Sommerlig kålsalat med avocadocreme (og en seriøs bøf!)

Hvad skal jeg servere som tilbehør til en god bøf? Bearnaise, plejer at være mit svar, for det elsker jeg, men sagen er, at det nogle gange er virkelig rart at give bøffen et knasende sprødt tilbehør i form af en lækker salat. Især her om sommeren.

Jeg er blevet inviteret til at sidde med i juryen til kåringen af Årets Bøf. Kan nogen forestille sig et mere skørt job? Tænk at få løn for at spise lækre bøffer! Jamen, jeg føler mig som verdens heldigste! Vi holdt formøde i mandags, hvor vi skulle udvælge de bøffer, der skal dyste til selve kåringen til oktober. Den lækre Côte de boeuf, som vi grillede her, er med i opløbet, og jeg havde slæbt den med hjem i en plastikpose. Det gode kød skulle jo nødigt gå til spilde altså!

Imens jeg husker det, vil jeg skynde mig at sige tusind tak for alle jeres gode og søde kommentarer til rynkeindlægget forleden. Det er dejligt at kunne lufte den slags tanker og få så meget god respons, og jeg blev lige et tak gladere for mine “tankestreger” i ansigtet, som en læser så fint kaldte dem.

Hvis du vil læse mere om mig, kan du lige nu gøre det ovre hos Anne, der har bloggen Den Omvendte Verden. Hun har nemlig lavet et lille interview med mig, hvor vi bl.a. kommer ind på, hvornår jeg føler mig sund, hvad jeg synes om kostpyramiden (gæt selv!) og hvad jeg ville gøre, hvis penge ikke var et issue. Læs hele interviewet HER.

Men nu til den lækre salat. Sådan en klat avokadocreme på toppen, løfter altså virkelig meget.

Frisk salat i alle regnbuens farver toppet med en dejlig avocadocreme - super lækkert tilbehør til en god bøf! opskrift her:

SALAT TIL 3-4 PERSONER

SÅDAN

linje.png

Husk at tilmelde dig mit nyhedsbrev, så du ikke går glip af de spændende nyheder!

Ja tak, tilmeld mig!

Hvad skal man servere til en god bøf? En sprød og knasende salat kan være superlækkert tilbehør til en god bøf. Prøv fx denne lækre regnbuefarvede salat med avocadocreme. Opskrift her:

Sommerlig kålsalat med avocadocreme

Udskriv Pin
4
|
20 min

Ingredienser

 • 200 g hvidkål
 • 200 g spidskål min var lilla
 • 150 g gulerod
 • lidt bredbladet persille
 • lidt frisk mynte
 • 2 spsk sesamfrø kort ristet på en tør pande
 • 2-3 avokado
 • 1 spsk limesaft eller citronsaft
 • 1 spsk cremefraiche 38%
 • 1-2 tsk stødt spidskommen
 • 1 drys stødt koriander
 • evt. lidt hvidløgspulver
 • salt
 • lidt chiliflager til at drysse på til sidst

Sådan gør du

 • Snit de to kåltyper fint og put dem i en salatskål.
 • Skræl gulerod og riv den groft. Put også i salatskål.
 • Hak urterne fint og vend dem ind i salaten.
 • Drys sesamfrø ovenpå
 • Mos avokadokødet sammen med de øvrige ingredienser og smag til med salt og citron. Hæld i en skål og server ved siden af salaten.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Sommerlig kålsalat med avocadocreme (og en seriøs bøf!)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?