Søde spinatboller

Spinatboller lyder måske lidt skørt men disse var både søde og bløde og rare.

Her til morgen har vi haft noget så sjældent som søde morgenboller på bordet. De var godt nok grønne, så helt traditionelt var det ikke, men de var søde og gode og faste og ungerne elskede dem! Og de er normalt rimelig svære at imponere med “mine brød”.

Idéen kan jeg ikke helt tage æren for. Den kommer nemlig fra en læser, der havde videreudviklet på min opskrift på toastbrødet. Og sikke en genistreg altså! Det er måske de bedste LCHF-boller, jeg har smagt! Og jeg gider faktisk normalt slet ikke spise de her brøderstatninger, men sådan en her med smør og ost. Jamen, jeg siger dig, det var altså virkelig lækkert!

Geniale søde spinatboller helt uden mel. Glutenfrie, kornfrie og lowcarb/LCHF. Og helt utroligt velsmagende. Lavet på 30 minutter! Nemmeste opskrift her: Madbanditten.dk

Søde spinatboller

Udskriv Pin
6 stk
|
40 min

Ingredienser

 • 4 æg
 • 150 g hytteost
 • 30 g smeltet usaltet smør
 • 1 spsk Sukrin Gold
 • 1,5 tsk kanel
 • 1,5 tsk kardemomme
 • 1 håndfuld frisk spinat
 • 2,5 dl Pofiber
 • lidt sesam til drys

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 190 grader.
 • Blend æg, hytteost, smeltet smør, Sukrin og krydderier godt sammen. Tilsæt spinatbladene og blend til dejen bliver helt grøn. Jeg brugte min stavblender – se UDSTYR.
 • Tilsæt Pofiber og rør dejen godt sammen. Det er nemmest med en ske, synes jeg.
 • Sæt dejen som boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Glat dem ud med våde fingre for en mere ensartet overflade og drys dem med lidt sesamfrø. Bag i ovnen i ca. 15 minutter.

Se lige en dejlig morgenmad:

Morgenmad med spinatboller og chiagrød - Bedste LCHF boller! Opskrift her: Madbanditten.dk

Opskrift på chiagrøden her: Chiagrød med kokosmælk og vanilje

Og altså, spinaten kan man jo bare lade være med at putte i, hvis man ikke vil have grønne boller.

Jeg lavede bollerne i går eftermiddags og lunede dem her til morgen, men de er så lynende hurtige at lave, at man faktisk godt kunne lave dem frisk fra morgenstunden. I weekenden forstås! De er lavet på under 30 minutter fra start til slut – inkl. opvask. Det er sgu da hurtigt! Jeg har planlagt at lave en ordentlig portion til fryseren senere i weekenden.

Geniale søde spinatboller helt uden mel. Glutenfrie, kornfrie og lowcarb/LCHF. Og helt utroligt velsmagende. Lavet på 30 minutter! Nemmeste opskrift her: Madbanditten.dk

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

72 kommentarer til “Søde spinatboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hejsa. Kan dejen blendes aftenen før så man kun behøver blande Pofiber ned i om morgenen og så i ovnen ?

  Svar
  • Åh det ved jeg faktisk ikke. Det har jeg ingen erfaring med. Jeg har kun bagt dem og så enten opbevaret dem på køl eller frost og så lunet dem inden servering.

   Svar
  • Jeg opfatter keto som noget, der handler om at spise få kulhydrater samlet set over dagen (20-30 g). Grøntsager, kød og fedt virker mest optimalt i den sammenhæng men i hvilken grad man giver plads til brøderstatningerne må være et individuelt valg, synes jeg.

   Svar
 2. Hej
  Jeg gik tør for profiber da jeg bagtes søde grønne boller – men ingen panik jeg supplerede med lidt kokosmel
  Woowww sikke nogle lækre boller der kom ud af det
  Så man kan sagtens blande lidt af kokosmel i
  De blor lidt mere faste ;)

  Svar
 3. Har lige været igang med at lave disse boller.
  Synes dejen blev meget fast, men ved ikke hvilken konsistens der er rigtig ?
  Eller skal der lidt mindre pofibre i ?

  Svar
  • Ja, det fede fra kokosmælken synes jeg umiddelbart vil være bedste bud. Alternativt et ekstra æg. Jeg har dog ikke prøvet nogle af delene…

   Svar
  • Jeg bruger aldrig skyr, så jeg har ikke rigtigt erfaring med hvordan det opfører sig i bagværk og hvor meget “sur smag”, der følger med over i bagværket. Umiddelbart ville jeg nok vælge en græsk yoghurt 10% hvis det skulle være surmælksprodukt.

   Svar
 4. Hej Jane!
  Tusind tak for en dejlig blog og al den tid du bruger paa den og os!
  Jeg er ny paa LCHF, men det fungerer fantastisk godt for mig, det har vendt op og ned paa min foelelse i kroppen, min fordoejelse og vigtigtst af alt mit forhold til fedt. Jeg har det simpelthen saa godt- og din blog har vaeret en stor inspiration og hjaelp!

  Jeg har et spg, for jeg sidder og kigger paa alle dine skoenne broed-opskrifter, og kan se at ingridienser som Pofiber, Sukrin, Sukrin Gold osv ofte indegaar, og det slog mig, at de ikke er oekologiske.. Saa jeg vil hoere, om du kender til okologiske alternativer?

  Kh Michelle

  Svar
  • Hej Michelle
   Sukkererstatninger af den art kan ikke laves økologiske. Nogle af meltyperne kan dog godt. Kig fx efter Urtekrams produkter, når du handler. De har både kokosfibermel, loppefrøskaller og (almindeligt) mandelmel. De andre findes ikke økologisk.

   Svar
 5. Har bagt dem i dag med optøet spinat
  Der ska nok lige lidt mere pofiber i når spinat har været frossen. Men de blev ellers okay

  Svar
 6. kan smørret måske erstattes af kokosolie? Og så tænker jeg, at jeg vil tilføje revet squash istedet for spinat og lidt chia- og hørfrø samt græskarkerner for lidt bid :-)

  Svar
  • Ja måske, det tror jeg godt uden at have prøvet. Meld lige tilbage, hvis squash-kernevarianten er en succes. Så kan det være jeg laver den næste gang :)

   Svar
   • Nu har jeg prøvet at lave squash-varianten, og det blev en stor succes. Har endda lavet den 2 gange siden! I den sidste portion tilførte jeg noget revet butternutsqush, hvilket gjorde bollerne endnu bedre, svampede og gav et skønt bid. Du skal ikke være bekymret for grønssagernes ekstra væske, det suger chia- og hørfrøene nemlig :-)

    Svar
 7. Hej Jane,

  Jeg kan få ondt i maven af for mange po-fibre og ved at du har skrevet om det tidligere (vist i forbindelse med en pizza bund opskrift, som min mave desværre ikke kunne klare) – hvordan synes du at disse er for maven?
  Jeg tænker at det ikke kun er mængden af pofibre det handler om men også resten af opskriften, og håber på at kunne nyde godt af din erfaring :-)

  Tak for fantastisk inspiration og fantastiske opskrifter i eet væk!! :-)

  Svar
  • Er det rigtigt? Hvor ærgerligt! Jeg har vist kun skrevet om det med modsat fortegn. Jeg får nemlig ikke ondt i maven af pofiber, men jeg gør af de alle andre typer fiberrige mandelmel (kokosfibre og husk er værst).
   Mængde spiller selvfølgelig en rolle men jeg har spist én spinatbolle flere gange uden at få ondt i maven. Ellers desværre ingen erfaringer…

   Svar
  • Okay super – det er rigeligt erfaring til at jeg får mod på at kaste mig ud i at afprøve, tusind tak! <3

   Svar
   • Tak for hurtig tilbagemelding. Nu prøvede jeg uden bagepulver men tror nok jeg kommer det i næste gang. Tror du i grunden det var muligt at bage dem i belgiskvaffeljernet?
    Står nu til afkøling og glæder mig til at sætte tænderne i dem :)

    Svar
 8. Haps, de ser lækre ud men har hverken Sukin eller pofiber, så kan jeg bruge dadler og Husk istedet for? Og hvilken mængde ca? Tak for en fantastisk blog :)

  Svar
  • Måske kokosmælk i stedet for både hytteost og smør. Men jeg har ikke prøvet. Der findes også sådan nogle semi-suspekte soja-flødeoste, som muligvis ville kunne bruges i stedet.

   Svar
 9. Wow de er gode… Brugte kokossukker i stedet for Sukrin, og har netop fået en ny favorit-brød-opskrift. Smager HIMMELSK med ost :-)

  Svar
 10. Hejsa prøvede at lave dem, men havde ikke pofiber så prøvede loppefrøskaller i stedet. 5 spsk. Så super flotte ud i ovnen, men punkterede fuldstændig da jeg tog dem ud. :-0
  Æv æv må prøve igen, måske give dem længere tid… Duftede i hvert fald dejligt :)

  Svar
  • Køb Pofiber og brug dem i stedet. Det er dem, der giver bollerne den gode konsistens. Med loppefrøskaller får du et underligt omeletbrød. Det er klamt.. ;-)

   Svar
 11. Kan man bruge honning eller sukker i stedet for sukrin? Og i hvilken mængde?

  Jeg er ikke LCHF, men “bare” allergisk overfor korn..:)

  Svar
  • Pofiber er tørrede kartofffelfibre, en type mel, der er godt at bage med, når man ikke bruger traditionelt mel. Du finder det på glutenfrihylden i supermarkederne, i helsekosten eller i matas.
   Jeg synes ikke, det kan erstattes af andet for et lige så godt resultat. Så ville jeg jo have lavet det med en anden type. Men for en anden type brød, der også er ok, vil du kunne bruge kokosfibre eller det fedtreducerede mandelmel fra Funktionel Mad. Læs om alle meltyperne her: https://www.madbanditten.dk/gode-lchf-produkter/

   Svar
   • Hej Jane. Du har allerede en printmulighed. Over dine tekster hvor der er ikoner for facebook, twitter etc er der et grønt ikon der hedder More options. Her vælger man PrintFriendly, og så kan man med et enkelt klik slette tekst/foto man ikke vil have med, og dernæst printe din opskrift eller maile/gemme den som PDF

    Det virker supergodt – og 1000 tak også herfra for en fantastisk blog.

    Svar
    • Du kan også kopiere tekst og evt. billede og sætte det ind i et word dokument, så kan du selv tilpasse det, som du ønsker og så nemt at gemme på egen pc og printe ud :-)

     Svar
     • Jeg kommer jævnligt ind på din side for at blive inspireret – jeg har dog brug for opskriften på papir ved siden af mig, når jeg laver mad – så derfor er jeg nødt til at printe dem ud, på den ene eller anden måde :-D

 12. Uhh lyder lækkert. Kunne godt lige lave dem nu. Har alle ingredienserne på nær spinat. Men som du skriver kan man undlade det. Men skal man så ikke have noget andet fyld i? Eks squash eller gulerod. Eller bliver det mon for “vådt” hvis du forstår hvad jeg mener?

  Svar
  • Jeg tror ikke, du behøver andet i men lidt revet gulerod kunne være lækkert. Måske sammen med solsikkekerner, så det bliver lidt som de søde gulerodsboller fra bageren. Det vil jeg prøve senere! :)

   Svar
  • Måske kan du bytte hytteost og smør til kokosmælk – måske 1-1,5 dl i alt. Uden at have prøvet er det i hvert fald et bud.

   Svar
 13. Skønt at ideen med spinatboller kunne inspirere – syntes faktisk også selv, at det var et lyst øjeblik jeg havde der:)

  Svar
  • Jamen tusind tak for den idé, Helle! Jeg lavede dem lige efter jeg havde set din kommentar og jeg kan næsten ikke komme mig over, hvor gode de er!! :)

   Svar
     • Kan desværre ikke anbefale kokosmælk, gulerod og solsikkekerne – bollerne blev virkelig kedelige og kønsløse, æv..

     • Det var ærgerligt. Jeg må se om jeg har mere held med mine. Håber at få tid til at teste dem i morgen…

    • Jag skulle testat att ersätta hytteosten med 100 g cream cheese (f ex philadelphia) och så 50 g vätska, (flöde/vand/mandelmjölk)

     (Avrunnen och mixad hytteost är väldigt likt cream cheese)

     Svar
     • Yes, flødeost er et super bud! I farten opfattede jeg det som at det skulle være mejerifrit, fordi så mange har spurgt til det også :)