Gode podcasts (om LCHF, paleo, “real food” eller ketogen kost)

Her har jeg samlet en række anbefalinger til gode podcasts om sundhed til dig, der godt kan lide at lytte dig til læring.

Jeg er normalt ikke god til at lytte mig til læring. Jeg er mere læsetypen. Men på det seneste er jeg begyndt at lytte til gode podcasts, og det har… hvis ikke revolutioneret, så i hvert fald beriget mine gåture.

Jeg er stadig lidt ny til podcasts og har langt fra fået undersøgt markedet grundigt. Men i dag vil jeg dele nogle af mine foreløbige favoritter med dig.

De kredser allesammen om en real food- tilgang til sundhed, altså den tanke at den mest optimale kost for mennesket er en kost, der er så naturlig og minimalt forarbejdet som muligt.

Flere af dem handler desuden om LCHF/ketogen kost, hvilket for mig er virkelig interessant at høre mere om.

ROBB WOLF – THE PALEO SOLUTION

Hvis du ikke kender Robb Wolf, så er han forfatter til bogen The Paleo Solution og måske det mest sympatiske menneske i verden. Og hans stemme er så rar, at jeg har lyst til at lytte til ham forevigt.

Robb Wolf er måske nok paleo, men han er også LCHF/keto-entusiast og har selv levet en ketogen livsstil i en årrække.

I sine podcasts inviterer han en gæst “i studiet” og dykker ned i et emne, som vedkommende har forstand på. Og det er ganske lærerigt. Hvis jeg skal fremhæve to, jeg virkelig har nydt, må det blive disse to:

 • Interview med Jason Fung (episode 320)
  Jason Fung er forfatter til bogen The Obesity Code, som også kan anbefales, og han har nogle meget interessante betragtninger om fedme, vægttab og faste, som jeg bl.a. har haft oppe i mit nyhedsbrev. Og så er han skidesjov (og lidt grov). Jeg var topunderholdt i den time podcasten varede, og det var denne podcast, der virkelig fik mig hooked på at lytte til flere.
 • Interview med Nina Teicholz (episode 231)
  Nina Teicholz er forfatter til den meget anmelderroste bog The Big Fat Surprise, som tager os med en tur igennem historien for at se på, hvordan vi er endt med kostråd, der fordømmer mættet fedt og foreskriver store mængder kulhydrater. Podcasten handler om det samme. Det er en svær historie at fortælle, uden at det lyder konspirationsteoretisk, men Nina gør det med bunker af videnskabelige referencer i baghånden. Tidligere på året skrev hun en sønderlemmende kritik af de nye amerikanske kostråd i artiklen The scientific report guiding the US dietary guidelines: is it scientific?, som blev bragt i British Medical Journal. Det førte til at 180+ forskere underskrev et brev for at få BMJ til at trække artiklen tilbage. Jo, det går (heller) ikke stille for sig, når der diskuteres sundhed og ernæring i USA.

KETO TALK WITH JIMMY MOORE AND THE DOC

Jimmy Moore kender du måske fra hans anden meget populære podcast, Livin’ La Vida Low Carb. Han er blogger og forfatter til bøgerne Cholesterol Clarity og Keto Clarity.

I Keto Talk svarer han og Dr. Adam Nally på spørgsmål fra lytterne om at spise ketogen kost (LCHF/striks LCHF).

Jeg har lyttet til de fleste og har følt mig topunderholdt. Jimmy Moore har en virkelig spøjs og meget amerikansk humor, som får mig til at grine, mens doc Nally er super dygtig til at svare på de mange spørgsmål på en relativt letforståelig måde.

Hvis du er interesseret i striks LCHF/ketogen kost og livsstil, kan jeg varmt anbefale denne.

Tag dog din skepsis med ombord. Stilen er meget amerikansk og udgangspunktet for alle svar er, at en ketogen kost kan fikse EVERYTHING.

Jeg er enig med dem i, at der kan ske magi i den ende af spektret og har også igennem årene været vidne til nogle vilde og uforklarlige forvandlinger, men jeg er nok ikke parat til at gå så langt som at anbefale ketogen kost som erstatning for de officielle kostråd.

Men bestemt interessant.

Find podcasten her: Keto Talk

Jeg lytter også til Fasting Talk som også er med Jimmy Moore, men min begejstring for den er lidt mindre. Om end jeg finder emnet uhyre interessant.

EAT, MOVE AND LIVE BETTER (PRECISION NUTRITION)

Hvis du ikke kender Precision Nutrition, så kalder de sig verdens største Nutrition Coaching Company.

De har en evidensbaseret tilgang til sundhed og en behagelig afstandstagen fra one size fits all-idéen. Snarere end at fokusere på at trække én enkelt diæt ned over hovedet på alle, arbejder de med vaneændringer og med at få de mennesker, de har i forløb, til at lykkes på den lange bane med at implementere en – for dem – realistisk strategi.

Deres podcasts er mest oplæsninger af indlæg fra deres hjemmeside. Jeg tror snart, jeg har lyttet til dem alle, og de er interessante, lærerige og underholdende.

Det var bl.a. ad den vej, at jeg kom på at faste mig fra jetlag, da vi var i New York.

Find podcasten her: Eat, move and live better

HÄLSOHORMONER

Denne svenske podcast er  jeg også blevet rigtig glad for. Den handler om hormoner, som jo på en eller anden måde har indflydelse på det meste i vores liv.

Jeg holdt især af episoden med Therese Renåker, som er min tidligere underviser. Hun er superdygtig.

Find den her: Hälsohormoner

STEM TALK

Stem Talk er i den tungere ende med mere nørdede og teoretiske podcasts. Jeg har lyttet til episode 14 med Dominic D’Agostino, som forsker i “nutritional ketosis”, dvs. striks LCHF/ketogen LCHF og den helbredende eller forbedrende effekt kosten virker til at have på en række meget forskelligartede sygdomme. I podcasten taler han bl.a. meget om cancer og om hvordan det at sætte kroppe i ketose måske kan bremse tumortilvækst.

Tumorer og cancerceller er glukoseafhængige og ved at skifte kroppens brændstof fra glukose til ketonstoffer sulter man så at sige cellerne. Bemærk at der ikke er tale om at erstatte traditionel cancerbehandling med kostterapi men snarere bruge den som et supplement. Han taler bl.a. om hvordan ketonstofferne kan svække cancercellerne og gøre dem mere modtagelige for den traditionelle behandling

Forskningen er dog endnu på begynderstadiet og der er endnu mest testet på dyr (siger han). Han er dog helt klar i spyttet om at hvis han selv eller en nær ham blev ramt af cancer, ville han ikke vente på forskning men sætte ind straks med ketogen kost og faste.

Find podcasten her: STEM TALK

EN LILLE BONUS

Og hvis jeg lige skal flette en enkelt mere ind, så er jeg netop startet på at lytte til Chris Kressers Revolution Health Radio. Der ligger også en masse spændende podcasts om en række forskellige emner indenfor samme kategori som de ovenstående.

Find den her: Revolution Health Radio

Har du lyttet til nogle spændende podcasts, tager jeg meget gerne imod anbefalinger. ♡

Lyt og Lær: 4 gode podcasts (LCHF, paleo, real food, keto), du kan lytte til i løbet af sommeren. Anbefaling fra Madbanditten.dk

Gode podcasts (om LCHF, paleo, "real food" eller ketogen kost)

Udskriv Pin
|

Sådan gør du

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

11 kommentarer til “Gode podcasts (om LCHF, paleo, “real food” eller ketogen kost)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Nej, det er 320. Det hedder den i hvert fald på min iphone. Selve podcasten hedder “Episode 320 – Dr. Jason Fung – Obesity, Insulin, Diabetes and Weight Management”.. Den er fr 10. maj 2016.

   Svar
 1. Er lige startet på barsel, og dette er da en fantastisk idé til gåturen med barnevognen og vores lille Dianna, som er vores lille mirakel-LCHF-baby. Efter 6 år med IVF gav vi op, og jeg begyndte LCHF for at finde min krop igen og vupti helt uventet blev jeg naturlig gravid efter 3 år på LCHF, da min krop var i balance igen.
  Meget passende med lowcarbpodcasts i ørerne, når man lufter sin lille mirakelbaby, synes du ikke?
  Tusinde tak for dette indlæg (og alle dine andre) ! Du er en fantastisk inspiration!

  Svar
  • Og tusinde tak til dig for den historie. Hvor er det bare fantastisk og kæmpestort tillykke med det! <3

   Svar
 2. Tak for forslagene ? Nourish Balance Thrive med Robb Wolf er rigtig god, mange gode emner. Ørepropperne i, hunden i snor og ud at trave samtidig med at man lærer en masse .

  Svar
 3. Tusind tak for tips – elsker podcasts!!! Tim Ferris taler faktisk også en del om især ketogen diæt i nogle af de interviews han har lavet. Nå ja, og så synes jeg bare generelt han har en suveræn podcast?

  Svar