Chokoladebrud med hasselnødder og havsalt

Chokolade med salt er min absolutte yndlingsvariant over dem alle. Det ses også tydeligt her på bloggen, hvor du både finder chokolade med saltede macadaminødder, chokolade med saltede mandler og en af favoritterne chokolade med pekannødder og havsalt.

Ja og nu altså også med hasselnødder og havsalt.

I dag skal jeg til New York, og det glæder jeg mig for vildt til. Det er kun Søren og jeg, der skal afsted, så det er ren voksentur. Og selvom vi jo fx i Paris havde Silas og Vega med på nogle ret vilde restauranter, så er det altså anderledes, når børnene er med. Vi skipper fx før-dinner-drinken, fordi vi er nødt til at spise tidligt, for at få ungerne i seng inden de er segnefærdige, så vi sidder som de første ude på restauranterne, når de åbner. Jeg er ikke begavet med børn, der kan holde sig vågne om aftenen.

Og det er fint nok, helt sikkert, men anderledes end når man kun rejser voksne.

Vi har suget en masse tip til os allevegne fra, men sidder du med nogle gode idéer til must-do’s (eller endnu bedre must-eat’s), så hold dig endelig ikke tilbage. Og ellers deler jeg selvfølgelig alle vores gode tip, når vi er hjemme igen.

Husk at følge med på Snapchat (janefaerber), hvis du vil “med” til New York.

Chokoladebrud med hasselnødder og havsalt - en forførende chokoladesnack - opskrift her: Madbanditten.dk

1 CHOKOLADEBRUD

SÅDAN

PS: hørte jeg nogen spørge om, hvordan det går med ikke at spise sukker? Det synes jeg, vi skal tage en snak om efter New York! ;-)

linje.png

Jeg er flittig på nyhedsbrevet i øjeblikket. Er du tilmeldt? Hvis ikke, kan du gøre det her: 

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrev!

Chokoladebrud med hasselnødder og havsalt - en forførende chokoladesnack - opskrift her: Madbanditten.dk

Chokoladebrud med hasselnødder og havsalt

Udskriv Pin
10
|
10 min

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade
  • 1 stor håndfuld hasselnødder
  • havsalt gerne i flager, der kan knuses

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne på en tør pande ved mellem varme, til de knitrer og begynder at dufte.
  • Nulr de værste skaller af med et viskestykke og hak nødderne groft.
  • Smelt chokolade i vandbad.
  • Fordel nødderne i en form beklædt med bagepapir og drys havsalt over. Jeg bruger sådan noget flagesalt, som jeg maser mellem fingrene. Vær ikke bange for at putte salt i chokoladen men selvfølgelig skal den ikke dænges helt til. Efter nogle gange ved du, hvor meget salt, du foretrækker.
  • Hæld den smeltede chokolade over og rør lidt rundt og sæt hele balladen i køleskab. Når chokoladen er stivnet, tager du den ud og brækker eller skærer rustikke stykker af den.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

11 kommentarer til “Chokoladebrud med hasselnødder og havsalt”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Ved ikke om det er for sent med dette tip, og det er også 100 år siden jeg rejste til NY med arbejdet. Men vi kunne lide at tage en tur med den (dengang?) gratis færge til Staten Island og tilbage. Det er et fantastisk view man får af NYs skyline fra vandet. Dengang spiste vi også på overdådigt gode kinesiske, indiske og pakistanske restauranter. Havde du sagt til i lidt bedre tid, havde jeg sørget for insidertips fra en ven der er flyttet derover, men måske til næste gang?

    Svar
    • Vi var faktisk på vej ned til færgen, men endte med at springe den over. Eller rettere, udskyde det til næste gang, hvor vi vil have ungerne med. Til næste gang tager jeg gerne imod restaurantanbefalinger :)

      Svar
    • Jeg tager cirka to drys, dvs. samler flagesalt mellem fingrene og knaser det ud. I alt er det vel… 0,5 tsk. Jeg ved det ikke.

      Svar
  2. Hvis I gerne vil have ægte amerikansk barbecue – faktisk det bedste, vi har fået ud af vores mange ture -, så prøv Mighty Quinns. Deres ribs var fantastiske, og man vælger selv tilbehør, så der skulle være noget for enhver smag. Det er virkelig et sted, jeg husker tilbage på med meget stor længsel og anbefaler til alle!

    Svar
  3. The tenement museum, er vildt godt, Det svare lidt til det københavnske arbejder museum. Og så er der en nedlagt højbane strækning der er lavet om til lækker park, hvor det er oplagt at gå en tur og drikke is kaffe. Mener det hedder high rise eller noget i den retning. Rigtig god tur ?

    Svar
  4. Hvilken chokolade bruger du? De ser så lækre ud! Tror jeg vil lave dem i næste uge hvor min far skal på besøg, det er nemlig hans absolut yndlings.
    God tur til NY.

    Svar
    • Jeg bruger enten en meget mørk chokolade eller en xylitol-sødet en fra Plamil. Gå efter din egen favorit :)

      Svar