Menu til sommerfest – idéer og inspiration til en lækker buffet

Her får du forslag til en lækker menu til sommerfest – sådan en rigtig god grillaften med masser af godt kød på grillen og en masse gode salater på tag-selv-bordet. Og masser af gode ting i glasset!

Menu til sommerfest – lækker mad & vin

Når en fest ender med, at man drikker mojitos af en vase, ved man, det har været en god fest! Er det ikke det, man siger?

Sådan en aften havde vi i lørdags, og det var bare en af de der gode aftener med god mad, god vin og gode mennesker, som vi ses med alt for sjældent.

Det var lunt, og børnene spiste på terrassen, mens de voksne hang ud og drak bobler. Imens rotererede en nakkefilet færdigt på grillen. Inde i køkkenet havde vi selve buffeten, og det var også der, de voksne spiste. Vores lejlighed er desværre ikke stor nok til, at vi sidder 19 mennesker og spiser sammen samtidig.

Inspiration og idéer til en lækker buffet, når du skal lave mad til mange gæster

Flere af jer fulgte med på Snap og spurgte, om jeg ikke kunne lave et inspirationsindlæg til, hvad man kunne servere til en fest eller en middag, hvor man er mange mennesker. En menu til sommerfest fx. Og det kan jeg da godt. Eller jeg kan i hvert fald fortælle, hvad vi serverede i lørdags.

Jeg har delt det op i kategorier og linker til opskriften der, hvor jeg har en. Ellers giver jeg en hurtig intro nederst i indlægget.

Menuen her er ikke LCHF eller noget andet, men det går helt fint at spise LCHF fra den. Bare lige så det er på plads…

Menu til sommerfest – idéer og inspiration

Kød:

Inspiration og idéer til en lækker buffet, når du skal lave mad til mange gæster

Grønt

  • syrlig blomkålssalat med dukkah
  • taboulésalat med quinoa, abrikos og pinjekerner
  • vandmelonsalat med feta, rødløg og persille
  • gulerodsråkost med kanelmarinerede rosiner og ristet kokos (fra MADGLAD)
  • grøntsagsstave

Inspiration og idéer til en lækker buffet, når du skal lave mad til mange gæster

Stivelse

  • kold kartoffelsalat med bacon og purløg
  • saltbagte kartofler med rosmarin

Dips og dressinger

Diverse

  • focacciabrød med rosmarin (jeg tog udgangspunkt i denne opskrift)
  • stave af en lagret Comté
  • saltmandler (lavet dagen før)
  • oliven

Kort beskrivelse af de forskellige retter

TABOULÉ-SALAT MED QUINOA, ABRIKOSER OG PINJEKERNER

Quinoa smager jo af jord, og jeg bryder mig ikke så meget om det, men når jeg koger det i min hjemmelavede kyllingebouillon, får det en udsøgt smag.

Jeg kogte quinoa dagen før og kølede dem ned i køleskab.

På dagen blandede jeg dem med hakket persille og mynte, tomater skåret i tern og vendte det i en dressing af olivenolie, citronsaft og salt og peber. Abrikoser og pinjekerner som topping.

VANDMELONSALAT MED FETA OG PERSILLE

Altid et hit – både hos børn og voksne.

Tern af vandmelon på et fad med smuldret feta, hakkede rødløg og hakket persille over.

GULERODSRÅKOST MED KANELMARINEREDE ROSINER OG RISTET KOKOS

Denne opskrift er fra MADGLAD (reklamelink), og den er super dejlig og smager fuldstændig som gulerodskage.

Hemmeligheden er at lade rosinerne trække i en blanding af appelsinsaft, olivenolie, kanel og vanilje inden brug. Top med rigeligt kokos, der er ristet på en tør pande.

KOLD KARTOFFELSALAT MED BACON

Kogte, kolde kartofler vend i en dressing af cremefraiche 38%, mayonnaise, sød sennep, salt og peber og toppet med knust bacon og finthakket purløg.

SALTBAGTE KARTOFLER MED ROSMARIN

Kartofler vendt i olivenolie og drysset med flagesalt og rosmarin og bagt i ovnen i ca. 35 minutter på 180-200 grader varmluft. Jeg laver altid kartoflerne om eftermiddagen og varmer dem så bare om aftenen.

TZATZIKI

Græsk yoghurt 10%, revet agurk drænet for væske, rigeligt med hvidløg, lidt citronsaft, lidt olivenolie og salt og peber. Lad være med at bruge skyr eller anden fedtfattigt yoghurtprodukt. Det kan du pine dig selv med til daglig, hvis du vil, men dine gæster fortjener en rigtig tzatziki! Se den fuldstændige opskrift her: Tzatziki

ÆRTEDIP MED MYNTE

Kog en pose frosne ærter i lidt letsaltet vand i 5 minutter eller lign. Hæld vandet fra og lad dem afkøle. Blend med cremefraiche 38%, frisk mynte, lidt citron- eller limesaft og salt og peber. Køl helt ned i køleskab og server kold.

Se et andet take på opskriften her: Ærtemos med hvidløg og urter

CREMEFRAICHE-DRESSING MED PERSILLE OG MYNTE

Cremefraiche 38% blandet med hvidløg, hakket persille og mynte og salt og peber.

Inspiration og idéer til en lækker buffet, når du skal lave mad til mange gæster

Så det var altså vores menu til sommerfest. Har du nogle gode ting, du altid har på menuen, når du skal bespise mange?

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

10 kommentarer til “Menu til sommerfest – idéer og inspiration til en lækker buffet”

Skriv en kommentar

  1. Det ser alt sammen meget, meget lækkert ud. I aften er det min tur til at holde “sommerfest” (skønt at man kan det i midten af september måned) – og jeg er ved at lægge sidste hånd på to-do-listen.
    Kan jeg mon nå at få løftet sløret for blandingsforholdet til din ærtemos ? Du skriver en pose ærter – øhh, hvor meget cremefraiche har du brugt ?

    Svar
    • Ja, 1 pose ærter, ca. 2 spsk fed cremefraiche og en lille håndfuld frisk mynte og så salt og peber.
      Rigtig god fest i aften!

      Svar
  2. Nårhhh hvad ? Jeg bliver virkelig lækkersulten nu. Den her skal gemmes til næste gang vi har mange gæster (dvs næste fødselsdag i huset). Vi plejer ofte at lave buffet, og de her billeder og opskrifter giver akut mundvandstzunami !

    Kh Maria.
    http://www.meremaria.dk

    Svar
    • Jaaah! Jeg ville sådan ønske vi havde fødselsdage om sommeren i min familie, men vi har kun i årets tristete måneder (marts, november og december). Suk…

      Svar
    • Helt klart flest kartofler! ;-) Dressingen bestod af størstedel cremefraiche tilsat et par skefulde mayonnaise, et par tsk sød sennep og så salt og peber. Jeg målte ikke præcist, desværre…

      Svar
  3. Skønt skønt skønt ser det ud! En masse gode ideer! Et lille tip: Jeg har i mange år byttet agurken ud i tzatzikien, med squash. Det ligner det samme, og man kan ikke smage forskel. Jeg har simpelthen gjort det, fordi medlemmerne af min familie ikke kan lide squash, og derfor spiser de det aldrig hvis de kan blive fri. På denne hemmelige-tzatzikimåde, sørger jeg for de får spist lidt mere varieret! Agurken er jo nem og god at spise i sig selv, så den ryger i forvejen nemt ned ?

    Svar