Jordbærkage med vaniljecreme (glutenfri & sukkerfri)

Om sommeren skal man spise jordbærkage med vaniljecreme! Her har de søde jordbær fået selskab af en blød mandelbund med mazarinsmag, lidt mørk chokolade og en vaniljecreme.

Og så er sommerferien vist også skudt i gang! I går var Søren og jeg til voksenfest, sådan rigtig voksenfest faktisk. Med taler og sange og dans. Jeg endte aftenen i baren, hvor jeg drak gajolshots og det ved alle jo er en super idé.

Jeg var ret meget… skal vi kalde det… ‘ude af kontrol’, da jeg var yngre. 30’erne brugte jeg på at være meget fornuftig med små børn og job og nu hvor jeg nærmer mig 40, er det, som om jeg bliver yngre for hvert år, der går. Er der andre end mig, der har det sådan? Under alle omstændigheder synes jeg, det tegner lovende for 40’erne!

I morgen starter Silas fodboldskole og Vega summercamp med dans, og jeg begynder stille og roligt at skrue ned for arbejdet her på bloggen for at lave nogle andre spændende ting bag kulissen, om man vil, inden vi starter rigtig ferie om 2-3 uger.

Imens kan I nyde denne dejlige jordbærkage med vaniljecreme, som er en af mine favoritkager. Den og så sommertærten med bær fra Mæt & Slank. De to er de to kager, jeg vender tilbage til hver sommer.

Lav din egen jordbærkage - denne er glutenfri og sukkerfri og smager helt fantastisk! Nem opskrift her: Madbanditten.dk

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

JORDBÆRKAGE MED VANILJECREME – 8-10 PERSONER

SÅDAN

Det øverste billede er taget af Columbus Leth og opskriften er fra LCHF Brød & Kager.

linje.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min gratis guide til at stoppe med at spise sukker i fire nemme trin.

JA TAK – TILMELD MIG NU!

Jordbærkage med vaniljecreme - glutenfri og sukkerfri og helt utroligt lækker. Find opskrift her: Madbanditten.dk

Jordbærkage med vaniljecreme

Udskriv Pin
Lækker glutenfri sommerkage.
10
|
40 min

Ingredienser

Bund

Vaniljecreme

  • 400 g mascarpone
  • 100 g cremefraiche 38%
  • 1 spsk SukrinMelis reklamelink
  • 1 tsk vaniljepulver

Jordbær og pynt

  • 1 bakke søde jordbær
  • mynteblade

Sådan gør du

Bund

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Pisk æg og Sukrin Gold godt sammen.
  • Hæld fløde, mandelessens og det smeltede smør i og pisk lidt mere.
  • Rør alle de tørre dele sammen og bland dem godt med den våde del. Lad dejen stå og hvile lidt, imens den sætter sig.
  • Herefter hælder du den over i en springform, hvor du har lagt et stykke bagepapir i bunden. Glat dejen ud med en dejskraber. Skyl den i koldt vand, hvis den klistrer for meget til dejen.
  • Sæt kagen i ovnen og bag den i ca. 15-20 minutter. Bunden er færdig, når den er gyldenbrun.
  • Tag bunden ud af ovnen. Fordel den hakkede chokolade over og sæt den tilbage i ovnen i et par minutter. Tag kagen ud og smør chokoladen jævnt ud med en bagepensel eller dejskraber.
  • Flyt bunden over på et fad eller en tallerken og lad den køle af i køleskab, til chokoladen er stivnet.

Vaniljecreme

  • Rør mascarpone med cremefraiche, SukrinMelis og vaniljepulver.

Jordbær og pynt

  • Vask jordbærrene og skær dem i skiver.
  • Smør vaniljecremen på den afkølede bund og fordel jordbærskiverne ovenpå. Pynt med lidt mynteblade inden servering.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

24 kommentarer til “Jordbærkage med vaniljecreme (glutenfri & sukkerfri)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Det ved jeg simpelthen ikke. Jeg hælder mest til nej men det er ikke noget, jeg har overvejet at prøve…

      Svar
  1. Har prøvet at lave denne jordbærkage idag, den er virkelig lækker, kan klart anbefales.
    :-)

    Svar
    • Hej Sabrina
      Ja det erstatter du bare med sukker. Det passer cirka 1:1. Mine kager er dog ofte ikke så søde så smag evt. lige til undervejs og se om du vil have mere sødme i❤️

      Svar
  2. Uhmm. Jeg lavede denne kage i fredags og der var da lidt tilbage til lørdag og den er lige så god som dagen efter :)

    Svar
  3. Hvis jeg nu skal have den med på arbejde, kan jeg så lave bunden og cremen aftenen før og samle den om morgenen? Eller er det bedst at lave bunden om aftenen, cremen om morgenen og så samle den nede på arbejdet lige inden servering? :)

    Svar
  4. Hvis nu man kun har hele mandler men selv laver til mel – kan man så lave dejen? Kan ikke nå at få fat i fedt reduceret mel idag og har vildt lyst til kagen idag :) Ser bare så lækker ud!

    Svar
    • Nej desværre. Det fedtreducerede er ekstremt fiberrigt og er det, der får bunden til at hænge sammen. Bruger du almindeligt mandelmel, får du en slags omeletbund.
      Så spis hellere dine jordbær med vaniljecreme og gem kagen til en anden god gang :)

      Svar
  5. Hey Jane! :D
    Det lyder som en lækker opskrift! Men jeg kan ikke tåle mælkeprodukter mere desværre! Er ellers kæmpe fan af ost :(
    Har du en god idé til hvad jeg ellers kan bruge? :D
    Du er forresten helt vildt inspirerende og mega sej! Tak fordi du er dig! :D

    Svar
  6. Wohoo så er min sommer straks bedre. Du er stor inspiration både på madsiden men også måden du anskuer livet på er jeg ret vild med.
    Jeg vil prøve at piske lidt mindre og se hvad der sker. Tak for tilbagemelding.
    Ha en super søndag ?

    Svar
    • Nej, det kan du desværre ikke. For at dejen skal hænge sammen skal det være det fiberholdige mandelmel fra Funktionel Mad. Og tak :)

      Svar
  7. Ser super lækker ud mums. Jeg lavede rabarber/jordbær trifli fra bogen året rundt i går. Den er også bare sol og sommer. Jeg lavede cremen og kompotten dagen i forvejen, så den bare skulle “lægges” sammen. Jeg støder dog på et gentagende problem at cremen bliver lidt gummi agtig det sker også når jeg pisker fløde og sukrin. Jane ved du hvor den går galt?
    Kommer til at savne dine indslag over sommeren. Men du må have en god velfortjent sommerferie.

    Svar
    • Nej det synes jeg ikke lige jeg ved. Min creme er også meget fast eller hvad vi skal kalde det. Men faktisk har jeg hørt fra nogle, der oplever at cremen bliver helt flydende. Jeg ved faktisk ikke om det sker, hvis man pisker for meget eller for længe…

      Jeg kigger forbi et par gange i løbet af sommeren, tror jeg. Så helt fri fra mig bliver du ikke ;-)

      Svar