige siden din bog ¨Året rundt¨udkom, Den er også en efterårs favorit hos os.
Jeg skal til Norge i morgen og tænkte at den ville jeg lave deroppe, så jeg tjekkede lige at den ikke lå her på bloggen. Bogen blev slæbt med på job og en kopi taget. No need nu er den der jo SKØNT.
Jeg har ikke problemer med at kanterne falder ned, men tænkte at hvis Trine og andre har kunne loppefrøskalder/husk være en ide at putte i for lidt mere substands.
Ser super godt ud og kan næste smage hvor godt det smager. Hvordan udskriver jeg din opskrift,? vil super gerne prøve den. Tænker at de er et link på din side men kan ikek finde det
Tror du man kan udskifte fløden med fx sødmælk, hvis man synes det bliver lige tungt nok til ens smagsløg?
Ja, det tror jeg såmænd godt, man kan 🙂
Har du andre ideer til fyld?
Det kunne fx være bacon og løg, spinat og broccoli, peberfrugt og squash, eller egentlig bare hvadsomhelst du ellers ville putte i en tærte 🙂
Mit mundvand tager over …..
Ville den være god at lave dagen før? Skal til babyshower og tænkte den ville være rigtig god til en glutenallergi ramt gæst der også kommer…
Venligst Mette
Ja det tror jeg såmænd egentlig godt, den kan. Jeg har i hvert fald varmet en rest til frokost dagen efter og det er blevet helt fint 🙂
Det lyder virkelig spændende! I aften skal jeg have suppe, men snart! Snart!
Det er jo også perfekt vejr til suppe 🙂
Det er en genial ret 🙂 Jeg synes dog jeg døjer med at få farsen til at holde sin facon – du ved, den vil gerne falde sammen ude i kanterne og så er der ikke så meget tærtebund over det 😛 Hvad gør du for at den holder sig fint op ad kanterne? 🙂
KH
Åh det ved jeg ikke lige. Det synes jeg ikke lige jeg genkender. Tærtefadet, jeg har brugt her, var en anelse for lille, så måske størrelsen på fadet spiller ind. Det er lige det eneste, der falder mig ind…
Hvor mange grader skal den ha? 😊
200 grader som der står i opskriften 😉
Den her tærte er vores yndlings LCHF ret herhjemme! Den er tit på menuen og blevet sådan en opskrift der kan huskes i hovedet og hvor fyldet kan variere alt efter hvad der er i grøntsagsskuffen.
Så tak for en dejlig opskrift på en hverdagsklassiker 😉