Gulerodsbrud med solsikkekerner

Gulerodsbrud. Sådan en blød og let sødlig bolle. Helt forblændet af den store succes med spinatbollerne, kastede jeg mig straks ud i en ny omgang bageri. Nemlig gulerodsbrud med solsikkekerner. Øj, dem elskede jeg, da jeg var ung.

Gulerodsbrud – glutenfrie gulerodsboller

Min opskrift på gulerodsbrud er jo både glutenfri og kornfri og altså stadig et godt stykke væk fra originalen, men jeg synes, de er et værdigt alternativ, og de smager forrygende med smør og ost (og med ost mener jeg selvfølgelig pålægschokolade!).

Det er dog alligevel mest ungerne, der nyder at spise disse til morgenmad. Jeg vil stadig hellere have æg, kød, grønt og fedt. Det er simpelthen sådan, jeg har det bedst.

Hvis man skal holde kaffeslabberas ville gulerodsbollerne her være fine og hyggelige på påskebordet. Sammen med den lækre appelsin-mandelkage fra i går fx.

Glutenfrie gulerodsbrud med solsikkekerner - en virkelig lækker low carb bolle-opskrift --> Madbanditten.dk

Gulerodsbrud med solsikkekerner

Udskriv Pin
6 stk
|
30 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 180 grader.
 • Blend eller pisk æg sammen med hytteost og smeltet smør og hæld blandingen i en skål.
 • Rør revet gulerod, halvdelen af solsikkekernerne, Pofiber, Sukrin Gold, kanel og kardemomme i og rør dejen godt sammen med en ske.
 • Læg klatter af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. De må godt se lidt “rustikke” ud, synes jeg. Det er ligesom en del af charmen. Drys den anden halvdel af solsikkekernerne på toppen og bag bollerne i ovnen i 15-17 minutter.
 • Opbevar bollerne i køleskabet eller fryser og lun dem i ovnen eller brødristeren inden servering.

Glutenfrie gulerodsbrud med solsikkekerner - en virkelig lækker low carb bolle-opskrift -- data-lazy-srcset= Madbanditten.dk”>
Glutenfrie gulerodsbrud med solsikkekerner - en virkelig lækker low carb bolle-opskrift -- data-lazy-srcset= Madbanditten.dk”>

Madbandittens Juleopskrifter

Tag alle mine bedste juleopskrifter med i køkkenet med denne lille jule-ebog.

Low Carb juleopskrifter uden gluten og uden sukker.

Madbandittens Juleopskrifter: 59,-

41 kommentarer til “Gulerodsbrud med solsikkekerner”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Er denne opskrift velegnet i lchf-kuren, tænker i forhold til Pofiber?
  Andet spørgsmål: må majsmel gerne bruges i kuren :)

  Svar
  • Hej Mathilde
   Pofiber er meget kulhydratfattigt og fint velegnet på LCHF. Det kan ikke sammenlignes med kartoffelmel, hvis det er deraf forvirringen opstår.

   Og majsmel er et nej. Majsmel er high carb og har ikke noget med LCHF at gøre.

   Er du i tvivl, kan du altid tjekke næringsdeklarationen. At sigte efter madvarer med max 5 g kulhydrat pr.100 g er en udmærket tommelfingerregel :)

   Svar
 2. Jeg har lige bagt disse boller med fiber husk havde ikke andet og synes de er blevet meget gummiagtige er det pga. Fiber husk?

  Dine boller på billedet ser meget mere sprøde ud

  Pia

  Svar
  • Ja du kan ikke bruge fiberhusk i stedet for Pofiber.
   Men mine bliver nu heller ikke sprøde. Men de bliver ikke gummiagtige heller :)

   Svar
 3. Hej
  Jeg har et barnebarn som ikke kan tåle glutenhverken glutenfri haver, hvede, byg og rugæg, nødder og mandler , kun laktosefri mælkeprodukter har du nogle gode forslag til boller og kage
  Hilsen
  Vibeke

  Svar
  • Av, det var mange ting. Jeg tror desværre ikke, jeg har nogle opskrifter, der imødekommer alle de allergier… :-/

   Svar
  • Nej, gær har ingen funktion i melfrit bagværk. Bollerne bliver derfor heller ikke luftige som du kender dem fra traditionelle gulerodsbrud.

   Svar
  • Det har jeg ikke prøvet men jeg tror ikke, det er så smart. I så fald skal du i hvert fald sætte dem som boller inden. Jeg tror dog hellere, jeg ville bage dem og så lune dem i ovnen næste dag.

   Svar
 4. Hej Jane…
  er ikke fan er gulerod, det er ikke min smag :)
  men prøv lige og riv en squasg og pres saften fra med viskestykke og bland den i dejen….wooow det smager godt :P

  Svar
 5. Øv øv….
  Jeg prøvede – synes, at de blev underligt grynede og meget flade…
  Tænker, at jeg måske har haft lige lidt nok fibre i – og måske hvis dejen fik lov at stå og trække lidt mere….
  Men jeg har ikke givet op – jeg skal nok få den til at lykkes.

  Svar
 6. Jeg har i dag lavet bollerne med græskarkerner (havde en rest ristede fra coleslaw i går?) og salte boller i stedet for søde. Er ikke så vild med sødt brød. Kan sige at pofiber kun koster 11 svenske kroner i ICA, men det kræver selvfølgelig at man kommer til Sverige ind imellem. Jeg har, som jeg kan forstå at du også har, faste varer jeg køber når jeg er i det svenske.

  Svar
 7. Jeg har brugt græsk yoghurt 10%. Det blev rigtigt fint. Og varieret med broccoli og kokosfibermel – elsker altså bare den opskrift ☺☺

  Svar
 8. Super fed hjemmeside du har ! :)

  -Kan man anvende sukrin istedet for sukrin gold?
  – kan man erstatte smøren med noget andet for at spare på kalorierne?

  Vh. Mette

  Svar
  • Yes, du kan sagtens bytte sukrin gold til sukrin.

   Du kan udelade smørret helt for en tørrere, kaloriefattigere bolle. Generelt anbefaler jeg ikke at tage fedtet ud af maden, da det bare vil give dig en bolle, der mætter mindre og derfor gør dig hurtigere sulten – og så er du jo lige vidt med den kaloriebesparelse.

   Svar
 9. Hej,

  Vil lige høre omkring brugen af hytteost. Jeg kan virkelig ikke lide det i almindelig brug, så er lidt usikker på om bollerne smager af den specielle smag som hytteost har – og generelt andre bagværk som pandekager osv. Der er mange opskrifter med hytteost som jeg holder mig fra.

  Hvis det nu bare er smagen og ikke pga af allergi at jeg ikke vil bruge hytteost. Hvad vil du så anbefale som alternativ? Kan det være skyr, måske?

  Vh
  Sascha

  Svar
  • Jeg oplever ikke hytteostsmagen som gennemtrængende overhovedet og jeg blender de væmmelige klumper væk :) Men du kan sagtens bruge et surmælksprodukt i stedet. Måske bliver bollerne lidt fladere af det, det ved jeg ikke lige :)

   Svar
 10. Hej Jane.
  Hvordan kan det være at du ikke bruger bagepulver/gær i dine opskrifter? Jeg syntes bollerne bliver meget flade – men de smager godt ?

  Svar
  • Gær har ingen funktion, når man bager uden gluten/mel, så det er omsonst at putte i. Bagepulver glemmer jeg bare tit. Jeg oplever ikke den store forskel om det er i eller ej. Her er det fx ikke i og mine boller blev fine alligevel..

   Svar
  • Men alternativt kan du bage gulerodsbollerne fra “Spis dig mæt og glad”, som er med fiberhusk og mandelmel. Det er min absolutte yndlingbrødopskrift. (Brug fiberhusk i stedet for Husk, så får de den rette konsistens).

   Svar
  • Pofiber i supermarkeder, matas eller helsekost og Sukrin Gold i helsekost (og måske enkelte matas’er også).

   Svar