Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Tilbehør » Bagt blomkålsmos med Pikant flødeost

Bagt blomkålsmos med Pikant flødeost

7. april 2016 af Jane Faerber 26 kommentarer

Bagt blomkålsmos med pikant flødeost

Annonce for Arla

Denne opskrift på bagt blomkålsmos giver den traditionelle kartoffelmos kamp til stregen. Den er blød og cremet, har en pikant urtesmag og en næsten sprød ostetop. Love!

Nu går vi jo ellers en lunere tid i møde, og de tunge retter begynder stille og roligt at måtte vige pladsen fra lækre og lettere retter med asparges og salatgrønt. Og det er også dejligt. Men på kolde og blæsende dage vil jeg stadig have noget varmt og comfort food-agtigt, og her passer denne perfekt!

Opskriften er helt utroligt nem – lavet med bare 3 ingredienser!

Urtesmagen kommer fra den økologiske pikante flødeost fra Buko, og opskriften her er en af de fire, jeg har udviklet i samarbejde med Arla. I husker nok både de pikante madpakkevafler og den lækre krabbesalat, som jeg ved, flere af jer havde på bordet til påske. Jeg har én opskrift mere i ærmet til jer, og jeg tør godt sige, at jeg har gemt den bedste til sidst. Mere vil jeg ikke afsløre!

Bagt blomkålsmos med sprød ost på toppen. Denne bløde og cremede blomkålsmos med lækker urtesmag og med sprød ost på toppen vinder alles hjerter. Lavet med Pikant-ost - SÅ lækkert! Nem opskrift her - kun 3 ingredienser! --> Madbanditten.dk

Vi fik bagt blomkålsmos som tilbehør til kylling. Det fungerede superfint at få både smag og fylde fra tilbehøret, når nu kødet var magert og temmelig smagsneutralt. Fadet blev hurtigt tømt, og næste gang laver jeg dobbelt portion, så jeg kan sikre mig lidt rester til min frokost næste dag.

Bagt blomkålsmos med sprød ost på toppen. Denne bløde og cremede blomkålsmos med lækker urtesmag og med sprød ost på toppen vinder alles hjerter. Lavet med Pikant-ost - SÅ lækkert! Nem opskrift her - kun 3 ingredienser! --> Madbanditten.dk

BAGT BLOMKÅLSMOS – CA. 3-4 PERSONER

  • 1 blomkålshoved
  • 100 g Pikant Flødeost (fx den nye økologiske fra Arla Buko*)
  • 100 g revet ost (jeg brugte cheddar)
  • salt og friskkværnet peber

* kan købes i Kvickly, Bilka, Føtex, Superbrugsen og hos nemlig.com (og sikkert også flere steder)

SÅDAN

1. Fjern stok og blade fra blomkål, skær den i buketter og kog buketterne i letsaltet vand i ca. 10-12 minutter, eller indtil de er møre

2. Imens de koger, hælder du Pikant flødeost, halvdelen af den revede cheddar, dvs. 50 g i en stor skål.

3. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

4. Dræn vandet fra blomkålsbuketterne og hæld dem over i skålen til resten af ingredienserne. Mos med en gaffel eller pisk med elpiskeren, til du har en blomkålsmos med en konsistens, der passer dig. Hvor fin eller grov, du vil have den, er op til dig.

5. Hæld den over i et smurt ovnfast fad, drys resten af cheddarosten på toppen og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten på toppen er gylden. Hvis du vil, kan du slutte af med at give den et par minutter under grillen – det giver helt sprød ost på toppen. Nam nam!

6. Server, spis og vær glad!

Jeg havde en lille rest Pikant flødeost til overs, og den rørte jeg op med lidt fed cremefraiche og serverede som dip til grøntsagstænger. Stort hit hos ungerne – og undertegnede!

Bagt blomkålsmos med sprød ost på toppen. Denne bløde og cremede blomkålsmos med lækker urtesmag og med sprød ost på toppen vinder alles hjerter. Lavet med Pikant-ost - SÅ lækkert! Nem opskrift her - kun 3 ingredienser! --> Madbanditten.dk

Vil du bruge Keto til vægttab?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men er det tid til at prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

For en god og sikker start – start her: Keto på 4 uger

Måske vil du også læse

  • Peberfrugtsalsa - LCHF-vegetar: Peberfrugtbåde med peberfrugtsalsa og mozzarella --> Madbanditten.dkPeberfrugtbåde med peberfrugtsalsa og mozzarella
  • Ristet palmekål med chili og bacon - dejlig opskrift med palmekålRistet palmekål med chili og bacon
  • Blomkålsris – en verden af anvendelsesmuligheder
  • Hjemmelavet mayonnaise : Glem alt om hvad du tidligere har lært om at lave hjemmelavet mayonnaise og følg i stedet denne idiotsikre opskrift. Den er lavet på bare 1 minut! --> Madbanditten.dkHjemmelavet mayonnaise på 1 minut! (idiotsikker opskrift)

Skrevet i: Sponsoreret indhold, Tilbehør

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Malou skriver

    2. februar 2020 kl. 18:08

    Jeg var virkelig nervøs/spændt på om det var noget for os – vi var 2 voksne og en bebs på 8 mdr som fik spist det hele 🙈 Havde ikke forstillet os at det ville smage SÅ lækkert så vi fik bare kastet det ned 🙈

    Tusind tak for en masse lækre opskrifter !

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      2. februar 2020 kl. 23:00

      Ej hvor dejligt at høre❤️❤️

      Svar
  2. Linda Ladekarl skriver

    27. august 2019 kl. 18:42

    Pyha den er da alt for lækker, lige før man bli’r afhængig 😋

    Svar
  3. Susan Soll skriver

    2. september 2018 kl. 12:04

    Jeg kombinerede blomkål med glaskål da jeg kun havde lidt af sidstnævnte. Jeg havde ingen ost i men bunker af revet muskatnød, og konsistensen der var noget våd regulerede jeg med pofiber. Det lagde jeg ovenpå stegte løg/pølsestykker og puttede i ovnen. Det var en decideret fornøjelse. God opskrift.

    Svar
  4. Christina skriver

    17. juli 2018 kl. 16:50

    Vi brugte denne mos ovenpå en cottage pie, og det fungerede perfekt med masser af revet parmesan på toppen 😋

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      17. juli 2018 kl. 18:57

      Øøj hvor lækkert!!

      Svar
  5. Marie skriver

    21. februar 2017 kl. 21:00

    Har du erfaring med at lave mosen, fryse ned inden bagning og lave færdig på senere tidspunkt?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      22. februar 2017 kl. 15:42

      Nej det har jeg faktisk ikke. Jeg kan ikke lige lure om den mon bliver lidt grynet i det…

      Svar
  6. believeangelus skriver

    16. april 2016 kl. 09:50

    Så blev det afprøvet og det kan helt sikkert anbefaldes MUMS!

    Svar
  7. Gitte skriver

    12. april 2016 kl. 19:23

    Hej Jane, tusind tak for en fed blog og mange lækre opskrifter. Fik i dag lavet mosen, hold da op den smager godt. 😊

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      12. april 2016 kl. 20:01

      Hvor fedt at høre, Gitte! Og tak for de pæne ord! 🙂

      Svar
  8. Sanne Malling skriver

    9. april 2016 kl. 20:32

    Ville lige sende dig en tak for, ved inspiration, at ændre vores kost. Vi har været på siden i mandags og det går over al forventning. I dag har jeg så lavet din blomkålsmos og den var bare super lækker, men kunne næsten ikke spise noget, da den er ret fed i smagen….. Det skal siges at jeg aldrig har kunnet lide kogte grønsager, da de bliver ret søde af det, men denne her et super god.

    Tak for en virkelig god blog
    Sanne

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      10. april 2016 kl. 10:32

      Hvor er det dejligt med den slags tilbagemeldinger! Mange tak, Sanne! 🙂

      Svar
  9. Rikke Holmberg skriver

    8. april 2016 kl. 12:35

    Det smagte fortrinligt – Jeg har lige spist resten til frokost. Børnene syntes det lugtede af prut og nægtede at smage på det.

    Svar
  10. Denice skriver

    7. april 2016 kl. 17:53

    Øj det ser godt ud! Har faktisk været ud og købe en øko pikantost efter jeg så den her på bloggen. Det var jo totalt trip down memory lane!! Den spiste jeg så meget som barn 😉

    Svar
  11. Heidi R skriver

    7. april 2016 kl. 12:30

    ELSKER ELSKER ELSKER både din blog og dine bøger. Bøgerne er min godnat læsning uhhh det er altså godt. Selvom mine unger er fløjet fra reden glæder jeg mig vildt til at få fingrene i din nye bog du er så inspirerende. Har lige spist advokado med ost grillet i ovn. Syntes det lød mega mærkelig men mums for en frokost. Aftensmad stå helt klar på blomkålssnask nemt og lækkert. Tak fordi du giver så meget af dig selv du er 👍🏻.

    Svar
  12. Gitte skriver

    7. april 2016 kl. 09:54

    Fik det i går 😊 Jeg havde også broccoli og persillerod i, på den måde får jeg lokket flere slags grøntsager i min teenagedatter 😜

    Svar
  13. Fru Gertsen skriver

    7. april 2016 kl. 09:23

    Hvad kan de være at du salter vandet, når du skal koge blomkålene ud?
    Saltet hjælper jo med at holde strukturen i det.
    Det er vel lettere at koge ud når vandet er usaltet og så tilsætte salt og andre krydderier når det er lavet til mos?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. april 2016 kl. 09:26

      Det anede jeg simpelthen ikke! Super tip. Tak 🙂

      Svar
      • Fru Gertsen 😊 skriver

        7. april 2016 kl. 09:33

        Hihi… Så lidt, så lidt…
        Men det skal helt sikkert prøves!
        Min mand og jeg er gået “all in” på lchf siden nytår.
        Jeg kan mærke stor forskel på mine led – særligt i mine fingre, som ellers var meget smerteplagede (muligvis noget inflammatorisk gigtgøgl)…
        Og min mand har fået en noget mindre øl-vom.. selvom han ikke sulter – det er ski da win win…
        Så vi bruger flittigt din side til inspiration – og den skal du sørme have tak for 😃

        Svar
  14. believeangelus skriver

    7. april 2016 kl. 09:17

    Den må klart afprøves!, har længe savnet Kartoffelmos :D, 1000 tak for den 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. april 2016 kl. 09:26

      My pleasure! 🙂

      Svar
  15. Karina skriver

    7. april 2016 kl. 09:15

    Og putter man pofiber i, og pisket æggehvide og så igennem en sprøjtepose, får man det lækreste fritter

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. april 2016 kl. 09:27

      Whaaat? Hold nu op, hvor smart! Jeg har længe gået og leget med tanken om at lave nogle små bagte blomkålsmoskugler men kom aldrig videre med idéen. Fritterne lyder vildt lækre!

      Svar
      • Lis Espensen skriver

        9. april 2016 kl. 18:51

        Hvormeget pofibre skal der i???

        Svar
    • Kathrine Eg Mølhave skriver

      7. april 2016 kl. 19:41

      Skal man lade det køle, før man vender det med æggehviden?

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler