Chiagrød med nougatsmag

Chiagrød med nougatsmag. Jo, den er god nok!

Det smager af nougat, mor! Sådan udbrød min nougat-elskende datter første gang, vi fik denne chiagrød. Siden hen har vi spist den flere gange – så sent som her til morgen, og det er altså virkelig en lækkerbidsken.

I dag skal jeg til fest. Igen! I øjeblikket virker det som om jeg ikke bestiller andet end at gå til fest og drikke kold hvidvin, og det er jo bestemt dejligt, helt sikkert, men jeg tror snart, det er tid til en lille pause. Jeg har lange tørre perioder, hvor der ikke er skyggen af fest i mit liv, og jeg begynder langsomt at føle mig gammel og grå. Og så i andre perioder er der fest hele tiden.

Anledningen i dag er noget helt særligt. Min far og hans hustru er nemlig kommet til Danmark for at fejre deres sølvbryllup – selvom de pure nægter at kalde det sådan. Så lad os i stedet sige: fejre 25 års jubilæum for deres ægteskab! Og det er sgu da noget at fejre!

Søren og jeg fejrede jo kobberbryllup sidste år og med ‘fejrede’ mener jeg ‘forbigik i tavshed’. Jeg tror, vi begge syntes, det var lidt pinligt og som om vi slet ikke var gamle nok til at have kobberbryllup. Gad vide om det er det samme med (sølvbryllups-)parret i dag.

Uanset, så glæder jeg mig. Vi skal fejre det inde på Scandic Palace Hotel på Rådhuspladsen og vi skal have overlækker mad. For det får man nemlig derinde.

Chiagrød med nougatsmag

Men nu til den lækre morgenmad her. Det er jo “bare” kakao-chiagrøden, der er peppet op med lidt hasselnøddesmør men nu får du opskriften på denne alene.

Chiagrød med nougatsmag - virkelig dejlig variant af den populære chiagrød. Mælkefri, sukkerfri og glutenfri morgenmad:

Chiagrød med nougatsmag

Udskriv Pin
3
|
10 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Put alle ingredienser i et stort glas, du har låg til. Et gammelt sylteglas eller lign. Og rør rundt.
 • Lad det stå lidt på køkkenbordet.
 • Kakaoen er lidt svær at røre ordentligt ud, og samler sig som små klumper på toppen. Rør lidt sporadisk, imens du smører madpakker eller rydder op i køkkenet, eller hvad du ellers laver der om aftenen. Til sidst vil du se, at kakaoen opløser sig, og den brune farve bliver nogenlunde jævn. Rør den igennem en sidste gang, sæt låg på og sæt den i køleskabet.
 • Næste morgen rører du den igennem med en ske og hælder den mængde, du vil spise, op i en skål.
 • Hæld en skefuld hasselnøddesmør over inden servering. Det er jo det, der giver nougatsmagen!
Chiagrød med nougatsmag - virkelig dejlig variant af den populære chiagrød. Mælkefri, sukkerfri og glutenfri morgenmad:

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Et par tip til den gode chiagrød

Jeg kan varmt anbefale at bruge den Extra Creamy kokosmælk fra Santa Maria. I min verden giver den en helt anderledes chiagrødsoplevelse. Jeg hamstrer den, når de har den på spot i Netto eller køber den i helsekosten.

Jeg topper altid min chiagrød med min hjemmelavede nøddemysli. Altid. At få lidt crunch oveni, gør den endnu lækrere.

Det er også virkelig lækkert at røre en spiseskefuld græsk yoghurt 10% ud i grøden inden servering. Så er den jo selvfølgelig ikke længere mælkefri, men det giver en rigtig dejlig og cremet konsistens.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min gratis guide til at blive sukkerfri i fire nemme trin!

Ja tak, tilmeld mig nu! 

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

18 kommentarer til “Chiagrød med nougatsmag”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Et lille tip: Hvis man starter med at røre chiafrø og kakao sammen inden man tilføjer kokosmælk og stevia, klumper kakaoen slet ikke ??

  Svar
 2. Hej Jane. Kan man bruge helt almindelig kakao (altså selvfølgelig den usødede) eller skal det være den du skriver her?

  Svar
 3. pyhh jeg synes mere den smagte i retning af noget man kunne bruge som fyld til en lagkage… Kokosmælken gjorde den lige fed nok for mit behov. Jeg ser du har en hindbær-udgave. Kunne man mon bruge den samme procedure, men så bare bruge hindbær/chia/vanilje og græsk youghurt 10% og stille i køleskab natten over? Har du en anden grød-opskrift som ikke er så fed i smagen som denne med kokosmælk? Min kæreste (som er vild med chokolade-halløj om morgenen) og min 1-årige syntes det var vildt lækkert :)

  Svar
  • Ja hindbærversionen er lidt friskere :)
   Når man har spist LCHF vænner man sig til den fede smag. Indtil da kan du sagtens lave den med halv kokosmælk-halv mandelmælk eller slet og ret fortynde kokosmælken lidt med vand. Og ja, jeg synes, det gør den friskere i smagen, hvis man lige rører en skefuld yoghurt i før servering. Men yoghurten duer ikke som base, hvis du forstår hvad jeg mener…

   Svar
 4. Jeg lavede en portion med en dåse kokosmælk og 2 spsk hasselnøddesmør. Det smagte fantastisk :) Og konsistensen blev rigtig god.
  Jeg lod den faktisk stå ude natten over. Når kokosmælken endnu ikke er kommet ud af dåsen, stiller jeg den jo heller ikke i køleskab ;)

  Svar
 5. Der er et eller andet ved smagen af kokosmælk når det er koldt som gør at jeg ikke kan spise det. Betyder det noget for “processen” om det står koldt natten over, eller på køkkenbordet ?

  Svar
  • Det ved jeg faktisk ikke men jeg tror ikke, det er en god idé at lade den stå ude. Måske hellere så prøve med et alternativt til kokosmælk, fx kan du få næsten samme konsistens med fløde, evt. blandet med lidt vand.

   Svar
   • De første gange jeg lavede chiagrød, var altid ned vand. Ca. 2 spsk chiafrø til 1,5 – 2 dl vand.
    Al slags væske kan bruges! Mandelmælk, rismælk, sojamælk, vand, kokosmælk, Kefir af enten vand eller mælk YOU NAME IT! ?
    Hvis du bruger vand kan det sagtens stå ude natten over. Personligt kan jeg bedst lide min chiagrød kold ?
    Hvis du er smoothie-typen, kan du også bare putte chiafrø i den ?

    Svar
    • Ja det er rigtigt at al væske kan bruges til at få chiafrø til at gelere. Men ift. at skabe samme mæthed (og lækre konsistens) som i denne, skal du bruge noget væske med fedt i. Derfor er mine forslag altid enten kokosmælk eller fløde blandet med vand.

     Svar
  • Det ved jeg faktisk ikke lige. Jeg er ikke sikker på, jeg ville bruge det til så små børn. Kender du køleskabsgrød? (overnight oats)? Det er lidt samme princip, bare med havregryn. I MADGLAD har jeg også en lækker opskrift på Birchermysli, altså havregryn, der ligger i blød i køleskab om natten og rører op i yoghurt om morgenen. Mine unger elsker det!

   Svar
  • Stevia har generelt en skidt bismag. Jeg løser det ved at bruge meget, meget lille mængde. Jeg bruger den, jeg linker til i opskriften – jeg kan bedst lide den med vaniljesmag :)

   Svar