Pande med bacon, tomat og mozzarella

Denne her morgenmad er en lille ny favorit herhjemme. Helt enkel og bestående af bare tre ting: bacon, tomater og mozzarella, som er stegt sammmen på panden. Kunsten til lækkerheden er, at mozzarellaen lige skal smelte lidt på den varme pande men ellers bevare sin fasthed, så der stadig er lidt at tygge. Ja, det er lidt svært at forklare, men det var vildt lækkert. Prøv det!

Denne lækre pande er også et dejligt alternativ til dig, der gerne vil spise morgenmad uden æg. Det gør jeg selv helst, da jeg oplever at æg giver mig en ubehagelig fornemmelse i maven, når jeg starter med dem.

Med denne undgår jeg det.

Så alt i alt en virkelig dejlig lørdag. Men kan det næsten blive andet, når den starter sådan her:

Lækker low carb morgenmad for én: Pande med bacon, tomater og varm bøffelmozzarella. Opskrift her:

Pande med bacon, tomat og mozzarella

Udskriv Pin
1
|
20 min

Ingredienser

  • 50 g bacon i små stykker
  • 50 g små tomater skåret i halve
  • 80 g bøffelmozzarella i små kugler
  • kokosolie eller smør til stegning
  • frisk basilikum til drys
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Smelt smør eller kokosolie på panden ved lav varme og put baconstykkerne. Hold temperaturen lav og lad fedtet smelte fra baconstykkerne.
  • Tilsæt de halverede tomater  og lad det hele passe sig selv på panden i 5-8 minutter. Vend evt. det hele forsigtigt rundt. Forsigtigt af hensyn til tomaterne.
  • Når tomaterne ser bløde og færdige ud og baconstykkerne har fået lidt farve i kanten, putter du mozzarellakuglerne på og lader dem smelte med på panden.
  • Tag panden af varmen, når mozzarellaen er halvsmeltet og drys med frisk basilikum, salt og peber.
Lækker low carb morgenmad for én: Pande med bacon, tomater og varm bøffelmozzarella. Opskrift her:
Foto: Columbus Leth til De bedste fra Madbanditten

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

21 kommentarer til “Pande med bacon, tomat og mozzarella”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane. Hvis man prøver og leve efter dette men falder i med at spise en bolle og lidt kanelsnegle af og til vil det så medføre at det hele falder på jorden og man bare ender med at tage på eller vil man holde vægten eller måske tabe sig lidt???? mvh Kristine

    Svar
    • Alt, der sker med din vægt har qt gøre med forskellen mellem dit energiindtag og dit energiforbrug.

      Når du spiser keto, skifter din krop over til at forbrænde fedt i fravær af kulhydrater. Spiser du kulhydrater, forbrænder du kulhydrater igen :)

      Svar
  2. Kære Jane.
    Jeg synes du gør et enormt godt arbejde her på siden. Du formår at gøre det overskueligt og meget inspirerende at påbegynde en livsstilsændring.

    Jeg vil meget gerne selv i gang med LCHF, da jeg har brug for at tabe mig og andre (ellers også vældigt fornuftige og sunde) veje til vægttab ikke rigtig hjælper mig. Jeg har PCOS og min kæreste og jeg, har et KÆMPE ønske om at blive gravide. Jeg tog til lægen i den forbindelse sidste år i oktober og fik at vide at min bedste mulighed for at blive gravid, var hvis jeg tabte mig. Inden da ville de ikke anbefale fertilitetsbehandling. Nu er der snart gået et år og på trods af ihærdige forsøg går det … meget langsomt, for ikke at sige i stå, gang på gang, for så at gå den forkerte vej.
    Så nu håber jeg at LCHF måske kunne hjælpe mig.
    Har du nogle råd, som kan sætte gang i vægttabet med LCHF, på trods af min PCOS?

    Svar
    • Ja helt sikkert. Jeg synes, du skal starte med KETO, som er den mest kulhydratfattige variant og derfor også den mest effektive. Du skal fokusere på at spise kød og grøntsager i rigelige mængder + fedt til energi og mæthed til tre måltider om dagen og nul kalorier imellem måltiderne. Drop eller minimer sødemidler og bagværk og ting, der ligner det, man spiser på high carb kost. Grøntsager, kød, fedt. Punktum. Keep it simple.

      Gør det i mindst fire uger, før du så meget som overvejer at lempe lidt på det. Eller gør det indtil dit mål er nået.

      Det hele er beskrevet i KETO-bogen, som du finder her: https://www.madbanditten.dk/keto-bog/
      Eller du kan overveje at starte op med mit Kickstartforløb, som kører til september. Så hjælper jeg dig igennem de første fire uger: https://www.madbanditten.dk/lchf-kickstart/

      Og sidst men ikke mindst: rigtig meget held og lykke med det. Barnløshed er hårdt. Jeg har selv været der og mine twins blev lavet med ICSI.

      Svar
      • Hej igen Jane.
        Mange tak for svar.
        Jeg har ca været i gang i en måned nu, og har allerede tabt over fem kg, så det er jeg naturligvis meget glad for. Jeg har været meget overrasket over at det ikke har været sværere, fordi jeg ikke har følt så meget sukkertrang. Så det har været en kæmpe lettelse, for sukkertrangen har jeg altid haft, og den er meget lille i dag.
        Jeg vil fortsætte, med dine gode fif at rette mig efter. Jeg vil prøve at se om ikke jeg kan skaffe Ketobogen, når engang den kommer på hylderne igen.
        Kæresten og jeg har prøvet en del af dine gode opskrifter, og de er bare MEGA gode!
        Endnu engang tak!

        Svar
  3. Jeg har i 2 omgange været LCHF’er, og er stoppet begge gange efter ca 3-4 mdr. Undskyldningen har begge gange været FERIE, og når jeg skal hjemmefra, har jeg ikke kunnet styre kosten som herhjemme. og kommer jeg først i gang med sukker og mel, ja så har jeg ualmindeligt svært ved at komme fra det igen.

    Jeg har to af dine skønne bøger, og en bacon kogebog, samt en ketose kogebog af anden forfatter (dog som en e bog og det er SÅ irriterende ikke at have den i bogform).

    I går startede jeg så op igen, og denne gang skal der ingen hindringer være. Jeg trives på LCHF, og nu vil jeg ikke længere acceptere alle mine gener som ondt i maven, konstant hovedpine, søvnbesvær, vægtøgning, humørsvingninger, uregelmæssig cyklus mm. Tre mdr på LCHF har reguleret det begge gange jeg var på det, så jeg ved jo det virker…
    Jeg har taget 8 kg på siden sidste sommer, men jeg ved med LCHF ryger de hurtigt af, og jeg føler mig mere som mig selv igen.

    TUSIND TAK for alle de input, lækre opskrifter, opmuntringer, feedback mm.
    (og er der noget man ikke kan lide, er der gode muligheder for at variere med omtanke) ;-))

    PS: du har ikke lavet en ketose kogebog i alm bogform, vel???

    Hilsen Jane Marie

    Svar
    • Hej Jane Marie – og velkommen tilbage :) På en måde tror jeg, det kan være sundt nok at svinge tilbage til sin gamle livsstil i perioder. Om ikke andet så for at blive mindet om hvor glædesløst det er at døje med alle de symptomer igen :)

      Jeg har kun lavet striks LCHF e-bog. Overvejer dog at lave en i bogform men det har lange udsigter :)

      Svar
  4. namse – udvidede den med sprødstegte svampe -stegt i baconfedte… det gjorde det ikke mindre kedeligt. Ikke mindst når mine høns holder fagligt møde og ikke gider at lægge æg…

    Svar
  5. Ja der må bestemt være smuttet et “u” ind ved en fejl, det ser totalt lækkert ud og super enkelt. Tror jeg bliver nød til at nappe lidt solmodne tomater med oven i min corizo pølse og slutte Barcelona af for denne gang. Turen går hjem i morgen ? Men selvom det er 3 x er det bestemt ikke sidste. Glæder min nu faktisk til at lave mad selv igen og så er der jo ikke noget bedre end at blive inspireret her på Banditten ?

    Svar
    • Ulækkert? Du må mene lækkert! Eller vil jeg takke dig for at have bevæget dig hele vejen herind for at give din mening til kende.

      Svar
      • Du er simpelthen så forskruet i din madhjerne, Jane. Det værste er at du pådutter dine børn din egen svimlende sandhed om mad, som ikke længere er en hobby eller livsstil men en måde at tjene penge på.

        Svar
          • Kære Jane der vil altid være nogen der ikke forstår (vil forstå) og damen har jo tydeligvis ikke sat sig ind i sagerne inden hun skriver.. man bliver nogengange mødt med undren over man tænker over hvad man giver sine børn at spise. Vil da hundrede gange hellere servere rigtig uforarbejdet mad med friske og sunde ingredienser end det færdige sukker og e numre fyldte mad man kan få alle steder…Fortsæt endelig dit gode arbejde, vi er mange der sætter pris på dine lækre opskrifter med friske råvarer ?

          • Ja, det har du helt ret i. Men jeg synes stadig, det er interessant at høre, hvorfor andre får en så negativ opfattelse af mig. Jeg er med på at det ikke handler om mig men om noget, jeg rammer i dem, og det er ok. Men man er MEGET træt af mig (og/eller morbidt fascineret), hvis man bliver ved med at besøge mit hjørne af internettet for at fortælle mig om det.

  6. Lyder virkelig lækkert – som alle dine opskrifter gør – det må jeg prøve i morgen tidlig..
    Desuden – så kan jeg også applaudere dig for din gode musiksmag, jeg har også været til koncerten, og er selv en inkarneret Tina Ð fan.

    Svar
    • Tak :) Åh, jeg elsker virkelig Tina Dickows musik og hendes tekster. De kan et eller andet helt særligt. Og så er jeg jo fra Aarhus og er vokset op med Steffen Brandt, så den kærlighed er nærmest kommet ind med modermælken :)

      Svar