Chokoladetærte på nøddebund

Jeg synes, du skal finde en, du kan forkæle med denne lækre chokoladetærte. Dog helst en, der vil dele kagen med dig, selvsagt!

Hvis der er én ting, jeg har lært af at blogge, så er det, at chokolade er en dødsensalvorlig sag.

Jeg har både fået problemer for at lave min egen chokoladejulekalender, for at kalde en raw chokoladekage for ‘naturlig’ og i øvrigt også fået læst op af chokoladebekendtgørelsen med præcisering om, hvornår man må kalde noget for chokolade.

Og point taken! Så denne gang vil jeg træde helt varsomt og bare sige dette:

Denne her chokoladetærte smager fabelagtigt godt!

Det, tror jeg godt stadig, man må sige ;-)

Læs også: Ting, du ikke må sige som madblogger

Chokoladetærte med peanutbutter - nem og vildt lækker glutenfri opskrift. --> Madbanditten.dk

Chokoladetærte på nøddebund

Udskriv Pin
Lav den dagen før spisning.
10
|
30 min

Ingredienser

Nøddebund

  • 100 g mandler
  • 100 g hasselnødder
  • 3 æggehvider
  • 30 g smør smeltet
  • 1 stor spsk kakaopulver
  • 0,5 tsk vaniljepulver

Chokoladefyld

  • 3 dl fløde
  • 200 g mørk chokolade
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g peanutbutter smooth

Sådan gør du

Nøddebund

  • Hak nødderne i foodprocessor. Jeg foretrækker dem sådan, at der stadig er lidt “grove nødder” imellem.
  • Hæld de hakkede nødder i en skål og bland med kakaopulver og vanilje.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i nøddeblandingen sammen med smeltet smør.
  • Mas nøddedejen i  bunden af en smurt springform eller en sandkage/brødform beklædt med bagepapir.
  • Opvarm ovnen til 170 grader og bag bunden i ca. 15-16 minutter. Lad bunden afkøle og lad den afkøle, så den er helt fast, inden du går videre.

Fyld

  • Smør bunden med peanutbutter.
  • Opvarm fløde til kogepunktet i en kasserolle. Tag den af varmen og rør chokoladen ind i fløden lidt efter lidt. I starten ser det grynet ud, men efter lidt tid bliver det til en glinsende lækker chokolademasse (eller ganache, som jeg tror, en ægte connaisseur vil kalde det).
  • Lad chokolademassen afkøle, til den bare er lun.
  • Hæld den lune chokolademasse over nøddebunden og sæt hele baduljen tilbage i køleskab. Her skal den nu stå i mange timer, rigtig gerne natten over, imens den sætter sig helt.
  • Skær kagen ud med en skarp kniv og server.
Chokoladetærte med peanutbutter - nem og vildt lækker glutenfri opskrift. --> Madbanditten.dk
Chokoladetærte med peanutbutter - nem og vildt lækker glutenfri opskrift. --> Madbanditten.dk

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

62 kommentarer til “Chokoladetærte på nøddebund”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Nødderne… Kære Jane, jeg har lovet kollegaerne kage og ville bruge din nøddebund til min, engang så elsket, philadelphia cheese cake.
    Denne gang skal den laves med sukrin og bunden skal af gode grunde ikke være med ladyfingers.

    Jeg kan ikke gennemskue om nødderne skal være rå eller ristet (hasselnødder) og om mandlerne skal være med eller uden skal.

    Svar
      • Hej Jane, tak for hurtig respons og jeg har sørme lavet din Key Lime Cheesecake – meget lækker.
        Men det fremgår stadig ikke om nødderne i denne opskrift, skal være ubehandlede eller ristet/kogt.

        Svar
        • Sorry, det var bare for at sige, at jeg synes, de bunde er mere velegnede. Jeg brugte nødderne, som de er i denne her. De kan sagtens ristes først. At koge dem ville være mærkeligt. Det ville jeg aldrig gøre.

          Svar
          • Jeg koger da mine mandler…. Hvordan skal jeg ellers få skrællen af dem?
            Farfar (Konditor) lærte mig at smide mandler i kogende vand 1-2 min. for at løsne skallen, de skal jo smuttes til nogle opskrifter; det troede jeg da at alle gjorde og bare rolig, mine hasselnødder rister jeg i ovn eller på pande for at løsne “huden”.

  2. Hej Jane,
    Hvilken størrelse form passer til mængderne.
    Jeg har en lav og en høj fra KitchenAid
    Bradepande 33x22x5,5cm og bageplade 33x22x2,4cm
    Kagen ser ikke så høj ud.

    Svar
      • Ja, nogle gange kunne jeg også bare læse opskriften HELT igennem, men var så ivrig i søgen efter kage til dagens fødselsdagsbarn. Har googlet mig frem til at husblas ingen kh indeholder, tænker måske at en mousse ville være lige så passende, som at koge fløde og chokolade op.

        Svar
  3. Så skal chokoladen-fløden bare køle af? mod ikk jeg har nogle glade kollegaer i morgen, når jeg har denne her med på arbejde? tak for dig Jane og din fantastiske blog? glædelig jul?

    Svar
  4. Mmmm den ser lækker ud? Kan den spises hvis man er på striks lchf??
    Synes ikk jeg kan se noget der gør jeg ikk kan nemlig, vil bare gerne være sikker?
    God weekend

    Svar
  5. Kære Jane
    For at citere en anerkendt digter, a name what is a name, a chocolate cake by any other name would still taste as yummy – var det ikke nogen lunde hvad han mente ;-)

    Svar
    • Nej jeg valgte det fra fordi jeg syntes fyldet var rigeligt sødt. Men det er selvfølgelig en smags sag :)

      Svar
      • Jeg må sige at familien blev svært skuffede over at der ikke var sukker i bunden – det (Sukrin gold) vil jeg helt sikkert komme i hvis jeg skal lave den igen!

        Svar
        • Svært skuffede alligevel? Hvis jeg lavede dessert til min familie og de reagerede med svær skuffelse, tror jeg, det er ret sikkert, at de ville få lov at lave deres egen dessert fremover.
          Når det er sagt, så er vi herhjemme fx ikke så vant til sød mad, så mine opskrifter er generelt meget lidt søde sammenlignet med traditionelle opskrifter. Personligt synes jeg, at kagen her var alt for sød. Det kan du have i baghovedet, hvis du en anden gang laver desserter efter mine opskrifter. Jo mindre sukker man spiser, jo mindre sødme skal der til, for at ting smager sødt.

          Svar
  6. Den ser super lækker ud – især for en nøddeelsker som mig ?
    Hvis jeg bruger en springform, hvor stor skal den være i diameteren?

    Svar
  7. Min kage har stået i køleskabet natten over, men chokoladen ovenpå er stadig blød.. Det er da ikke meningen vel??

    Svar
  8. Så er kagen lavet og står i køleskabet, å den kan blive klar til gæster i morgen – VILDT nem at lave og jeg rørte salt i undervejs i flædeopvarmning – der er vist også noget med, at den sikrer en glattere overflade. Spændt på smag – og havde kun cruncy Peatnutbutter – tror det går!

    Svar
  9. Jeg ønsker mig en “print venlig version” af alle dine opskrifter her på bloggen. Kan man ikke indføre den feature?

    Svar
  10. Lækkert :) Kunne man måske smøre et tyndt lag hindbærsyltetøj (hjemmelavet, uden sukker) på i stedet for peanutbutter? Tænker, at det kunne give et syrligt modspil til chokoladen…

    Svar
      • :-) der er vi ikke uenige :-) Mit spørgsmål gik på HVORNÅR du tilsætter det i processen?
        Til at starte med i den varme fløde eller først til sidst, så der evt. kan forekomme saltkrystaller i ganachen?
        Du har ikke skrevet det i fremgangsmåden ovenfor :-)

        Svar
  11. Kan du anbefale en chokolade uden sukker? Også gerne hvor det kan købes ? Købte valor sidst og er ikke så begejstret. Glæder mig til at prøve kagen ? Mvh Maria

    Svar
  12. Jeg har desværre ingen mor, men det skal bestemt ikke afholde mig fra at prøve din kage. Den ser helt uanstændigt lækker ud :)

    Svar
  13. Lyder lækkert! Men er ikke den store fan af peanutbutter.. Men det giver måske det sidste pift at komme det på, eller er smagen gennemteængende?

    Svar
  14. Hej Jane, kan man eventuelt bruge kokosolie i stedet for smør i denne opskrift?
    Mange hilsner Sarah :-)

    Svar
  15. Den her har jeg glædet mig til / håbet på at få opskriften af.
    Hvor er jeg lykkelig nu. Den vil jeg lave til mig selv og give resten af familien lov til at smage lidt. ?
    Mange tak Jane for dejlige opskrifter og snapchats.
    Mvh. Solrun

    Svar
  16. Mums, det ser lækkert ud ? Den bliver jeg nødt til at lave. Jeg er også sikker på,at det lige er noget for min mor, så hun må hellere få lov til at smage ?

    Svar
  17. Nøj hvor jeg glæder mig til denne…. Mine tænder har løbet I vand siden jeg så den på “snappen” forleden !!

    Og din bog er erhvervet og der bliver i høj grad eksperimenteret herhjemme. Babysteps – men vi er godt på vej.

    Svar
  18. Den ser fantastisk ud! Lige et spørgsmål: hvor er tallerkenen fra? Synes servicet på dine billeder altid er skønt ?. Tak for en super fin blog?
    Mvh Malene

    Svar