Koldskål-pannacotta med bagte rabarber

Pannacotta med smag af koldskål og toppet med søde, bagte rabarber er jo den perfekte sommerdessert! Panna cotta er generelt en ret taknemmelig dessert at lave low carb og især hvis man har vænnet sig af med at alting skal smage hvinende sødt og derfor ikke behøver tilsætte store mængder sødning. Foretrækker man en sødere dessert, kan man dog fint øge mængden ift. min opskrift.

Koldskål panna cotta med bagte rabarber

Panna cotta er en taknemmelig low carb dessert, mens rabarber er lidt vanskeligere, idet de kræver en del sødme. Jeg har brugt så lidt sødning som jeg synes var muligt, men tilpas selv graden af sødme til dine smagsløg.

Både mand og ungerne syntes denne var superlækker.

Vil du hellere have “almindelig” koldskål, har jeg flere gode varianter her: Min bedste koldskål med kammerjunkere

Koldskål panna cotta med bagte rabarber. En dejlig og sødlig sommerdessert lavet uden raffineret sukker. Find opskriften her: Madbanditten.dk

Koldskål-pannacotta med bagte rabarber

Udskriv Pin
6
|
4 t

Ingredienser

Koldskål Panna Cotta

Bagte rabarber

  • 6 stængler rabarber
  • 150 g hindbær jeg brugte frosne
  • 2-3 spsk sødning jeg brugte Birkesød men Sukrin (reklamelink) eller andet kan også bruges*
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 0,5 dl vand
  • evt. lidt frisk mynte til drys

Sådan gør du

Panna Cotta

  • Hæld fløde, citronskal og -saft, stevia og vaniljepulver i en kasserolle og lad det koge op til kogepunktet. Sæt til side og lad det afkøle lidt.
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5-10 minutter. Tag dem op, vrid væsken ud af pladerne og rør dem ind i den lune fløde.
  • Hæld flødemassen i små serveringsglas og sæt i køleskab nogle timer, til de er helt kolde og stive.

Bagte rabarber

  • Opvarm ovnen til 150 grader.
  • Skær rabarber i aflange, mundrette stykker og fordel dem i et smurt, ovnfast fad sammen med hindbær. Drys med din valgte sødning.
  • Rør vaniljepulver ud i vandet og hæld vandet ned i bunden af det ovnfaste fad.
  • Bag rabarber og hindbær i ca. 30-40 minutter. Lad dem afkøle helt.
  • Server dine panna cotta med en skefuld bagte rabarber på toppen.
  • Drys evt. lidt finthakket mynte over inden servering. Har du bagte rabarber i overskud, smager de dejligt ovenpå yoghurt også.

Noter

**tilpas selv mængden af sødning til dine smagsløg. Mine desserter er generelt ikke særligt søde.
Koldskål panna cotta med bagte rabarber. En dejlig og sødlig sommerdessert lavet uden raffineret sukker. Find opskriften her: Madbanditten.dk
Koldskål panna cotta med bagte rabarber. En dejlig og sødlig sommerdessert lavet uden raffineret sukker. Find opskriften her: Madbanditten.dk

Sommer uden sociale medier – igen i år?

Kan du huske mit eksperiment sidste sommer, hvor jeg tog hele julimåned fri fra sociale medier? Jeg lod bloggen her stå, slettede alle sociale apps fra min telefon og nød livet uden alle de input. Jeg har ikke helt besluttet, om jeg vil gøre det igen i år. Måske. Det var lærerigt og gav stof til eftertanke – og en hulens masse nye idéer til nye projekter!

Jeg husker tydeligt, hvordan idéerne og inspirationen var ved at flyde over på vores ferie hos min far i Sydfrankrig sidste år. Der var hedebølge i Sydeuropa, og vi lå en del af tiden og skvulpede i poolen men pludselig blev jeg ramt af en idé og fløj op af poolen og hen til computeren for at skrive den ned. Jeg skrev nærmest en hel bog på den ferie.

At arbejde på den måde føles helt utroligt.

Overstimulering af sociale medier?

Sociale medier er en kilde til overstimulering, er jeg helt overbevist om. I hvert fald hos mig. Og måske derfor, jeg nogle gange føler, at jeg “brænder sammen” i hovedet og bliver overvældet og derved handlingslammet. Og jeg hader virkelig følelsen af at være handlingslammet. Mit normale “jeg” er det modsatte af handlingslammet.

Kan du genkende noget af det og har du overvejet at holde pause fra sociale medier til sommer? Del gerne dine tanker med mig!

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

16 kommentarer til “Koldskål-pannacotta med bagte rabarber”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane, det er desværre ikke længere muligt at købe den orange Great Lakes gelatin fra Amazon, så jeg vil lige høre om du evt. har fundet den et andet sted eller har opdaget et godt alternativ?

    Svar
  2. Hej jane?
    Skal lige høre dig angående koldskål.
    Jeg laver jo helt klart dine koldskål, men i går gik det pænt stærkt og jeg valgte i min hungersnød at købe en færdig fra cheasy ….de skriver så at den er laktose og sukkerfri…dog står der under kulhydrat et sukkertal (husker ikke hvor meget) men at sukkeret kan forkomme fra frugt?
    Der er ingen frugt i sen jeg købte…jeg blev pænt skæptisk..og dog bællede jeg en halv liter…damn it !
    Hvad siger du Jane…?
    Tænker..den jeg laver af din med pisket fløde og kærnemælk, den er super og den jeg fortrækler..men er kærnemælk ikke som andet mælke produkter..jeg tænker, kan den laves med tykmælk,æg, fløde evt ?
    Knus Rikke ?

    Svar
    • Jeg kender ikke rigtig den koldskål fra cheasy, andet end at jeg er ret sikker på at sukkerfri her betyder, at den er sødet med Aspartam. Det gælder vist de fleste cheasy produkter.
      Og alle mælkeprodukter indeholder mælkesukker (laktose). Også dem, jeg bruger. :)

      Svar
  3. Hvis man nu gerne vil bruge sukker i stedet for stevia ved du så hvor meget man skal bruge? Det ser lækkert ud!

    Svar
    • Jeg tror nok, at 5 dråber stevia svarer til 1 tsk sukker. Det er jo ganske lidt men det er fordi mine smagsløg er helt afvænnet sukker. Smag derfor også gerne til, så du får den sødningsgrad, der passer dig :)

      Svar
  4. Det ser sør’me fristende ud, Jane! Må helt klart afprøves.Hvordan får man fingre i Great Lakes Gelatin, når de ikke leverer til Danmark? Kunne være interessant at prøve denne udgave af gelatine

    Svar
  5. Nu er din og min situation jo lidt forskellig (du lever vel nærmest af at være på de social medier, og kan derfor ikke undgå dem helt).. Men jeg har slettet Instagram, Twitter og Fb app fra min telefon, og det har de været i flere måneder. Det er virkelig dejligt, og jeg savner dem faktisk ikke. Jeg har også slettet alle mine spil, som hele tiden bippede med at nu skulle jeg se til dyrene eller høste kornet, og det er faktisk helt befriende. Jeg havde bildt mig selv ind, at jeg slappede af med mine spil og de sociale medier, men det passede slet ikke. De gav mig næsten stress, skulle hele tiden forholde mig til noget.
    Så hvis du kan, synes jeg bestemt du skal holde sommerpause igen i år.

    Svar
    • Ja, det er rigtigt, at min situation er en anden, men stimulansen tror jeg er den samme.
      Jeg spiller ingen spil og har aldrig gjort det. Lige med undtagelse af Wordfeud, som jeg hurtigt opdagede, at jeg slet ikke kunne administrere :)

      Og det med at slette apps fra min telefon har jeg også haft glæde af. Faktisk har jeg kun haft FB-app’en kortvarigt installeret siden sidste sommer. I stedet har jeg FB-sideadministrator-app’en, som hører til Madbandittens FB-side men den almindelige FB-app bruger jeg stort set ikke længere :)

      Svar
  6. Jeg overvejer selv en sommer uden sociale medier. Min kæreste og jeg har købt et hus, som vi overtager 1. juli, og jeg forestiller mig, at vi får nok at se til uden hele tiden at skulle opdateres på Facebook.
    Huset skal have en gedigen makeover, og det kunne virkelig være fedt at være 100% til stede i starten på vores nye kapitel.

    Men altså… Tæller forandringerne overhovedet, hvis man ikke skriver om dem på Facebook? ;)

    Svar
    • Åh, det kan jeg sagtens følge dig i! Og tæller det overhovedet? Godt spørgsmål! Min oplevelse sidste år var, at de ting, jeg tidligere ville have delt på sociale medier, pludselig forekom mig helt uvedkommende at dele. Som om mit perspektiv ændrede sig. Og det er da egentlig tankevækkende.

      Svar