Mørbradbøffer i flødesovs med bacon og bløde løg

Mørbradbøffer i flødesovs går bare rent hjem hver gang! Sådan en omgang med bløde løg og bacon, og det smagte så forrygende, at jeg slet ikke kan forstå, at jeg laver det så sjældent! Det er jo ren nostalgi!

Mørbradbøffer med flødesovs – altid et hit!

Og det pudsige er, at den slags klassiske retter næsten altid går rent ind hos ungerne.

Forleden fik vi braiserede svinekæber. Vega spiste 4 (!), proklamerede, at det var hendes livret fra nu af og spurgte, om hun måtte få resterne til morgenmad. Endnu et eksempel på, at har man en god sovs og noget mørt kød, så glider resten bare ned. Både hos voksne og børn!

Men lad os nu komme til mørbradbøfferne. Her i klassisk flødesovs, dog med lidt tilføjet sennep og cayenne, og så med bacon og svampe også. Og bløde løg på toppen. Nam nam! Jeg siger jer, det var godt!

Mørbradbøffer i flødesovs med bløde løg og bacon - overlækker mormormad - og så er det LCHF-venligt. Ja tak! Opskrift her: Madbanditten.dk

Mørbradbøffer i flødesovs med bacon og bløde løg

Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

  • 400 g svinemørbrad
  • 100 g bacon skåret i mindre stykker
  • 250 g champignon
  • 2,5 dl fløde
  • 1 dl oksebouillon
  • 1 tsk sennep
  • 0,5 tsk cayennepeber kan udelades
  • 0,5 tsk tørret timian
  • 100 g løg
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet
  • 1 spsk smør til stegning

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 150 grader.
  • Afpuds svinemørbraden, dvs. skær sener af, og skær mørbraden i bøffer af ca. 2 cm’s tykkelse. Bank dem flade med hånden eller med siden af kniven og drys dem med salt, peber og timian.
  • Rengør champignon og skær dem i kvarter.
  • Hæld baconstykkerne på panden sammen med en god klat smør og steg, til baconstykkerne er mediumstegte.
  • Tilsæt nu champignonerne og lad dem stege i baconfedtet med ved høje varme, til de er brune i kanten. Drys evt. med salt og peber.
  • Hæld fløde, oksebouillon, sennep og cayennepeber ned på panden til bacon og champignonerne, rør rundt, kog op, skru ned for varmen og lad den simre. Lad den passe sig selv.
  • På en anden pande opvarmer du en klat smør og bruner mørbradbøfferne heri. Når de er brunet på alle sider, lægger du dem over i et smurt ovnfast fad. Hæld champignon-bacon-sovsen over her og sæt fadet i den opvarmede ovn.
  • Det skal have ca. 10-15 minutter (afhængigt af størrelsen på mørbradbøfferne, og hvor meget du stegte dem).
  • Halver løg, fjern det yderste lag og skær resten i tynde halvmåner.
  • Opvarm en god klat smør på panden, hvor du lige har stegt mørbradbøfferne og steg løgene herpå ved høj varme.
  • Rod i dem, så de tager ens farve undervejs. Traditionelt putter man sukker ved løgene for at få dem til at karamelisere, men det synes jeg er unødvendigt. De smager sødt og dejligt uden.
  • Tag fadet ud af ovnen, drys lidt af løgene ovenpå og server resten ved siden af til høflig selvbetjening.

Noter

Dampet broccoli er dejligt tilbehør til. Vi spiste den i går med friske spinatblade og lidt gnavegrønt. Ungerne fik lidt kogte kartofler også. Det fungerede superfint!
Mørbradbøffer i flødesovs med bløde løg og bacon - overlækker mormormad - og så er det LCHF-venligt. Ja tak! Opskrift her: Madbanditten.dk
Mørbradbøffer i flødesovs med bløde løg og bacon - overlækker mormormad - og så er det LCHF-venligt. Ja tak! Opskrift her: Madbanditten.dk

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

47 kommentarer til “Mørbradbøffer i flødesovs med bacon og bløde løg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Halløjsa, lavede denne her ret til aftensmad, og jeg siger dig den væltede kegler – de var VILDE med den. Bedre end sushi blev der sagt, og ud af 10 stjerner gav min dreng på 8 den 35 ;o)
    Tak for en virkelig dejlig hjemmeside

    kh Betina

    Svar
  2. Sjovt – har aldrig tilsat sukker til stegte /karmeliserede løg. Har altid blot stegt dem lang tid ved svag varme så bliver de lige så søde og lækre som man hører om på restauranterne.
    Ellers en fin ret, minde rmeget om noget min mormor lavede blot stegte hun mørbraen hel, hvor hun havde lavet lommer til hvidløgsskiver, så blev den gnuppet med paprika stegt på panden og først derefter skåret ud og lagt i fad for at få rå champignon, hele flåede tomat + væde fra dåsen og fløde over (fløden havde lige været en tur på panden for at tage lidt smag fra stegningen af kødet.. Bacon over hele herligheden og ind i ovnen. Hun serverede det dog med ris men det smagte godt

    Svar
  3. Jeg har netop lavet den formidable jægergryde og blev ledt videre til den her opskrift. Den her skal virkelig på menuen næste uge ! Men nu nævnte du lige braiserede svinekæber – og dér har jeg et ønske om at du engang får en opskrift på bloggen :)

    Svar