Små fede mokka-trøfler

Disse små fede mokka-trøfler består primært af smør og er det, der også kaldes fat bombs. Fat bombs er, som ordet antyder, en fedtbombe, og de bruges til at få skud ekstra energi, hvis man spiser striks/ketogen LCHF.

Da mokka-trøflerne består af næsten rent fedt, er det selvsagt ikke noget, man skal hælde i røret dagen lang, uanset om man spiser striks LCHF eller ej. Men de kan bruges, hvis man lige har brug for et ekstra skud energi, eller hvis man har svært ved at få banket fedtprocenten op. De er også effektive til at fjerne sukkercravings, hvis man pludselig ser sig overfaldet af det.

Hos de fleste af os vil der være en naturlig kvalmegrænse for, hvor mange man kan spise af disse, da fedtprocenten er så tårnhøj, som den er.

Enkelte trigges dog af kombinationen af smør, kakao og sødning og mangler af en eller anden grund denne kvalmegrænse. Har du det sådan, vil jeg fraråde dig at lave denne slags opskrifter. Selvom fedt på LCHF er vigtigt og nødvendigt, er det stadig usundt at overspise i fedt. Og ‘jo mere jo bedre’ gælder altså ikke her.

Så finder du dig selv i færd med at køre den ene mokka-trøffel ned efter den anden, så stop med at lave dem. Tag i stedet en skefuld kokosolie i en kop te, hvis du mangler energi eller fedt. Det har jeg sjovt nok ikke mødt nogen, der overspiser i.

Mocha truffles - or 'fat bombs' - a popular way to get more energy and reach your macros on LCHF/keto. Recipe here: MyCopenhagenKitchen.com

Små fede mokka-trøfler

Udskriv Pin
20 stk
|
10 min

Ingredienser

 • 200 g blødt usaltet smør
 • 3-4 spsk meget stærk kaffe
 • 2 spsk kakaopulver
 • 2 spsk Sukrin Gold adlink
 • 0,5 tsk stødt kanel
 • 0,5 tsk vaniljepulver

Sådan gør du

 • Rør det bløde smør sammen med resten af ingredienserne. Jeg bruger en gaffel til at få det rørt ordentligt sammen.
 • Form små kugler eller toppe med enten hænderne (fedtet affære) eller med to teskeer. Sæt dem på et fad beklædt med bagepapir og sæt dem til at stivne i fryseren. Køleskabet kan også bruges, men jeg foretrækker dem helt hårde fra fryseren.
 • Sigt evt. lidt kakaopulver over de frosne/hårde mokkatrøfler og spis en efter behov.
Små fede mokka trøfler - "fat bombs" - nem LCHF / keto opskrift

SÅDAN

ANDRE VARIANTER AF FAT BOMBS FINDER DU HER:

Keto-kugler

Sukkerfrie chokolader med mandelsmør

Små lifesavers – sukkerfrie chokolader

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

11 kommentarer til “Små fede mokka-trøfler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
    • Det var ikke for at være fræk eller næsvis. Jeg svarer på mere end hundrede spørgsmål her på bloggen hver dag på den her tid af året og det går bare lidt stærkt.

     Den lange version, som du får nu ville have lydt sådan her:

     Jeg har ikke regnet kulhydraterne ud og det er desværre ikke en service jeg tilbyder her på bloggen. I denne opskrift kan jeg ikke se, at der skulle være nævneværdige kulhydrater, for hvor skulle de næsten komme fra? Smør er så godt som kulhydratfrit, kakaopulver indeholder en smule men mængden, der ender i den færdige spiste vare gør det næsten ubetydeligt og kulhydrater fra Sukrin optages ikke og behøver ikke tælles med. Jeg har dog som sagt ikke energiberegnet den og ønsker du et mere præcist svar, skal du selv lige gøre det, fx ved hjælp af at program som madlog.dk

     Jeg skal prøve at afsætte mere tid til at svare i fremtiden men januar er lidt speciel. Sorry.

     Svar
 1. Opbevarer dum dem hele tiden i fryseren? Jeg tænker, det er jo ikke nogen man lige spiser allesammen af på en aften, så når de ikke at gennemfryse?

  Svar
 2. Hvor er det rart, at du skriver, man skal undgå at lave dem, hvis man er sådan en, der overspiser af sådan noget (mig). Man kan nemt retfærdiggøre over for sig selv at overspise af det ene og det andet, når man jo stadig “holder sig inden for reglerne”, så det sætter jeg virkelig pris på, at du stopper én i!

  Svar
  • Det er jeg glad for at høre, Mille. Altså ikke at du er en af dem, men at du har glæde af at jeg skrev det. Jeg var lidt usikker på, hvordan den ville blive opfattet :)

   Svar
 3. Hej med dig…
  Jeg har forsøgt et lave ting og sager med sukrin – både gold og flormelis-versionen.
  Jeg synes ikke, at sukrinen vil smeltes og jeg bliver ved at have “sukkerkorn” i mine ting.
  Oplever du også det eller er det bare mig, som endnu ikke rigtig har regnet den ud?

  Svar
  • Nej det kan jeg godt genkende. Dog synes jeg ikke, jeg oplever det med SukrinMelis, der er pulveriseret.
   Jeg prøver generelt at bruge så lille mængde, at jeg ikke mærker noget til det. Det er vist mit bedste bud ;-)

   Svar