Porchetta – opskrift på italiensk rullesteg med sprøde svær

I går fejrede vi min søsters fødselsdag, og jeg lavede porchetta, som er en slags italiensk rullesteg med masser af urter i midten og sprøde flæskesvær hele vejen rundt. Det er mundvandsfremkaldende, så godt er det. Og så er det jo rendyrket LCHF!

Jeg går egentlig officielt stadig på arbejde i denne her uge, men denne her opskrift var simpelthen for god til ikke at dele med jer med det samme. Og ærligt talt er det også begrænset, hvad jeg får lavet af arbejde i denne uge med gæster og besøg i ét væk og to rodende fredsforstyrrer hjemme. Well… I næste uge starter min ferie dog rigtigt. Måske sender jeg et postkort!

Vi spiste altså denne porchetta i går, og der er heldigvis rester, som jeg skal have til frokost. Hvis du skynder dig ind på Snap (janefaerber), kan du nå at se min “story” med en lille step-by-step videoguide til, hvordan du laver den. Ellers kan du følge opskriften herunder.

Porchetta - bedste opskrift på den italienske rullesteg. Perfekt LCHF-aftensmad --> Madbanditten.dk

PORCHETTA TIL CA. 8 PERSONER

SÅDAN

Porchetta - bedste opskrift på den italienske rullesteg. Perfekt LCHF-aftensmad --> Madbanditten.dk

*Svineslag kan være lidt svært at få fat i, men du kan bestille det hos slagteren. Jeg har flere gange bestilt det hos slagteren i Irma. I går købte jeg mit inde hos øko-slagteren på Kultorvet. Bed også gerne din slagter om at ridse det for dig. Så har du nemlig én ting mindre at bekymre dig om.

Porchetta - bedste opskrift på den italienske rullesteg. Perfekt LCHF-aftensmad --> Madbanditten.dk

Porchetta

Udskriv Pin
Den lækre italienske rullesteg med sprøde svær
8
|
4 t

Ingredienser

  • 1 svineslag* ca. 1,5 kg, ridset fx i tern (se nederst)
  • kødsnor

Saltrub

  • 4 spsk flagesalt
  • 2 spsk rosmarin
  • skal fra 0 5 øko-citron
  • 1 tsk fennikelfrø kan udelades men smager så lækkkert i
  • godt med friskkværnet peber

Urterub

  • 1 stor håndfuld persille
  • 2 spsk tørret salvie eller endnu bedre 1 lille håndfuld frisk salvie
  • evt. 1-2 spsk ristede solsikkekerner
  • 4 spsk olivenolie
  • 0,5 øko-citron (skallen + 1 spsk saft)
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk fennikelfrø

Sådan gør du

  • Hak fennikelfrø helt fint og bland saltrubben i en skål.
  • Kør ingredienserne til urterubben i foodprocessoren, til du har en grødet masse. Alternativt kan du bare hakke det hele fint og røre det sammen. Under alle omstændigheder skal fennikelfrøene mases/mortes eller hakkes fint. Smagen sidder indeni.
  • Læg svineslaget med skindsiden ned ad på et spækbræt. Gnub urterubben rundt på indersiden.
  • Rul nu stegen stramt og snør den godt til med kødsnor. Prøv at undgå at skindsiden ender inde i stegen. Du vil gerne have at skindet kun er på ydersiden. Ellers bliver det sejt og utyggeligt.
  • Gnub saltrubben godt ind i skindet hele vejen rundt. Mas saltet godt ned i alle huller og folder.
  • Læg rullen i et smurt ovnfast fad.
  • Opvarm ovnen til 100 grader og steg rullestegen i 3-4 timer.
  • Herefter satte vi rôtisseriespydet i og lod den grille ude på grillen, til sværene var sprøde hele vejen rundt. Er det for bøvlet med grill, kan du skrue ovnen op på 250 grader og så vende stegen rundt i fadet, indtil den har sprøde svær på alle sider. Hold godt øje med den.
  • Lad den hvile lidt, inden du skærer den ud.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

20 kommentarer til “Porchetta – opskrift på italiensk rullesteg med sprøde svær”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Lækker opskrift… MEN husk at der altså også skal hvidløg i …det er jo den man kan dufte og smage når man køber det hos en italiensk delikatesse.?✨
    Bh
    Birgitte

    Svar
  2. Vi skal prøve din opskrift af i weekenden, hvor huset bliver fyldt med julegæster. Der skal faktisk hele to stege i gang.
    Kan du give mig et bud på, hvor længe I har givet den på grillen – altså efter den har stået i ovnen. Den skal sættes på rôtisseriespyd.
    Har du mon målt stegetemperatur undervejs – eller er den sådan en slags steg, der nærmest ikke kan tørsteges – jeg tænker lidt som i pulled pork. Hurra for højt fedt-indhold :-)

    Svar
    • Jeg plejer faktisk ikke at bruge stegetemperatur, men det kan du fint gøre. Du har ret i at det høje fedtindhold gør at stegen er meget saftig. På grillen roterer den bare indtil den har fået sprøde svær. I ovn under grillen tager det måske 10 minutter, på grill måske omtrent det samme. Det er svært at sige, for både ovne og grill er jo meget forskellige. Men hold øje med den imens det står på, så I får sprødt svær hele vejen rundt. Og glæd jer :)

      Svar
  3. Hej Jane
    Kan man give stegen de 4 timer i ovnen – sætte den på køl – og så over grill næste dag inden den serveres?
    Hilsen Gitte

    Svar
    • Bumbum… det har jeg aldrig gjort. Jeg tror, jeg i så fald lige ville give den høj temperatur i ovnen i kort tid for lige at gennemvarme den og så slutte den af på grillen for de sprøde svær. Måske kan det godt fungere :)

      Svar
      • Igår prøvede jeg på grund af ovnlogistik, at køle stegen ned efter 3 timer på 100 grader.
        Inden servering fik den 1/2 time ved 250 grader og lidt grill til sværen. Det gik fint?

        Svar
  4. Jeg har lavet disse et par gange med stor succes. Jeg har dog altid lavet dem på rotisserespyd på grillen. Jeg vil dog prøve din opskrift snarest.

    Sidste gang lavede jeg 2 og undlod jeg at få sværen ridset på den ene. Den blev perfekt og jeg brugte en brødkniv til at skære den op. Den var faktisk saftigere en den der var ridset

    Svar
  5. Hold nu op det ser lækkert ud? Blir helt lækker sulten? Selv min søn udbrød nøj det ser lækkert ud mor, det skal vi smage? Der skal altså noget til..

    Tak for din fantastisk blog og fantastiske dig?
    Efter at være en del af dit første kick start hold, er min mens gået fra 1/2-1 til 2-3 dage.. jeg har for lavet østrogen niveau men det er begyndt at sige? Så tusind tak..
    jeg skal starte i fersilitsbehandling til juni, så håber jeg får en lille guldklump mere?

    Håber du får en super fed fest i aften?

    Svar
  6. Hold nu op hvor ser det lækkert ud?? jeg sidder og blir helt sulten.. selv min søn udbrød ej mor det skal vi smage, det ser lækkert ud?
    Der skal alligevel noget til før han gør det.. arbejder ved delikatessen i Føtex, så skal vist lige snakke med min slagtermester?

    Tak for din fantastiske blog og fantastiske dig? Efter jeg har været på dit kick start hold er jeg begyndt at ha mens i 2-3 før var det kun 1/2-1 dag..
    skal starte i fersilitetsbehandling og håber jeg får en lille guldklump mere med donor sæd??

    Håber du får en super aften i aften?

    Svar
  7. Hvor naivt
    Fruen er ikke så vild med svinekød for tiden. Så jeg fik den strålende ide, synes jeg selv!, at lave en rullesteg, porchetta er åbenbart navnet. Meen jeg regnede med at der skulle en steg indeni i svineslaget, så nu er jeg i gang med at lave et kalkunbryst med masser af krydderier, som så bliver omrullet af svineslaget.
    I min naivitet troede jeg også at svineslaget blot var ren svær, så jeg fik noget af en forbavselse hos slagteren, af jeg havde bedt ham lave en slag i størrelse 25 * 35 cm til mit 1 kg kalkunbryst. Slagteren i kølerummet efter råvarerne og i gang med udskæring og mit ønske om ridser på x og tværs.
    Kort efter langede han 2 kg flæskesvær over disken, til en pris på 200 kr.
    Og nu er jeg klar til rulle omkring og laver hele molevitten på rotor på grillen – det bliver spændende at følge og smage resultatet.

    Svar
      • Hej
        Det blev helt fortryllende.
        Den sprøde salte svær og smagen fra urtesruben er helt fantastisk, både når stegen er nystegt og her på andendagen.
        Så det er absolut en ret der ryger ind i det fremtidige repetoire.
        Tak for inspirationen

        Svar
  8. Lavede den i dag til gæster. Den blev så helt igennem God. Jeg serverede spidskål med flødedressing til. Det var godt.
    Jeg var lidt… hmm med det der fennikelfrø, men der smagte super godt.
    Mange tak for opskriten.

    Svar
  9. Kære Jane. Har du set den paleopizza på Danbo.dk, hvor der er brugt hakket kyllingekød som pizzabund? Lyder lidt sjovt umiddelbart… Var det et forsøg værd? Mvh Panini

    Svar
    • Haha, ja, sikke en uskik ikke at nævne det. Men faktisk fik vi en ret stor og tung (og proteinrig) forret også så som tilbehør til den også temmelige kødtunge hovedret fik vi faktisk bare en grøn salat. Ikke noget fancy, bare spinat, tomat og oliven med lidt pesto dryppet over. :)

      Svar