Avocado-toast med jordbær og sesam – low carb & glutenfri

At noget så simpelt som at smøre avocado ud på toast skulle blive så populært virker på mange måder lidt skørt. Men avocado-toast er en hypet type morgenmad/brunch/frokost på linje med Açai bowl og chiagrød med topping i sirlige rækker. Prøv bare at søge på hashtagget #avocadotoast på Instagram og du vil se, at der findes næsten lige så mange varianter, som der findes mennesker.

Men hør lige. Sådan en hype opstår jo sjældent ud af det blå eller bliver populært alene fordi det ser pænt ud på Instagram. Avocado på toast smager bare skidegodt! Og du kan variere det for evigt. En af mine foretrukne er at mose avocado med lidt limesaft og røre en anelse urtesalt og spidskommen i. Drysset med lidt cayennepeber eller chili. Det smager guddommenligt. Et æg, der er spejlet, kogt eller pocheret ovenpå, og jeg er så lykkelig.

Morgenmads- og brunchcaféer med respekt for sig selv serverer selvfølgelig også avocado toast. Måske kan du huske, at vi spiste det i New York – ellers kan du genopleve den oplevelse HER.

Som glutenfri lowcarber har man selvfølgelig en udfordring med toasten. Den har jeg på café løst ved at sige pyt med lowcarbing og spise den på glutenfri toast, eller jeg har spist den helt uden brød. Herhjemme hos mig selv har jeg løst det ved at riste en skive af mit eget virkelig vellykkede toastbrød, som jeg næsten altid har i fryseren.

Mit brød bliver jo ikke sprødt som “rigtig toast” men smagen er rigtig god. For mere knas kunne man evt. lave den på de populære chia-knækbrød.

MEN AVOCADO MED JORDBÆR…??
Avocado med jordbær er en forbavsende lækker kombi og hvis du ikke har prøvet det allerede, vil jeg opfordre dig til at give den et skud. De to går bare virkelig godt i spænd.

Avocado toast med jordbær og sesam - på low carb toast - glutenfri opskrift --> Madbanditten.dk

AVOCADO TOAST MED JORDBÆR OG SESAM

SÅDAN

HVAD ER DER ELLERS PÅ BRÆTTET?
Jeg spiste avocado-toasten som en del af et måltid. På mit bræt havde jeg foruden toasten et kogt æg, et hjertesalatblad med en rest laksesalat, lidt tomat og ost og en portion chiagrød med nøddemysli og hindbær. Dejlig og mættende start på dagen.

Avocado toast med jordbær og sesam - på low carb toast - glutenfri opskrift --> Madbanditten.dk

Avocado-toast med jordbær og sesam - low carb & glutenfri

Udskriv Pin
1
|
10 min

Ingredienser

 • 1 skive low carb toastbrød 
 • 0,5 avokado
 • lidt jordbær skåret i skiver
 • sesamfrø - gerne ristet på en tør pande for ekstra god smag
 • evt. lidt cayennepeber eller chili

Sådan gør du

 • Rist toastbrødet i/på brødristeren.
 • Mos avocadokødet i en skål og smør det ud på toasten.
 • Pynt med jordbær og sesamfrø og drys evt. en smule cayennepeber over også.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Avocado-toast med jordbær og sesam – low carb & glutenfri”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Det smager også dejligt – jeg foreslår det samme oppe i teksten. Brødet er jo helt klart det mindst interessant her :)

   Svar