Kakao-chiagrød med mysli, tigernødder og kokos’nutella’

Hvis du følger med på Snap, ved du, at Vega og jeg spiser nøjagtig denne kakao-chiagrød flere gange om ugen. Så laver vi en lille “topping buffet” og sidder og pynter vores skål. Ja ja, jeg ved det godt. Men alle ved jo, at gode toppings er den halve glæde!

Chiagrøden og jeg har ellers i årevis haft sådan et lidt lunkent forhold. Jeg har ikke helt kunne forene mig med konsistensen, og jeg har ikke syntes, at det mættede nok ift. min vanlige morgenmad, som normalt består af kød eller æg, grønt og fedt. Alligevel har den vokset sig ind på mig på det sidste. Især i denne kakao-chiagrød toppet med alverdens godhed.

Jeg gør sådan, at jeg laver en stor portion chiagrød af gangen, og så tager vi fra den om morgenen. Hvor meget, vi spiser pr. portion, varierer efter appetit og selvfølgelig også efter, om vi spiser chiagrøden som selvstændigt måltid, eller om vi spiser fx et æg til. Men som selvstændig portion plejer jeg at få ca. 3 portioner ud af den.

Kakao-chiagrød - sådan laver du chiagrød med perfekt konsistens - og få samtidig mit bud på lækre og sunde toppings. --> Madbanditten.dk

Kakao-chiagrød med mysli, tigernødder og kokos’nutella’

Føj til favoritter Udskriv Pin
3
|
20 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Put alle ingredienser i et stort glas, du har låg til. Et gammelt sylteglas eller lign. Og rør rundt.
 • Lad det stå lidt på køkkenbordet.
 • Kakaoen er lidt svær at røre ordentligt ud, og samler sig som små klumper på toppen. Rør lidt sporadisk, imens du smører madpakker eller rydder op i køkkenet, eller hvad du ellers laver der om aftenen.
 • Til sidst vil du se, at kakaoen opløser sig, og den brune farve bliver nogenlunde jævn. Rør den igennem en sidste gang, sæt låg på og sæt den i køleskabet.
 • Næste morgen rører du den igennem med en ske og hælder den mængde, du vil spise, op i en skål.
 • Drys med dine valgte toppings, fx nøddemysli, evt. lidt bærkakaonibs, revne tigernødder (se nedenfor), kokos-‘nutella’ eller anden nøddesmør

Kakao-chiagrød - sådan laver du chiagrød med perfekt konsistens - og få samtidig mit bud på lækre og sunde toppings. -- data-lazy-srcset= Madbanditten.dk” width=”651″ height=”904″>
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

HUSK TOPPINGS!

Toppings er den halve glæde her. Jeg bruger disse:

HVAD ER TIGERNØDDER?

Tigernødder kaldes også Chufa eller jordmandler og er faktisk slet ikke en nød men en rod. Jeg har tidligere skrevet om den HER. Dengang blev deres entrée i mit køkken lidt tam, men de har siden gjort en ny glad entré.

I lang tid har jeg hver dag spist en lille håndfuld, som har været udblødt i koldt vand i køleskabet i min. 24 timer og dem har jeg også brugt som topping på min chiagrød. I New York købte jeg en pose revede tigernødder, og de har fungeret perfekt som topping. Jeg kan ikke helt gennemskue, hvordan de er lavet, men så snart jeg ved det, får I en opskrift på dem.

Tigernødder har en lækker sej konsistens og en naturlig sød smag, og så er de en super kilde til resistent stivelse. Dvs. at de passerer ufordøjet igennem tarmsystemet ned til tyktarmen, hvor de bliver til føde for de gode bakterier.

Læs mere om resistent stivelse og hvorfor det er vigtigt her: HVAD ER RESISTENT STIVELSE?

Du kan købe tørrede chufa i helsekosten eller fx HER.

ET PAR ANDRE OPKLARENDE SPØRGSMÅL

Skal det være den Extra Creamy kokosmælk fra Santa Maria?

Jeg er tilbøjelig til at svare ja. I hvert fald synes jeg, at resultatet bliver så meget lækrere med denne.

Jeg har dog ikke testet alle andre mærker på markedet, men før du afskriver chiagrøden her som noget makværk, synes jeg, du skal prøve at udskifte din kokosmælk med den Extra Creamy her.

Den er i karton (og ikke i dåse) og fås i flere supermarkeder efterhånden, bl.a. hos Nemlig.com til min store glæde og så ses den faktisk også tit som spotvare i Netto.

Kan jeg ikke bruge mandelmælk, anden nøddemælk eller light kokosmælk?

Nej. Og jo. Du kan jo bruge lige præcis, hvad du vil, men hvis du erstatter et dejligt fuldfedt produkt som kokosmælk med et vandet, fedtfrit plantemælksprodukt får du altså ikke samme konsistens. Eller smag eller mæthed for den sags skyld.

Men du kan sagtens lave chiagrød med andre typer væske. Det bliver bare anderledes. Bedste erstatning for kokosmælk vil jeg synes er fløde, evt. fortyndet med vand.

Hvad er kokos-‘nutella’?

Det er bare kokossmør blandet med kakaopulver. Det smager uhørt godt og opskriften har du her: KOKOS-‘NUTELLA

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

12 kommentarer til “Kakao-chiagrød med mysli, tigernødder og kokos’nutella’”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Jeg har svært ved at finde Santa Marias ekstra creamy cocosmælk. Helsebixen forhandler den ikke mere. Alm. Cocosmælk giver ikke så lækker en chiagrød. Hvad vil du anbefale i stedet for?

  Vh Tina

  Svar
  • Ja den er vist udgået. Änglamarks (den i karton) er næsten identisk, synes jeg. Virkelig lækkert produkt.

   Svar
 2. Kære Jane, tak for rigtig god inspiration og læsestof. Jeg har det lidt stramt med kokossmag, så ligesom en læser længere oppe i tråden er jeg nysgerrig efter, om du har erfaring med fx mandelmælk som alternativ til kokosmælken i chiagrød?

  Svar
  • Jeg synes, der er flere ting i det. Du kan sagtens lave chiagrød med mandelmælk. Du kan lave chiagrød med alle væsker. Men når du erstatter et fuldtfedt produkt som kokosmælk, som indeholder 17-20 g fedt pr. 100 g med et helt fedtfrit produkt som mandelmælk eller lign. så får du også et andet resultat, både hvad angår smag, konsistens, energiprocentfordeling og mæthed. Nogle har anbefalet hjemmelavet nøddemælk, hvor mælken er så finpureret at der ingen pulp er at si fra. Det kunne være et alternativ. Et andet alternativ er fløde, evt blandet med en sjat vand men personligt synes jeg, den kræver lidt tilsat sødme for at smage rigtig godt. Men leg lidt med det, indtil du finder en variant, du kan lide :)

   Svar
 3. Vi spiser chiagrød hver eneste morgen. Den er lavet på mandeldrik fra Naturli. Ville gerne prøve den lidt anderledes, men bryder mig meget lidt om kokus… Så går denne overhovedet an? Smager den meget af kokus? Og bliver den meget fast i konsistens?

  Svar
 4. Jeg synes også, at Änglemärks kokosmælk fungerer rigtig godt til formålet, man skal bare huske at ryste dåsen, inden man åbner den. Jeg har dog holdt lidt kokosmælkpause, da jeg helst vil have den både økologisk og i BPA-fri indpakning, men nu udfaser COOP heldigvis alt BPA i deres økologiske sortiment (hvorfor de ikke gør det i deres konventionelle, er et godt spørgsmål).
  Cashewmælk, hvor man ikke sier nødderne fra efter at have blendet det, er også super lækkert i chiagrød, smoothies osv. Den er dejlig fed, netop fordi nødderne stadig er med, og smager super lækkert. Jeg plejer bare at blende 100 g iblødsatte cashewnødder med 1 liter vand.

  Svar
  • Ja lige netop Änglamarks havde jeg tænkt på at prøve, men jeg kom aldrig til det. Vi handler oftere i Irma, og de har deres egen, som er vildt lækker men som skiller og bliver fast i køleskab og derefter ikke er så velegnet her. I øvrigt troede jeg at Änglamarks kokoosmælk havde været BPA-fri hele tiden… :-/

   Cashewmælk lyder dejligt. Jeg får desværre bare sygt ondt i maven af cashewnødder (sådan gravid-i-6-måned-agtig ballonmave-ondt – piv!)

   Det undrer mig at ikke flere vælger at lave kokosmælk i karton. Ved du hvad det skyldes?

   Svar
 5. Åh! Tak for reminderen – det er alt for længe siden at jeg har fået chiagrød. Og jeg har enorme mængder frø på lager fra sidste Buywholefoodsonline-bestilling.
  Jeg synes normalt at ren grød på kokosmælk mangler syrligt modspil, fx i form af bær, men måske det er anderledes med kakaoversionen?
  Kh og rigtig god lørdag,
  Anne

  Svar
  • Ja, det er nemlig præcis det, jeg synes, den er. Kakaoen er jo lidt bitter i det og grøden virker derfor ikke helt så fed, eller hvad jeg skal kalde det. Og så er alt jo bare generelt bedre med raw kakao :)

   Svar