Disse mandler med chokolade og havsalt blev denne uges fredagsslik. Gudekombination! Alt hvor chokolade og salt indgår sammen har min stemme.
Silas og Vega fik en skål hver med disse i går, da de hyggede med farmor og farfar, imens Søren og jeg var i byen (hver for sig). I dag er hovedet tungt og kroppen træt, men det er vilkårene, når man kortvarigt forveksler sig selv med en, der godt kan tåle at erstatte aftensmad med hvidvin. Heldigvis har jeg fået stor morgenmad – med bacon!
I aften skal vores nabo holde den årlige sommerfest, og det er jeg for gammel til at lægge ører til, så vi forlader hytten og tager på hotel og sover i fred og ro. Det er en af goderne ved at have giftet sig ind i hotelbranchen. Følg med på Snap, hvis du vil med (janefaerber).
Og selvom forplejningen på Scandic ikke fejler noget, kan det være, jeg sniger lidt choko-mandler med i tasken. Medmindre selvfølgelig, de bliver spist inden.
Men nu til opskriften. Den er jo ganske nem og gennemskuelig med sine tre ingredienser: mandler, chokolade og havsalt! Overraskende, jeg ved det! Find den alligevel under billedet her:
MANDLER MED CHOKOLADE OG HAVSALT
- 200 g mandler
- 100 g mørk chokolade (jeg brugte 85%)
- flagesalt, fx maldon salt
SÅDAN
2. Tag skålen af varmen og hæld mandlerne ned i den flydende chokolade. Vend dem godt rundt.
3. Hæld de chokoladedækkede mandler ud på et fad beklædt med bagepapir og spred dem godt ud. Drys flagesalt over. Jeg brugte ca. 1-1,5 tsk (hvad der svarer til at jeg mellem fingrene to gange – du ved, når man sådan knitrer saltet over)
4. Sæt fadet i køleskab og lad chokoladen stivne. Tag ud og bræk mandlerne fra hinanden. Drys evt. lidt ekstra salt over inden servering. Det ser så pænt ud.
Flere sunde og børnevenlige lækkerier her:
Lyder virkelig lækkert. Min mand kan ikke tåle ubehandlede mandler så jeg tænker at riste mandlerne i lidt kokosolie og tilsætte salt og så derefter kommer dem i chokoladen.
Kunne man lave dem baseret på saltmandler eller saltlakridsmandler mon?
De er SÅ SÅ gode, laver variationer over dem og de er altid væk i løbet af no time. De er også virkelig gode med et drys kanel eller lakridspulver istedet for salt