Knasende og spicy salatdrys

Jeg er stor fan af færdiglavede drys og knas, som jeg kan storproducere og derefter bruge til at peppe de lidt kedeligere retter op. Måske husker du dukkah, drysset med det mærkelige navn. I dag får du et andet forslag til knasende drys lavet af kerner.

Nogle gange kræver det ikke så meget. At riste sesamfrø eller solsikkekerner på en tør pande er nogle gange nok til lige at fremhæve smagen og gøre det hele lidt lækrere.

Her er jeg dog gået et skridt videre og har ristet alle kernerne i en tamari-(soja)-blanding, som er sådan en umami-smag, som hele min familie elsker. De sojaristede mandler lever fx aldrig længe hjemme hos os.

Knasende og spicy kernedrys - genial topping til salater og råkost --> Madbanditten.dk

Knasende og spicy salatdrys

Udskriv Pin
1 glas
|
30 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bland tamari og krydderier sammen i en lille skål.
  • Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
  • Rist alle kernerne på en tør pande ved middel varme, indtil sesamfrøene begynder at knitre.
  • Hæld tamariblandingen på og vend det hele godt sammen. Steg indtil tamarien er helt fordampet.
  • Hæld blandingen over på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 12-14 minutter.
  • Tag dem ud, rod dem fra hinanden, hvis de har klistret sig sammen, lad dem afkøle og hæld dem på glas.
  • Brug som topping næste gang du serverer fx en råkost eller en salat og tænker, at den er lige vel kedelig!

Og så vil jeg gerne dele et par virkelig fine nyheder med jer.

100.000 solgte eksemplarer af Spis dig mæt & glad

Der sker nemlig spændende ting her på min side af skærmen. Spis dig mæt og glad har rundet 100.000 solgte eksemplarer.

Ja, faktisk over. 103-104.000 eksemplarer iflg. forlaget. Og den sælger stadig. Jeg ved ikke engang, hvilket oplag vi er kommet til.

I Tyskland kører den på 3. oplag, hvilket også er ret vildt. Og herudover er den jo udkommet i Norge og Island og nu også solgt til Belgien og Holland. Vildt, ikke?

Det havde jeg aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, da jeg skrev den tilbage i 2012.

Nå men det havde jeg lige brug for at sige.

Knasende og spicy salatdrys - genialt til topping på salater og råkost --> Madbanditten.dk

TIP: For lyn-drys kan du faktisk også tage de gode kerneknækbrød eller chia-knækbrødene og knuse dem ud over din salat eller råkost. Det gjorde jeg fx på denne grønkålssalat med grillet flæskesteg!

Madbandittens Juleopskrifter

Tag alle mine bedste juleopskrifter med i køkkenet med denne lille jule-ebog.

Low Carb juleopskrifter uden gluten og uden sukker.

Madbandittens Juleopskrifter: 59,-

9 kommentarer til “Knasende og spicy salatdrys”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Tillykke og lykke med madglad.

    STORT ønske: kunne du lave 2 indexer til alle dine bøger tilsammen: et med opskrifthenvisning via råvare og et med henvisning via type (morgen, frokost,aften, kager, dessert etc).

    Jeg har nu 4 af dine bøger og har mistet overblikket ?

    Blot et ydmygt ønske til en uge med “to torsdage”

    Vh Michala

    Svar
  2. Kæmpe stort tillykke med det flotte bog salg? Det er jo helt vildt?

    Jeg glæder mig så si sagt meget til at den nye bog kommer, jeg har så meget brug for den?
    Min søn kan ikk tåle gluten, og har nu en ide om han ikk kan li noget som helst.. Så det kan være en hård kamp til aftensmaden her hjemme?
    Så jeg SKAL så meget ha fingrene i den bog?

    Mmm den knas er god ud, den skal jeg ha produceret?

    Svar
  3. Stort tillykke med din store succes! Så sejt! Og jeg glæder mig virkelig meget til din nye bog. Held og lykke med den. Tak for stor inspiration. Kh Mia

    Svar