Açai Bowl – i en grøn version

Hvis du er på Instagram, er du næsten helt sikkert stødt på den populære og meget hypede Açai Bowl. En slags frugtsmoothie-skål med Açai-pulver, som er en frugt af en art fra fremmede egne med en række mirakuløse egenskaber tilsyneladende og så pyntet med alverdens toppings.

Jeg er alt for skeptisk af natur til at tro på magiske pulvere, men der må alligevel være noget effektiv markedsføring i gang, for jeg ender tit med at købe dem. Hvordan det går til, kan jeg ikke helt forklare.

Men altså, jeg fandt en pose Açai-pulver inde bagerst i mit køleskab. Her stod den sammen med det tørrede havtornpulver, hindbærpulveret og spirulinapulveret. Og hvis jeg skal udstille mig selv lidt mere, så har jeg Lucumapulver og Macapulver i skuffen. De to sidstnævnte smager rigtigt godt, så det kan til en vis grad retfærdiggøre deres eksistens, men det er da lidt pudsigt, ikke?

Ikke desto mindre spiste jeg i går min første Açai Bowl. Og den smagte såmænd da udmærket. Den ville også have smagt udmærket uden Açai-pulveret i, er mit gæt.

Jeg proppede en masse grøntsager i, så det i virkeligheden var en kamufleret greenie bowl. Sådan foretrækker jeg nu engang mine smoothie-bowls.

Açai Bowl - upgraded version with hidden veggies. Even healthier now! Recipe here: MyCopenhagenKitchen.com

Açai Bowl

Udskriv Pin
Den grønne variant med skjulte grøntsager.
1
|
10 min

Ingredienser

 • 170 g broccoli frost
 • 30-40 g spinat frost
 • 100 g blåbær frost
 • 30 g banan
 • 0,5 tsk vaniljepulver
 • 2 spsk Açai-pulver
 • 1 dl kokosmælk

Sådan gør du

 • Blend hele baduljen til en dejlig cremet is-agtig smoothie.
 • Tilsæt lidt vand, hvis din blender ikke vil arbejde med de frosne grøntsager. Vitamixen er et taknemmeligt bekendtskab og tager det hele, som det er.
 • Pynt med toppings.

Noter

Vigtigt punkt: Pynt med alverdens toppings. Jeg havde dette på: bananskiver, kokosflager, chiafrø, granatæblekerner, kakaonibs. bipollen og hampefrø. Det kan godt være, jeg ikke køber idéen med superfoods, men jeg elsker toppings! ;-)
Den populære Açai Bowl i en endnu sundere variant - denne gemmer nemlig på broccoli og spinat. Find opskriften her: Madbanditten.dk
Den populære Açai Bowl i en endnu sundere variant - denne gemmer nemlig på broccoli og spinat. Find opskriften her: Madbanditten.dk

Hvordan smager den?

Jamen, den smager bare af frugt. Personligt vil jeg hellere have en greenie-bowl. Jeg synes, de smager bedre. Fx min favoritvariant fra MADGLAD (adlink).

Se hvordan du laver den i denne lille video:

Grøn is med broccoli, spinat og mynte. Eller: Sådan får du ungerne til at spise broccoli frivilligt!

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

6 kommentarer til “Açai Bowl – i en grøn version”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Nyd din pause. ? Må lige huske at fortælle dig og andre… At bagt blomkålsmos med pikant. Er for lækker…. Skulle bruge den til at have med på job,måtte selvfølgelig liiige smage om den var ok. Jaaa dér blev ikke meget til aftensmaden. ?
  Glæder mig til at høre fra dig igen på den anden side af din velfortjente pause. Kh Linda.

  Svar
 2. Jeg tilsætter også altid noget grønt som spinat, broccoli eller grønkål. Og gerne også en avocado og noget ingefær. Jeg har en småtspisende unge på 2 år, og så er det altså rart at kunne give sådan en morgenskål fyldt med vitaminer til ham.

  Svar