Lyst toastbrød og en lækker toast/panini

Dette toastbrød indeholder kun 2,5 g kulhydrat pr. portion, så det bliver vel næsten ikke mere low carb. Og så er det smagsneutralt, fordi det er bagt helt uden nøddemel men med Pofiber i stedet. Win, siger jeg bare!

Toastbrød med få kulhydrater

Jeg lavede en toast – ja, en panini faktisk – på mit nye Vaffeljern/multijern (reklamelink) – og straks kom ungerne, som ellers havde spist rugbrødsmadder til frokost, og bad om også at få en. Og de spiste den og kunne lide den. Og det er ellers ikke altid, de kan lide “mine brød”.

Konsistensen er lidt blød i det. Jeg ved ikke rigtigt, om det skal løses ved at putte lidt mere Pofiber i, eller om det kunne hjælpe med lidt fiberHUSK. Men det kan du jo evt. teste.

Det hjalp at toaste brødet men det bliver jo ikke sprødt, som vi kender det fra hvedebrød.

Lækker toast - panini - med LCHF-brød. Find den nemme opskrift her: Madbanditten.dkLækker opskrift på toast /panini med meget få kulhydrater --Madbanditten.dk

1 TOASTBRØD – 4 PERSONER

SÅDAN

SELVE TOASTEN

Til toasten brugte jeg lidt sennep som smørelse, en spansk skinke, jeg fandt i køleskabet og nogle gode skiver ost. Ned i multijernet med paninipladerne og vupti: Toast!

Eller panini, rettere, men er det ikke bare formen, der er forskellen? Uanset, så var det en virkelig dejligt frokost!

Toastbrød med få kulhydrater - low carb, LCHF og glutenfrit

Lyst toastbrød og en lækker toast/panini

Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

 • 4 æg
 • 150 g hytteost
 • 30 g smeltet smør
 • 2 dl Pofiber reklamelink
 • 1 tsk bagepulver
 • lidt salt
 • lidt sesamfrø til drys

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 190 grader.
 • Blend æg med hytteost og smeltet smør. Tilsæt resten af ingredienserne og blend eller rør dejen godt sammen. Dejen bliver nu tyk og klistret pga. alle fibrene.
 • Hæld dejen i en bageform (ca. 18x25 cm) beklædt med bagepapir. Glat den med en dejskraber og drys lidt sesam over. Bag i 20 minutter eller til brødet er gyldent på overfladen.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

118 kommentarer til “Lyst toastbrød og en lækker toast/panini”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane. Kan alle brød med profiber fryses – er ved at forberede til et nyt semester og vil gerne lidt af hvert af både brød og chafler

  Svar
  • Hej Anette
   Ja, det vil jeg næsten tro, at det kan. Jeg fryser rask væk altmuligt – også chaffler og det går i hvert fald helt fint.

   Svar
 2. . Hej jeg har prøvet at bage dem flere gange men de bliver flade som pandekager.

  Jeg har fulgt opskriften og brugt 4% hytteost kørt det hele i en blænder

  Svar
  • Det skal være fladt..? Jeg tror ikke, jeg forstår hvad du mener. Melfrit bagværk hæver jo ikke.

   Svar
 3. Nu har jeg aldrig været en brød-pige, så savnet af brød er minimalt for mit vedkomne.
  Men det kan være rart at have noget til at holde på leverpostejen, og her fungerer de her panini helt perfekt.
  Bagt, kølet, skåret op og lagt i fryseren. Bum..

  Svar
 4. Jeg har købt 5 af dine bøger. Ville vide om der ligger en digital version af dem. Så jeg ikke skal igennem alle 5 for at finde en bestemt opskrift?

  Svar
  • Hej Richard

   Alle mine bøger er udkommet som e-bøger men de regnes for selvstændige udgivelser og følger desværre ikke med printversionen.

   Men det søgbare arkiv du foreslår, er en megagod idé. Jeg kan ikke engang selv længere huske, hvilke opskrifter der er i hvilke bøger og roder også rundt efter dem. Så snart jeg får et ledigt øjeblik, laver jeg et søgbart arkiv her på bloggen.

   Svar
 5. Hej Jane
  Måske dumt spørgsmål. Hvad er et multijern?❓ min mand og mig har været på keto snart et år? det har været så godt vi har spist så godt mad og går aldrig sulten i seng.

  Svar
  • Hej Jette
   Ikke spor dumt :)
   Det hedder bare et multijern fordi der er plader, der kan skiftes ud, så man både kan lave belgiske vafler, hjertevafler, panini, toast, pandekager osv. i et og samme jern.

   Og hvor fantastisk at høre, at det går så godt for jer❤️

   Svar
 6. Jeg har prøvet denne opskrift flere gange nu, og jeg er CRAZY med det brød dér! Og min mand udtrykker, at med det her brød, så er han kommet i keto-himlen! Tak Jane!

  Svar
 7. Hej Jane
  Brødet er superlækkert ?
  Går det an at spise brødet dagligt når man køre keto ? Sørger selvfølgelig for at holde kulhydraterne på max 20-30 gram dagligt .
  Et andet spørgsmål :
  Er det ok at spise tre måltider om dagen ? Eller har du et must der hedder det er bedst at komme ned på to måltider om dagen ligesom dfl ?

  Mvh Rikke

  Svar
  • Hej Rikke

   Jeg tænker at du ikke har læst min Keto-bog. Det synes jeg faktisk, du skal gøre. Det lyder til at du allerede er på vej ned af nogle af internettets mange vildspor og det kan vi lige så godt få stoppet.

   Har du ikke lyst til at læse bogen, kommer svarene her:

   Jeg anbefaler ikke brød på daglig basis. At ændre ingredienser og at ændre vaner er to forskellige ting. Brødene kan tjene som en krykke i starten men jo før du omfavner idéen i at din kost nu skal bestå af kød, fedt og grøntsager, jo bedre.

   Men fungerer det for dig med brød er det selvfølgelig glimrende og det vigtigste vil altid være, at du holder dit samlede kulhydratindtag lavt.

   Det er uden betydning hvor mange måltider du spiser. Tre måltider om dagen er et superfint måltidsmønster, som også passer til den kulturelle norm, vi lever under. For mange bliver det dog hurtigt normalt kun at spise to gange og det er også fint.

   Svar
 8. Hej Jane
  Jeg kan se at du har flere rigtig spændende opskrifter, har du nogen ide om kcal indholdet i de opskrifter? der er mest fremhævet kulhydrat mængde og vi vil gerne holde øje med begge delene. :)

  Svar
 9. Det smager fantastisk ? jeg havde ikke sesam så jeg dryssede nigelleafrø på, det blev det ikke dårligere af. Uhm det blev til en lækker toast ? ikke sidste gang jeg laver dette “brød”

  Svar
 10. Hej Jane

  Jeg har i dag forsøgt at bage det toast her… Jeg tror jeg gør et eller andet helt helt forkert. Mit brød er fyldt med alle hytteost-klumperne. Det er slet ikke ligeså luftigt og ensformigt og ensfarvet som på dit billede.. Hvad gør jeg forkert? Er det meningen man skal “mose” hytteosten så alle klumperne forsvinder?

  Mvh Lene

  Svar
   • Jeg har ikke en blender så jeg forsøgte med elpisker. Måske det er der problemet er så?

    Kan man gøre noget for at de ikke er så smattede i konsistensen? Eller er det bare en del af det at det ikke er “almindeligt” brød?

    Svar
    • Ja med elpisker får du ikke blendet klumperne væk.

     Jeg synes ikke de er smattede i konsistensen. Mine er helt faste. Men altså det er jo ikke rigtigt brød og det bliver det aldrig.

     Svar
     • Hm. Mystisk. Mine har en konsistens der bedst kan beskrive med at det siger “smat” når man presser et stykke op i gangen. Jeg må prøve igen og så få blendet klumperne ud på en måde.

      Men tak for svar. Jeg prøver mig frem! :-)

  • Nej bestemt ikke. Kartoffelmel og Pofiber er meget langt fra hinanden. Kartoffelmel er High Carb, Pofiber Low Carb. Pofiber fås i stort set alle supermarkeder. Det står på glutenfrihylden. Rød pakke, der koster en 20’er.

   Svar
 11. Hej søde Jane.

  Når der står 2,5 g kulhydrat pr portion, svarer det så til, at der er fire portioner i én omgang af opskriften? Hvis du forstår ☺️

  Knus

  Svar
  • Ja lige netop. Det er baseret på at man får fire stykker ud af portionen. Og så er det for at vise, at Pofiber bidrager med utroligt få kulhydrater i det færdige produkt, fordi det vejer så lidt :)

   Svar
 12. Åhh nu har jeg endelig også prøvet dette brød. Har gået og tænkt på at lave det i rigtig lang tid, men nu er det gjort og jeg er i brødhimmel!! Endelig et brød som har nærmest et smag og konsistent af brød. Og den er da oven i købet meget nem at lave.
  Tak for denne fantastiske opskrift. Endelig kan jeg have ganske normal ostemad og gnavegrønt i madpakken når overskuet eller opfindsomheden svigter ?

  Svar
  • Ej hvor godt at det faldt i god jord. Jeg er ikke så god til de brød men synes også, at det her ligger i den gode ende :)

   Svar
  • Det tror jeg ikke men jeg har ikke brugt havreklid eller andre havreprodukter i snart et årti, så det er ikke noget, jeg har erfaring med..

   Svar
 13. Fandt ud af det, fantastisk brød, fantastisk toaster, som jeg straks måtte investere i. Så nu tæller collection, toast, panini, vafler og amerikanske pandekage form.
  Tak for inspiration. Familien er også svært tilfredse.

  Svar
 14. Jeg fulgte opskriften, puttede dog lidt mere pofiber i – og så penslede jeg overfladen med olie og sesam. Resultatet var et lækkert brød med sprød skorp, der næsten smagte lidt forbudt :)

  Svar
 15. Hej Jane kan vi spise dette brød hvis vi spiser efter Keto bogen? Mht hytteost?? Det er jo ikke et helt brød men bare en Skive til frokost til min mand som savner brød især i weekenden

  Svar
  • Det vigtigste ift. keto er at I holder jer til de 20-30 g kulhydrat. Hvordan I forvalter det, bestemmer I selv. Brødet her er ret kulhydratfattigt så det vil I formentlig sagtens kunne passe ind.

   Svar
  • Det ved jeg ikke. Jeg spiser både hytteost og kokosprodukter og bruger dem begge i min mad. Æg og Pofiber er ingredienser uden. Det kan du prøve at lege lidt med og se om du kan få en god brødopskrift ud af.

   Svar
 16. Klassikeren over alle klassikere. Havde lidt glemt den, men så dukkede den op i forbindelse med indkøb af ny toaster. Tænker mig at købe multijernet fra Tefal.
  Er du stadig glad for dit, og så et lidt crazy spørgsmål: Er det nemt at rengøre?
  Jeg har puttet lidt guargummi i dejen, det giver også en meget god “krumme”

  Svar
  • Stort ja til begge. Jeg er rigtig glad for det og bruger det ofte. Jeg bruger dog kun pladerne til hjertevafler, belgiske vafler og panini. Resten kunne jeg fint undvære. Pladerne ryger i opvaskemaskinen og jernet tørres bare af med en klud. Det er ret nemt, synes jeg.

   Svar
 17. Hej Jane
  Jeg ÆlsKAr dette brød, til alt muligt, fordi det minder rent faktisk om rigtig brød :-)

  Vi har brugt det til ungerne til kanelbrød også, almindelig toast/grilled cheese, almindelig brød til pålæg osv.

  Jeg bruger ofte flødeost (det har jeg nemlig altid på lager) i stedet for hytteost og det fungerer rigtig fint :-)

  Mit problem er ligemeget hvad hæver mit brød ikke. Måske jeg skal bruge en anden form for bagepulver.

  Laver som regel en dobbeltportion og giver det 10 minutter ekstra i ovnen :-)

  Svar
  • Sikke nogle gode idéer :)

   Melfrit bagværk hæver aldrig. Det kan hæve en smule pga. æggene men det hæver ikke som du husker fra gærbrød eller andet melbagværk, så det er formentlig lige, som det skal være.

   Svar
 18. Hejsa,
  Tak for en dejlig blog, jeg har efterhånden lavet nogle stykker af dine opskrifter. :-)
  Jeg kører ikke LCHF men vil gerne tabe lidtbic holde øje med mit kalorieindtag.
  Jeg har lige nu brødet her ovnen og det dufter faktisk af ‘rigtigt’ brød.
  Ved du tilfældigvis hvor mange kalorier der er i en toast som den i din opskrift?
  Vh Louise

  Svar
  • Ååh, ikke helt præcist men jeg ernæringsberegnede noget tilsvarende til deltagerne på mit LCHF Kickstart-forløb og jeg mener, den ramte lige i omegnen af 500 kcal. Jeg opfordrer generelt til at spise til hovedmåltiderne og skippe mellemmåltiderne og derfor må måltiderne gerne have noget substans.

   Svar
  • Smør kan du erstatte med smagsneutralt kokosolie og hytteost enten med den fede creme fra kokosmælk eller med et ekstra æg. Begge dele siger jeg uden at have prøvet men sådan ville jeg gøre :)

   Svar
 19. Har du nogen idé om disse brød kan spises kolde? :D
  Sådan i forhold til om de er værd at have med på madpakke ;) Eller om de bare ér bedst når de lige er blevet toastet engang?

  Svar
  • Det kan godt spises koldt. Det er mest interessant når det er ristet men sådan er det jo også med almindeligt brød :)

   Svar
 20. Tak for en lowcarb brødopskrift uden nødder:-). Har lavet det flere gange og manden er også vild med det. Synes dog det næsten smager lidt kageagtigt/sødt. Er det pofiberen der smager sådan? Kan man evt tage 1/2 olivenolie og 1/2 smør istedet for ren smør? Tror du det ændrer smagen eller skal jeg tilsætte andet? Tænker lidt citron, chili eller andet i det kategori, så det smager mere af madbrød?

  Svar
  • Jeg tror hellere, jeg ville putte lidt revet parmesan og evt. krydderier i for mere madbrødsagtig smag. Det tror jeg til gengæld kunne være virkelig lækkert!

   Svar
 21. Først og fremmest tak for en meget inspirerende blog, Jane! :-)
  Jeg skal bage pølsehorn til en festlig komsammen med nogle venner, og jeg har besluttet mig for at forsøge med en LCHF-udgave. Jeg har set, at frk. sveske og Katrine fra lowcarblivsstil.dk har opskrifter, men jeg har ikke lige fedtreduceret mandelmel på lager eller kan skaffe det inden i morgen. Så jeg tænker, at jeg vil tage udgangspunkt i denne opskrift på toastbrød. Måske med spinat i for den flotte grønne farve! Tænker du, at det bliver helt umuligt? Jeg giver ihvertfald lige en opdatering herinde, når jeg har forsøgt :-D

  Svar
 22. Har afprøvet et par variationer af toastbrødet. 1) bland kanel, kardemomme og lidt sukrin i dejen, så er der et “sødt” brød til morgenmad med smør og marmelade på. 2) blend en håndfuld frisk spinat med i dejen – så kommer vi hen i retning af spinatbollerne fra Bilka!
  Rigtig dejligt brød, uanset varianten:)

  Svar
 23. Det er lige gået op for mig, at jeg ikke har nogen toastmaskine! Så er det her, man skal vurdere, om det er dét værd at gå ud og købe endnu en gadget til maskinparken bare for at lave en toast – men omvendt, en god toast kan vel næsten være det hele værd?! Den ser så god ud, Jane!

  Svar
 24. Har glædet mig til den panini siden du postede den! Mums, siger jeg bare ??? Smed et par skiver tomat og et drys oregano i, og det smagte himmelsk! Holder mig normalt til grøntsagsbrød, men det her bliver helt sikkert en genganger i mit repertoire. Tror jeg vil forsøge mig med “boller” lavet i muffinsform ? Tak for opskriften ?

  Svar
 25. Hej Jane
  Er vild med det brød, har bagt det to gange på en uge. Tog dig på ordet og puttede mere pofiber i (2,5 dl istedet for 2 dl) og det bliver pænt sprødt Især smørristet på pande til flæskestegssandwich MAM! Jeg har det svært med grøntsagsbrødene, synes altid at loppefrøskaller gør dem klæge, så er lykkelig for dette brød. Og så er det perfekt til at få flere fibre, som er min store LCHF udfordring.

  Svar
  • Fedt at høre! Det kan være jeg skal opdatere opskriften! Det tror jeg lige, jeg gør :)

   Mht fibrene, så har min nøgle til virkelig meget (med maven) været at spise FÆRRE fibre.

   Svar
 26. Hej Jane :)

  Det her brød er vel så lavt i kulhydraterne at det er ok at spise på striks, eller ? :)
  jeg er kørt lidt træt i oopsies de dage jeg trænger til brød. :)

  Svar
 27. Super lækre opskrifter. Det her er klart den næste på listen som skal afprøves. Har stået i køkkenet hele dagen og kokkereret, så det står klar når sulten melder sig (mellemmåltider og hurtige snacks, er mine svage punkter :P ) så det er bare helt perfekt at de ovenikøbet er nemme at lave. Har lige lavet dit madbrød med chorizo og løg – nøj det smager godt ! Havde dog ikke solsikkekerner, så brugte græskarkerner i stedet for, og så tilføjede jeg hakkede soltørrede tomater i dejen.. det er slet ikk så dumt ;)
  Tusind tak for nogle inspirerende opskrifter :) Efter en måned er jeg nu ved at være ovre min sukkertrang og har fundet lækre alternativer når lækkersulten melder sig.

  Svar
  • Måske er dejen lidt for fedtet til det, men det kan være, det kan lade sig gøre, hvis du putter ekstra husk/pofiber i…

   Svar
 28. Jeg lavede brødet i går og vi fik det med tørret skinke og ost i. Det var SÅ LÆKKERT!
  Desværre har vi en dreng på 14 med rigtig mange udfordringer. Han er i udredning for ADD. Vi har fundet ud af at blandt andet glutenfri kost hjælper ham. MEN alle de brødtyper jeg prøver, er han ikke glad for. Heller ikke dette brød. Han siger, man ikke skal lave brød af noget,,der ikke er brød! Han er faktisk næsten altspisende, men det er som om de anderledes konsistenser, der er i glutenfrit brød, bare ikke er ham. Han er meget sensitiv i sin mund, så jeg skal jo bare være taknemlig for, at han kan lide mange ting…..

  Svar
  • Det forstår jeg på en måde godt. Jeg spiser virkelig sjældent disse brød, for jeg er heller ikke så tosset med dem. Måske chia-knækbrødene kan være en idé. Det er dem, jeg spiser oftest. Der er noget i det med at de knaser. Men ellers synes jeg bare, det er at vænne sig til at mad ikke behøver involvere brød og erstatningsprodukter. Jeg lever fint uden på 6. år… :)

   Svar
 29. Super lækkert, jeg puttede 1 spsk Husk i, og jeg synes på ingen måde det var for blødt. Nu har jeg ikke spist hvedebrød i 6 måneder, men jeg vover at påstå at det smagte næsten som jeg husker “almindeligt” brød.

  Svar
 30. Jeg bliver selv irriteret over folk som altid vil lave opskrifter om, men jeg kan ikke klare rent pofiber uden at blive sindssyg tørstig. Kan man på nogen måde nøjes ned halv pofiber og så almindelig mandelmel evt fiberhusk. Jeg ved godt at det så får kagesmagen.
  Kan man evt bytte halvdelen ud med affedtet sesammel.
  Undskyld mine trælse spørgsmål.

  Jeg var egentlig holdt op med lchfbrød, men så synes jeg, at jeg lidt for tit fik lyst til et rigtigt rundstykke, den vane vil jeg meget ligge af mig igen, derfor er der igen gang i lchfbageriet.

  Svar
  • Nå, det var da en pudsig (og irriterende) bivirkning ved Pofiber. Selv har jeg det sådan, at kokosfibermel giver mig den sygeste mavepine, mens det går helt fint med Pofiber.

   Jeg tror helt sikkert sagtens, du kan bytte halvdelen til noget andet. Sesam-melet havde jeg ikke lige tænkt på, men det kunne måske være meget velegnet. Det har jo netop også den der lidt “salte” smag :)

   Svar
 31. Jeg havde ikke hytteost, men en rest mascarpone – den den røg i i stedet for hytteost og smør…. Det blev til et skønt brød :-)
  Tak for skønne opskrifter – du har været med til at jeg er gået fire buksestr. ned på 1 år :-)

  Svar
  • Super tip, tak! Og beklager det med buksestørrelserne, det må have været dyrt sådan at skulle købe nye bukser hele tiden ;-)

   Svar
 32. Mums. Har lige lavet det til frokost. Jeg puttede lidt revet ost ovenpå toasten inden jeg varmede det i toastjernet, så fik den en lækker, sprød skorpe. Tak for en opskrift, der ikke smagte af nødder/mandler!

  Svar
 33. Har drømt om toast hver dag i den sidste uge og puf så kommer du med denne opskrift. NU ved jeg hvad jeg skal have til frokost. Glæder mig allerede.
  Tak for en super bolg og altid god inspiration.

  Svar
 34. Først tusinde tak for alle dine lækre opskrifter, de bliver flittig brugt?
  Må jeg dele dine opskrifter på sider jeg er medlem af på facebook?
  Mange hilsner Lotte

  Svar
 35. De ser så indbydende ud. Prøv at komme lidt Fibrex i (produkt fra Finax) – der rummer 67% kostfibre. Jeg plejer at blande lidt sammen med pofiber; det giver en lidt mere fast-brødagtig oplevelse.

  Svar
  • Er det rigtigt? Det produkt bryder jeg mig slet ikke om. Jeg købte det engang ved en fejl. Det var som at tygge i savsmuld… :-/

   Svar