Dette toastbrød indeholder kun 2,5 g kulhydrat pr. portion, så det bliver vel næsten ikke mere low carb. Og så er det smagsneutralt, fordi det er bagt helt uden nøddemel men med Pofiber i stedet. Win, siger jeg bare!
Jeg lavede en toast – ja, en panini faktisk – på mit nye multijern – og straks kom ungerne, som ellers havde spist rugbrødsmadder til frokost, og bad om også at få en. Og de spiste den og kunne lide den. Og det er ellers ikke altid, de kan lide “mine brød”.
Konsistensen er lidt blød i det. Jeg ved ikke rigtigt, om det skal løses ved at putte lidt mere Pofiber i, eller om det kunne hjælpe med lidt fiberHUSK. Men det kan du jo evt. teste. Det hjalp at toaste brødet men det bliver jo ikke sprødt, som vi kender det fra hvedebrød.
1 TOASTBRØD – 4 PERSONER
- 4 æg
- 150 g hytteost
- 30 g smeltet smør
- 2 dl Pofiber (adlink)
- 1 tsk bagepulver
- lidt salt
- lidt sesamfrø til drys
SÅDAN
2. Blend æg med hytteost og smeltet smør. Tilsæt resten af ingredienserne og blend eller rør dejen godt sammen. Dejen bliver nu tyk og klistret pga. alle fibrene.
3. Hæld dejen i en bageform (ca. 18×25 cm) beklædt med bagepapir. Glat den med en dejskraber og drys lidt sesam over. Bag i 20 minutter eller til brødet er gyldent på overfladen.
SELVE TOASTEN
Til toasten brugte jeg lidt sennep som smørelse, en spansk skinke, jeg fandt i køleskabet og nogle gode skiver ost. Ned i multijernet med paninipladerne og vupti: Toast! Eller panini, rettere, men er det ikke bare formen, der er forskellen? Uanset, så var det en virkelig dejligt frokost!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få samtidig min gratis guide til at blive sukkerfri i fire nemme trin.
Jeg fulgte opskriften, puttede dog lidt mere pofiber i – og så penslede jeg overfladen med olie og sesam. Resultatet var et lækkert brød med sprød skorp, der næsten smagte lidt forbudt 🙂
Hej Jane kan vi spise dette brød hvis vi spiser efter Keto bogen? Mht hytteost?? Det er jo ikke et helt brød men bare en Skive til frokost til min mand som savner brød især i weekenden
Det vigtigste ift. keto er at I holder jer til de 20-30 g kulhydrat. Hvordan I forvalter det, bestemmer I selv. Brødet her er ret kulhydratfattigt så det vil I formentlig sagtens kunne passe ind.
Jeg har med fordel skiftet hytteosten ud med en dl kokosmælk…..
Ej hvor dejligt at høre. Tak for tilbagemeldingen!
hvordan laver jeg toast/panini uden hytteost? Og flere af de andre brød opskrifter uden kokos?
Det ved jeg ikke. Jeg spiser både hytteost og kokosprodukter og bruger dem begge i min mad. Æg og Pofiber er ingredienser uden. Det kan du prøve at lege lidt med og se om du kan få en god brødopskrift ud af.
Klassikeren over alle klassikere. Havde lidt glemt den, men så dukkede den op i forbindelse med indkøb af ny toaster. Tænker mig at købe multijernet fra Tefal.
Er du stadig glad for dit, og så et lidt crazy spørgsmål: Er det nemt at rengøre?
Jeg har puttet lidt guargummi i dejen, det giver også en meget god “krumme”
Stort ja til begge. Jeg er rigtig glad for det og bruger det ofte. Jeg bruger dog kun pladerne til hjertevafler, belgiske vafler og panini. Resten kunne jeg fint undvære. Pladerne ryger i opvaskemaskinen og jernet tørres bare af med en klud. Det er ret nemt, synes jeg.
Hej Jane
Jeg ÆlsKAr dette brød, til alt muligt, fordi det minder rent faktisk om rigtig brød 🙂
Vi har brugt det til ungerne til kanelbrød også, almindelig toast/grilled cheese, almindelig brød til pålæg osv.
Jeg bruger ofte flødeost (det har jeg nemlig altid på lager) i stedet for hytteost og det fungerer rigtig fint 🙂
Mit problem er ligemeget hvad hæver mit brød ikke. Måske jeg skal bruge en anden form for bagepulver.
Laver som regel en dobbeltportion og giver det 10 minutter ekstra i ovnen 🙂
Sikke nogle gode idéer 🙂
Melfrit bagværk hæver aldrig. Det kan hæve en smule pga. æggene men det hæver ikke som du husker fra gærbrød eller andet melbagværk, så det er formentlig lige, som det skal være.
Hvor mange kcal er der i toastbrødet?
Det ved jeg desværre ikke 🙂
Hejsa,
Tak for en dejlig blog, jeg har efterhånden lavet nogle stykker af dine opskrifter. 🙂
Jeg kører ikke LCHF men vil gerne tabe lidtbic holde øje med mit kalorieindtag.
Jeg har lige nu brødet her ovnen og det dufter faktisk af ‘rigtigt’ brød.
Ved du tilfældigvis hvor mange kalorier der er i en toast som den i din opskrift?
Vh Louise
Ååh, ikke helt præcist men jeg ernæringsberegnede noget tilsvarende til deltagerne på mit LCHF Kickstart-forløb og jeg mener, den ramte lige i omegnen af 500 kcal. Jeg opfordrer generelt til at spise til hovedmåltiderne og skippe mellemmåltiderne og derfor må måltiderne gerne have noget substans.
Det bedste brød uden mel, jeg indtil nu har bagt 🙂 Hold op hvor er det godt <3
Ja enig! Det er faktisk rigtig udmærket 🙂
Kære Jane, Kan man evt udskifte Pofiber med husk/Loppefrøskaller? Kh Emilie
Nej det kan du ikke i denne opskrift desværre.
Lavde mine i dag med husk uden problemer 😊
Hvor meget Husk kom du i, bare samme mængde som Pofiber ?:)
Jeg må pt ikke få nogen former for mælkeprodukter. Har du en ide til hvad jeg kan erstatte hytteost og smør med?
Smør kan du erstatte med smagsneutralt kokosolie og hytteost enten med den fede creme fra kokosmælk eller med et ekstra æg. Begge dele siger jeg uden at have prøvet men sådan ville jeg gøre 🙂
Har du nogen idé om disse brød kan spises kolde? 😀
Sådan i forhold til om de er værd at have med på madpakke 😉 Eller om de bare ér bedst når de lige er blevet toastet engang?
Det kan godt spises koldt. Det er mest interessant når det er ristet men sådan er det jo også med almindeligt brød 🙂
Tak for en lowcarb brødopskrift uden nødder:-). Har lavet det flere gange og manden er også vild med det. Synes dog det næsten smager lidt kageagtigt/sødt. Er det pofiberen der smager sådan? Kan man evt tage 1/2 olivenolie og 1/2 smør istedet for ren smør? Tror du det ændrer smagen eller skal jeg tilsætte andet? Tænker lidt citron, chili eller andet i det kategori, så det smager mere af madbrød?
Jeg tror hellere, jeg ville putte lidt revet parmesan og evt. krydderier i for mere madbrødsagtig smag. Det tror jeg til gengæld kunne være virkelig lækkert!
Først og fremmest tak for en meget inspirerende blog, Jane! 🙂
Jeg skal bage pølsehorn til en festlig komsammen med nogle venner, og jeg har besluttet mig for at forsøge med en LCHF-udgave. Jeg har set, at frk. sveske og Katrine fra lowcarblivsstil.dk har opskrifter, men jeg har ikke lige fedtreduceret mandelmel på lager eller kan skaffe det inden i morgen. Så jeg tænker, at jeg vil tage udgangspunkt i denne opskrift på toastbrød. Måske med spinat i for den flotte grønne farve! Tænker du, at det bliver helt umuligt? Jeg giver ihvertfald lige en opdatering herinde, når jeg har forsøgt 😀
Har afprøvet et par variationer af toastbrødet. 1) bland kanel, kardemomme og lidt sukrin i dejen, så er der et “sødt” brød til morgenmad med smør og marmelade på. 2) blend en håndfuld frisk spinat med i dejen – så kommer vi hen i retning af spinatbollerne fra Bilka!
Rigtig dejligt brød, uanset varianten:)
Spinatboller! genialt! Det vil jeg da prøve i weekenden! Tak for tippet!
Det er lige gået op for mig, at jeg ikke har nogen toastmaskine! Så er det her, man skal vurdere, om det er dét værd at gå ud og købe endnu en gadget til maskinparken bare for at lave en toast – men omvendt, en god toast kan vel næsten være det hele værd?! Den ser så god ud, Jane!
Du er nødt til at have det der multijern, Xenia. Det erstatter jo alle de andre maskiner! 🙂
Tusen takk for oppskrift til et nydelig brød. Har nettopp laget det og spist det som toast. Hvis man ikke har smørbrødgrill, kan en bruke vaffeljern. 😊
Har glædet mig til den panini siden du postede den! Mums, siger jeg bare 👌🏻😋 Smed et par skiver tomat og et drys oregano i, og det smagte himmelsk! Holder mig normalt til grøntsagsbrød, men det her bliver helt sikkert en genganger i mit repertoire. Tror jeg vil forsøge mig med “boller” lavet i muffinsform 😊 Tak for opskriften 😊
Hvordan blev dine boller ? har tænkt på det samme og hvor lang tid bagte du ?
Hej Jane
Er vild med det brød, har bagt det to gange på en uge. Tog dig på ordet og puttede mere pofiber i (2,5 dl istedet for 2 dl) og det bliver pænt sprødt Især smørristet på pande til flæskestegssandwich MAM! Jeg har det svært med grøntsagsbrødene, synes altid at loppefrøskaller gør dem klæge, så er lykkelig for dette brød. Og så er det perfekt til at få flere fibre, som er min store LCHF udfordring.
Fedt at høre! Det kan være jeg skal opdatere opskriften! Det tror jeg lige, jeg gør 🙂
Mht fibrene, så har min nøgle til virkelig meget (med maven) været at spise FÆRRE fibre.
Hej Jane 🙂
Det her brød er vel så lavt i kulhydraterne at det er ok at spise på striks, eller ? 🙂
jeg er kørt lidt træt i oopsies de dage jeg trænger til brød. 🙂
Ja det synes jeg godt, det kan.
Super lækre opskrifter. Det her er klart den næste på listen som skal afprøves. Har stået i køkkenet hele dagen og kokkereret, så det står klar når sulten melder sig (mellemmåltider og hurtige snacks, er mine svage punkter 😛 ) så det er bare helt perfekt at de ovenikøbet er nemme at lave. Har lige lavet dit madbrød med chorizo og løg – nøj det smager godt ! Havde dog ikke solsikkekerner, så brugte græskarkerner i stedet for, og så tilføjede jeg hakkede soltørrede tomater i dejen.. det er slet ikk så dumt 😉
Tusind tak for nogle inspirerende opskrifter 🙂 Efter en måned er jeg nu ved at være ovre min sukkertrang og har fundet lækre alternativer når lækkersulten melder sig.
Hej Jane
Ved du om man kan fryse brødet? 🙂
Hilsen Sara
Det kan sagtens fryses! 🙂
Hytteost – er det den alm. el. en “light” udgave?
Jeg bruger aldrig light produkter. Så altid fuldfed udgave! 🙂
Hej Jane.
Tror du man kan lave dette brød om til boller? 🙂
Tak for lækre opskrifter!
Måske er dejen lidt for fedtet til det, men det kan være, det kan lade sig gøre, hvis du putter ekstra husk/pofiber i…
Jeg lavede brødet i går og vi fik det med tørret skinke og ost i. Det var SÅ LÆKKERT!
Desværre har vi en dreng på 14 med rigtig mange udfordringer. Han er i udredning for ADD. Vi har fundet ud af at blandt andet glutenfri kost hjælper ham. MEN alle de brødtyper jeg prøver, er han ikke glad for. Heller ikke dette brød. Han siger, man ikke skal lave brød af noget,,der ikke er brød! Han er faktisk næsten altspisende, men det er som om de anderledes konsistenser, der er i glutenfrit brød, bare ikke er ham. Han er meget sensitiv i sin mund, så jeg skal jo bare være taknemlig for, at han kan lide mange ting…..
Det forstår jeg på en måde godt. Jeg spiser virkelig sjældent disse brød, for jeg er heller ikke så tosset med dem. Måske chia-knækbrødene kan være en idé. Det er dem, jeg spiser oftest. Der er noget i det med at de knaser. Men ellers synes jeg bare, det er at vænne sig til at mad ikke behøver involvere brød og erstatningsprodukter. Jeg lever fint uden på 6. år… 🙂
Super lækkert, jeg puttede 1 spsk Husk i, og jeg synes på ingen måde det var for blødt. Nu har jeg ikke spist hvedebrød i 6 måneder, men jeg vover at påstå at det smagte næsten som jeg husker “almindeligt” brød.
Ej hvor superfedt at høre, Rikke. Sådan gør jeg næste gang jeg laver det!
Jeg bliver selv irriteret over folk som altid vil lave opskrifter om, men jeg kan ikke klare rent pofiber uden at blive sindssyg tørstig. Kan man på nogen måde nøjes ned halv pofiber og så almindelig mandelmel evt fiberhusk. Jeg ved godt at det så får kagesmagen.
Kan man evt bytte halvdelen ud med affedtet sesammel.
Undskyld mine trælse spørgsmål.
Jeg var egentlig holdt op med lchfbrød, men så synes jeg, at jeg lidt for tit fik lyst til et rigtigt rundstykke, den vane vil jeg meget ligge af mig igen, derfor er der igen gang i lchfbageriet.
Nå, det var da en pudsig (og irriterende) bivirkning ved Pofiber. Selv har jeg det sådan, at kokosfibermel giver mig den sygeste mavepine, mens det går helt fint med Pofiber.
Jeg tror helt sikkert sagtens, du kan bytte halvdelen til noget andet. Sesam-melet havde jeg ikke lige tænkt på, men det kunne måske være meget velegnet. Det har jo netop også den der lidt “salte” smag 🙂
Jeg havde ikke hytteost, men en rest mascarpone – den den røg i i stedet for hytteost og smør…. Det blev til et skønt brød 🙂
Tak for skønne opskrifter – du har været med til at jeg er gået fire buksestr. ned på 1 år 🙂
Super tip, tak! Og beklager det med buksestørrelserne, det må have været dyrt sådan at skulle købe nye bukser hele tiden 😉
Hej,
Har du et alternativ til Pofiber?
.. evt. kokosfibre? giver det samme resultat?
Ja det kan du sagtens bruge men så er vi tilbage til brød med sødlig smag…
Hvad er pofiber
Du kan læse om Pofiber her: GODE LCHF-PRODUKTER
Mums. Har lige lavet det til frokost. Jeg puttede lidt revet ost ovenpå toasten inden jeg varmede det i toastjernet, så fik den en lækker, sprød skorpe. Tak for en opskrift, der ikke smagte af nødder/mandler!
Hvor lækkert med osten! Tak for tippet! 🙂
Når man nu ikke spiser mælkeprodukter kan man så erstatte osten med noget andet?
Måske kokosmælk…?!
Hvad med gedeyoghurt, hvis du kan tåle gedemælk? Det har jeg tænkt mig at prøve med.
Jubii, endelig brød uden husk 🤑
Hehe ja, det er vel egentlig sjældent set 😉
Har drømt om toast hver dag i den sidste uge og puf så kommer du med denne opskrift. NU ved jeg hvad jeg skal have til frokost. Glæder mig allerede.
Tak for en super bolg og altid god inspiration.
Mums hvor smagte de bare godt 🙂
Weeh, hvor fedt! Flere toasts til folket!! 🙂
Først tusinde tak for alle dine lækre opskrifter, de bliver flittig brugt😊
Må jeg dele dine opskrifter på sider jeg er medlem af på facebook?
Mange hilsner Lotte
Hej Lotte
Det må du gerne – men det ville være dejligt hvis du ville dele dem ved hjælp af et link til siden her 🙂
Jeg kopiere linket, så både billed mm ryger med😊
Tak👏🏼
Ser tit opskrifter med hytteost – kan det astattes med noget andet, da jeg ikke er til ost.
Jeg tror sagtens, det kan erstattes med fløde, surmælksprodukt eller lign.
De ser så indbydende ud. Prøv at komme lidt Fibrex i (produkt fra Finax) – der rummer 67% kostfibre. Jeg plejer at blande lidt sammen med pofiber; det giver en lidt mere fast-brødagtig oplevelse.
Er det rigtigt? Det produkt bryder jeg mig slet ikke om. Jeg købte det engang ved en fejl. Det var som at tygge i savsmuld… :-/