Misodip

En lækker dip er jo genvejen til at få grøntsager til at ryge ned i massevis, og denne misodip topper hitlisten!

I torsdags var Silas og jeg på Sticks’n’Sushi, og her fik vi en servering med grøntsager med misodip. Jeg havde i evigheder haft en pakke miso herhjemme, som jeg ikke havde anet, hvad jeg skulle bruge til, men herefter gik jeg straks hjem og lavede denne lækre misodip. Og jeg skal love for, at den fik ben at gå på.

Hvad er Miso?

Miso er sådan et lidt mærkeligt produkt. Det består af fermenterede sojabønner, som er blandet med enten ris eller byg i varierende mængde. Den lyse miso, jeg har brugt i opskriften herunder, har en blød og cremet konsistens og fungerer rigtigt godt i dressinger og dips.

Miso fremhæves ofte for en lang række sundhedsfordele, men disse skal muligvis tages med et gran salt. Fx nævnes miso ofte som en kilde til det eftertragtede B12-vitamin, som vi normalt får fra animalske produkter, men det er desværre ikke helt rigtigt. Miso indeholder i stedet en B12-analog, som kroppen ikke kan bruge. B12-vitamin bør du derfor tage i tilskud, hvis du ikke spiser animalske produkter.

Men sundhedsfordele eller ej, så smager miso godt og bidrager med en lækker umami-smag til dips, marinader og dressinger.

I opskriften herunder lod jeg mig inspirere af en opskrift herfra.

Lækker og cremet misodip - genvejen til at få grøntsagerne til at ryge ned! Sukkerfri opskrift --> Madbanditten.dk

MISODIP – 1 GLAS

SÅDAN

Lækker og cremet misodip - genvejen til at få grøntsagerne til at ryge ned! Sukkerfri opskrift --> Madbanditten.dk

Misodip

Udskriv Pin
1 glas
|
5 min

Ingredienser

 • 1 spsk sesamfrø
 • 4 spsk lys miso
 • 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari reklamelink
 • 2 tsk sesamolie
 • 2 spsk citronsaft
 • 1 spsk friskrevet ingefær
 • 2 spsk vand
 • 1 spsk tahin
 • 1 fed hvidløg

Sådan gør du

 • Rist sesamfrø på en tør pande.
 • Rør alle ingredienser borset fra sesamfrø sammen i en skål. Bland 2/3 af sesamfrøene i og brug resten til drys ovenpå dippen.
 • Server som dip til grøntsager, kød/fisk/fjerkræ eller andet. Du kan også bruge den som smagsgiver i salatdressinger, marinader etc.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

7 kommentarer til “Misodip”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane vi er også vilde med sticks version, men hvordan ser en pakke miso ud? Og hvor har du købt det? Kh Pernille

  Svar
  • Det er jeg ikke helt sikker på. Som jeg har forstået, er den brune grov i det mens den lyse er cremet og mere velegnet til dip og dressinger. Men det er lidt nyt land for mig, må jeg indrømme…

   Svar
   • Elsker misodip! Den mørke er skam også cremet i det, faktisk synes jeg de har samme konsistens. Men den mørke er meget kraftigere i smagen, måske endda for de noget mere øvede ud i miso, ville jeg sige. Jeg tror en dip som denne ville blive for kraftig med den mørke. Den mørke er til gengæld guddommelig i en ret med blandede svampe og stoutøl, uhm!

    Svar