Bagte æbler med kanel og cremefraiche

Bagte æbler er måske den bedste og mest enkle efterårsdessert, jeg har lavet. Æbler bagt med kanel. Punktum. Ikke så mange dikkedarer! Og så med lidt valgfrie goder til.

Og inden jeg får ballade, vil jeg godt skynde mig at sige, at jeg godt forstår, at folk, der spiser striks LCHF/Keto bliver bestyrtede, når jeg sådan bringer opskrifter med frugt. Men vi har ikke allesammen det samme mål med vores kost. Nogle ønsker vægtnedgang, andre at holde deres nuværende vægt. Forskellige mål kræver forskellige strategier. Jeg ville ønske, vi kunne være bedre til at få det budskab igennem.

Læs gerne mere her: Sådan skifter jeg mellem Low Carb og Keto

Bagte æbler – naturens dessert

Frugt er naturens dessert. Og jeg vil til enhver tid hellere spise et bagt æble end en kage sødet med Sukrin. Det giver bare 100% mere mening for mig. Men var mit mål striks LCHF/keto, ville jeg af respekt for kulhydratrestriktionen vælge anderledes. Formentlig ville jeg slet ikke spise dessert så, men det er jo et personligt valg.

At jeg så får lede mavekneb af æbler er jo en anden sag. Men jeg elsker simpelthen et godt dansk efterårsæble. Well, man kan ikke vinde hver gang.

Bagte æbler med kanel og cremefraiche - dejlig, nem og sund efterårsdessert. Opskrift her:

Bagte æbler med kanel og cremefraiche

4 fra 1 stemme
Udskriv Pin
8
|
30 min

Ingredienser

 • 800 g æbler
 • 2-3 tsk kanel
 • 20 g saltet smør
 • 100 g cremefraiche 38% eller flødeskum – brug kokosflødeskum for mejerifri version

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Skær æblerne i kvarter, skær kernehuset fra og skær resten i tynde skiver. Min var ca. 3-4 mm i tykkelse.
 • Smør et tærtefad med lidt smør eller olie.
 • Læg æblebådene heri. Start ude ved kanten og læg dem hen over hinanden, en efter en.
 • Fordel dem så godt du kan i midten. Min tærteform blev alt for hurtig fyldt, og jeg havde vildt mange æbler til overs, så jeg puttede resten i fire små smurte forme.
 • Smelt smør og hæld det ud over æblerne. Drys herefter med godt med kanel.
 • Bag i ovnen i ca. 30 minutter eller indtil æblerne er bløde og har fået lidt farve og rynker i kanterne.
Bagte æbler med kanel og cremefraiche - dejlig, nem og sund efterårsdessert. Opskrift her:
Bagte æbler med kanel og cremefraiche - dejlig, nem og sund efterårsdessert. Opskrift her:

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

9 kommentarer til “Bagte æbler med kanel og cremefraiche”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Bliver helt klart bedst med madæbler eller andre æbler med stor small.

  Man kan blande lidt kardemomme i kanelen, hvis man er til det (jeg er syg med kardemomme).
  I stedet for at stege havregryn kan man også bare bruge din nøddemüsli. Det er superlækkert.

  Hvis man har god tid og mange æbler, kan man vende æblebåde på ca 1 cm i en blanding af kanel og kardemomme (bare kør det rundt i en skål med en ske, til det er jævnt fordelt) og bage/semitørre dem i meget lang tid ved ca 110-120 grader. Man tager dem ud, når man selv synes, at de er lækre. Tag dem evt ud i forskellige tempi, så du oplever forskellige stadier. De holder sig virkelig længe på køl og er dødsensfarlige, fordi de aldrig bliver rigtig vamle.
  Æblerne er gode som (ikke LCHF-)snack. Min søn elsker dem. Jeg serverer dem også som valgfri ingrediens i selvbyggeræblekage herhjemme.
  I denne version mangler smørret, men måske kan man lune æblestykkerne i lidt smeltet smør, når man skal spise desserten her for syvende gang den uge?

  Svar
 2. Hej Jane.
  Jeg elsker æbler med kanel. En hurtigere version er at skære æblerne ud i små firkanter hælde smør over, drysse med kanel, og så bare 2 min. I microovnen. Vupti, lynhurtig dessert.
  God weekend.

  Svar
   • Hey

    Jeg er ny og har startet kickstart, siden sidste uge….
    Jeg ønsker ikke at komme ned i vægt.

    Så hvad gør jeg?

    Kan jeg bare spise frugter?
    Creme fraiche?
    Græsk yoghurt?
    Banan?

    Svar
    • Hej Margrethe
     Det er lidt en individuel vurdering.

     Hvis du spiser Keto som på Kickstart og ønsker at fortsætte med dette uden vægttab, er det fedtindtaget, du skal øge. Derved bliver du i den ketogene tilstand men sikre, at du ikke forbrænder dit krops fedt, som jo ellers er det, vi arbejder på at opnå, når vægttab er målet.

     Men mange oplever dette som svært og vælger derfor i stedet at øge kulhydratindtaget en smule, så de spiser Low Carb i stedet for Keto. Det levner plads til fx frugt og den slags, som vi normalt går udenom på Keto. De ekstra kulhydrater øger appetitten så man kan spise i energibalance og undgå vægttabet.

     Alt dette kommer du til at lære om på kurset også ❤️

     Svar
     • Det er kalorieunderskuddet og ikke kulhydratindtaget, der afgør om du går ned i vægt eller ej.

      Føler du at Low Carb er et bedre match for dig?

      Hvis du er ny til lavkulhydratkost, er det i min erfaring ofte bedst at starte med en periode på Keto for at sikre at kroppen får lavet den vigtige omstilling til fedtforbrænding.

      Men det vigtige her er jo at det er DIG og ikke mig, der skal bestemme, hvor du lægger snittet i din kost. Jeg er her for at lære dig teorien men du kan plukke i det og gøre det på din måde lige så meget, som du vil❤️