Sprøde grøntsagsknækbrød

Sprøde grøntsagsknækbrød lavet af broccoli, spinat og squash lyder måske nok for godt til at være sandt, men det behøver det faktisk ikke være.

Forleden støvede jeg min dehydrator af og lavede en portion sprøde grøntsagsknækbrød. Jeg er stadig novice i at lave dehydrerede grøntsagsbrød, men jeg lærer fra gang til gang. Disse blev papirtynde. Som helt tynde knækbrød. En anelse porøse også men med den dejligste urtede smag.

Vi har mest spist dem som sunde chips/snacks, men det har de til gengæld været gode til.

EN DEHYDRATOR – HVAD ER NU DET?

En dehydrator er en tørreovn, som ved lav temperatur tørrer væske ud af madvarer. Det betyder, at man kan lave sprøde ting som fx frugtchips og grøntsagschips

Raw food folket mener også, at flere næringsstoffer bevares på den måde, men jeg må indrømme, at den del ikke har været afgørende for mit valg.

Jeg ved godt, det er lidt usportsligt med dehydratoropskrifterne, fordi så få rent faktisk har en dehydrator derhjemme. Omvendt får jeg også jævnligt henvendelser fra folk, der har anskaffet sig en, og som beder om mere inspiration. Well, you can’t win them all.

KAN JEG IKKE BARE LAVE DEM I ALMINDELIG OVN?

Nej, du kan ikke lave denne opskrift i almindelig ovn. Eller det kan du måske godt, men det giver sjældent mening at tage en dehydratoropskrift og overføre den til ovnen, da det er to vidt forskellige måder at lave brødene på.  Nogle taler om at sætte en grydeske på klem i ovndøren for at simulere tørreovnens særlige tørreevne, men jeg ved ikke rigtigt, om det giver mening. Det virker lidt som energispild.

Jeg synes hellere, du skal springe denne opskrift over og i stedet fornøje dig med nogle af de mange andre lækre grøntsagsbrødsopskrifter, der er er beregnet til lavning i almindelig ovn. Det tror jeg, du får det bedste resultat ud af.

Her er fx et par stykker, som er virkelig gode:

Grøntsagsfladbrød med blomkål og broccoli eller

Grønne sandwichbrød med broccoli og grønkål

Går du med tanker om at anskaffe dig en dehydrator, findes der modeller i mange prislejre. Min model er lidt pebret. Den hedder Excalibur og den kan købes HER (adlink).

Sprøde grøntsagsknækbrød med lækker urtesmag - glutenfrie, kornfrie, low carb og veganske (dehydrator opskrift) --> Madbanditten.dk

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

SPRØDE GRØNTSAGSKNÆKBRØD – 2 PLADER

SÅDAN

Vil du have flere dehydratoropskrifter, finder du min samling her: Dehydratoropskrifter

linje.png

Få flere lækre tips, nyheder, eksklusive tilbud og rabatter ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev!

Ja tak, tilmeld mig nu!

Sprøde grøntsagsknækbrød med lækker urtesmag - glutenfrie, kornfrie, low carb og veganske (dehydrator opskrift) --> Madbanditten.dk

Sprøde grøntsagsknækbrød

Udskriv Pin
24
|
12 t

Ingredienser

  • 1,5 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 broccoli lille
  • 1 stor squash
  • 100 g spinatblade
  • 2 håndfulde friske basilikumblade
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk coconut aminos eller tamari (reklamelink)- glutenfri soja
  • 0,5 dl kokosolie reklamelink, smeltet
  • evt. 1 tsk salt
  • valgfrit: 0,5 dl gærflager reklamelink
  • 1,5 spsk hørfrø
  • 1,5 spsk chiafrø reklamelink

Sådan gør du

  • Mal solsikkekerner og græskarkerner til mel i foodprocessoren (med den store S-kniv).
  • Skær broccoli og squash i mindre stykker og put dem i foodprocessoren til kernemelet. Blend.
  • Tilsæt de grønne blade (spinat + basilikum), friskrevet ingefær, æblecidereddike, coconut aminos/tamari, kokosolie, salt og evt. gærflager og blend, til du har en lidt fluffy grøn masse.
  • Hæld hele balladen over i en skål og rør hørfrø og chiafrø i.
  • Fordel dejen på to bageplader og glat den ud med en dejskraber eller med hænderne. Jeg brugte dejskraberen først og så hænderne til at få den mere ensartet. Saml den lidt i kanterne hele vejen rundt.
  • Snit evt. passende stykker med en pizzaskærer eller skarp kniv.
  • Tør i tørreovn/dehydrator i 8 timer ved 57 grader.
  • Vend dem herefter forsigtigt og tør dem i yderligere 3 timer.
  • Opbevar i køleskab med madpakkepapir imellem for længst holdbarhed.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

6 kommentarer til “Sprøde grøntsagsknækbrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Det her er jo en dehydratoropskrift og det er ærligt talt meget længe siden, jeg har haft min dehydrator fremme. Jeg tør ikke sige hvordan det vil opføre sig hvis man bytter ud. Så fortrolig blev jeg aldrig med dehydratoren.

      Svar
  1. En dehydrator har i flere omgange været på min ønskelister. Men jeg er hver gang kommet i tvivl om hvad det er man skal gå efter når man vælger en model. Er der noget du synes man skal være ekstra opmærksom på (eller prioriterer højt)?

    Svar
    • Jamen den er også genial! Men jeg vil dog sige, at af alle de maskiner, jeg har anskaffet mig, der bruger jeg altså dehydratoren mindst.. Elsker den dog stadig men du ved, hvis jeg SKULLE vælge noget fra..

      Jeg ved ikke rigtigt hvad man skal vælge efter. Jeg gik efter en, der firkantet (og ikke rund som flere er), og som havde tilpas med bakker (min har 5). Man kan kigge efter lydsvaghed og energiforbrug. Min larmer ikke specielt meget, synes jeg. Den står bare og summer men det er relevant, fordi den jo tit kører om natten. Om den er energibesparende kan jeg ikke huske. Det er nogle år siden jeg købte den efterhånden.

      Men det var i hvert fald lidt input :)

      Svar