Mexicansk tacofad

Tacofad er både nem og velsmagende mexicansk mad til aftensmad! Mexicansk mad er på mange måder så taknemmeligt. Der skal ikke meget andet end en god krydderiblanding, lidt avocado og en god salsa til at gøre det til et vildt lækkert måltid.

Herhjemme elsker vi alle mexicanske retter. Også selvom det, vi kalder mexicanske retter, ikke altid har noget med det mad, man faktisk spiser i Mexico. I bedste fald kan vi kalde det Tex-Mex, men egentlig  er det her tacofad bare endnu en variant af kødsovs, der er peppet lidt op.

Kødsovsen er børnefamiliernes ven. Også vores, og vi spiser den i en eller anden form mindst en gang om ugen.

Måske så du gårsdagens kødsovsvariant med hvidkål og grønkål på Snapchat (janefaerber). Den smagte virkelig dejligt men fotogen var den dælme ikke. Lidt som den meget populære karameliserede hvidkål med spicy oksekød.

I denne mexicanske variant er kødsovsen gratineret i ovn med ost. Portionen her er ret stor. Jeg laver altid større portioner af denne slags retter, fordi det giver mig nem morgenmad og frokost i de kommende dage. Og ja, jeg mener morgenmad. Silas vil allerhelst have aftensmad til morgenmad, og jeg er faktisk selv ret glad for stærk mad fra morgenstunden også.

Lækker low carb mexicansk tacofad til aftensmad. Se den ultranemme opskrift her: Madbanditten.dk

Mexicansk tacofad

Udskriv Pin
5
|
30 min

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 1 squash
  • 3 spsk mexi-krydderi det hjemmelavede uden sukker selvfølgelig
  • 100 g kokoscreme det fede fra en dåse kokosmælk
  • 150 g revet ost jeg brugte rester af cheddar, manchego og en gouda med chili
  • lidt syltede jalapenos kan udelades
  • kokosolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Server fx med

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Hak løg og riv squash groft på rivejernet.
  • Opvarm kokosolie på en stor pande og steg først de hakkede løg heri, til de er klare.
  • Brun herefter oksekødet. Drys med krydderiet og vend det godt rundt.
  • Tilsæt revet squash og vend det hele godt sammen.
  • Lad kokoscremen smelte ind i oksekødsblandingen. Skru ned for temperaturen og lad retten simre 5-10 minutter.
  • Hæld hele molevitten i et smurt ovnfast fad, drys ost på toppen.
  • Fordel jalapenos over og sæt fadet i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter, eller til osten er smeltet. Tag ud, lad afkøle og server.
Lækker low carb mexicansk tacofad til aftensmad. Se den ultranemme opskrift her: Madbanditten.dk
Lækker low carb mexicansk tacofad til aftensmad. Se den ultranemme opskrift her: Madbanditten.dk

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

13 kommentarer til “Mexicansk tacofad”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kunne man skifte det der kokoscreme ud med frisk ost?? – tak i øvrigt for mange gode opskrifter og inspiration :-)

    Svar
  2. Hej Jane,

    Jeg er lidt nysgerrig omkring, hvad en taco er for dig? Du kalder det nemlig et tacofad. Er det fordi, du vil komme det inden i en blød majstortilla eller i en hård tacoskal? Jeg er nemlig gift med en mexicaner og vi serverer ægte mexicansk mad fra en foodtruck. Vi oplever dog, at folk har forskellige holdninger til, hvad en taco er. Derfor er jeg bare lidt nysgerrig for, hvad du umiddelbart forbinder med en taco… Det ser udmærket ud – jeg er dog glad for at du kalder tex-mex – det er nemlig ikke så meget noget, man bruger i Mexico :-)
    Kh
    Anita

    Svar
    • Jeg forstår nu også taco som noget, der er i en sprød skal. Bloggeropskrifters navne er ikke noget, der skal tages så alvorligt. I hvert fald ikke her. I øvrigt har jeg til gode at besøge Mexico men det er skrevet ind i rejseplanerne :)

      Svar